Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για το χακάρισμα του πρακτορείου ειδήσεων Fars.

Το Ιράν κατηγόρησε ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, για κυβερνοεπίθεση στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, το οποίο συνδέεται με το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης της χώρας, ανέφερε το AFP το Σάββατο.

Το Fars ανέφερε σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram ότι ο ιστότοπός του διαταράχθηκε την Παρασκευή από μια "σύνθετη επιχείρηση hacking και κυβερνοεπίθεσης" και ότι "η απομάκρυνση πιθανών σφαλμάτων... μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένες υπηρεσίες του πρακτορείου για λίγες ημέρες", σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποιούνται κατά του Fars "σχεδόν καθημερινά" από διάφορες χώρες, "συμπεριλαμβανομένων των κατεχομένων εδαφών [δηλαδή του Ισραήλ]", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το Iran International ανέφερε το Σάββατο ότι μια ομάδα με την ονομασία Black Reward ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία φέρεται να διέγραψε σχεδόν 250 terabytes δεδομένων από τους διακομιστές της Fars.

Η ομάδα φέρεται επίσης να διέρρευσε απευθείας επικοινωνίες μεταξύ του πρακτορείου και του Ιρανού ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, καθώς και να έθεσε σε κίνδυνο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του πρακτορείου ειδήσεων.

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου