Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Καθώς το Ιράν πλησιάζει στο πυρηνικό όπλο, τι λέει η βιβλική παράδοση γι' αυτό;

 Το Ιράν διαθέτει αρκετό σχάσιμο ουράνιο για περισσότερες από μία πυρηνικές συσκευές, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Γκρόσι σε συνέντευξή του στην εκπομπή Lesley Stahl του 60 Minutes που προβλήθηκε την Κυριακή.


"Στο σημερινό επίπεδο παραγωγής αυτού του εμπλουτισμένου ουρανίου, το Ιράν έχει ήδη συσσωρεύσει αρκετό υλικό για να έχει περισσότερες από μία συσκευές, αν το επιλέξει. Αλλά δεν έχουμε καμία πληροφορία που να δείχνει ότι το Ιράν έχει πρόγραμμα πυρηνικών όπλων αυτή τη στιγμή", είπε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ΙΑΕΑ δημοσίευσε την τριμηνιαία έκθεσή της, στην οποία αναφέρεται ότι το Ιράν διαθέτει κατ' εκτίμηση 62,3 κιλά ουρανίου εμπλουτισμένου σε ποσοστό καθαρότητας έως και 60% σχάσιμου υλικού. Αυτό το επίπεδο καθαρότητας είναι ένα μικρό, τεχνικό βήμα μακριά από τα επίπεδα οπλικού βαθμού του 90%. 

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι η ΙΑΕΑ δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει το ακριβές μέγεθος του ιρανικού αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου λόγω των περιορισμών που επέβαλε η Τεχεράνη στους επιθεωρητές του ΟΗΕ πέρυσι. Το Ιράν αφαίρεσε επίσης τον Ιούνιο τον εξοπλισμό παρακολούθησης και επιτήρησης του οργανισμού σε τοποθεσίες στο Ιράν.

Πρόσφατο δημοσίευμα της Jerusalem Post επικαλείται κορυφαίους ισραηλινούς αξιωματούχους που δήλωσαν ότι ακόμη και αν το Ιράν περάσει το όριο καθαρισμού του 90%, θα χρειαστούν ακόμη δύο χρόνια για να αναπτύξει πυρηνική συσκευή και σύστημα μεταφοράς. 

Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε πρόσφατα στο Associated Press ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει "προσκρούσει σε τοίχο" στις προσπάθειές της να αναβιώσει το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης του 2015, που συνήθως αναφέρεται ως πυρηνική συμφωνία με το Ιράν. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές διαπραγματεύσεις.

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019, ο ΔΟΑΕ είχε πιστοποιήσει ότι το Ιράν εξακολουθούσε να τηρεί το JCPOA, ωστόσο, τον Ιούλιο του 2019, μετά την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από το JCPOA, ο ΔΟΑΕ δήλωσε ότι το Ιράν είχε παραβιάσει τη συμφωνία. Από την έναρξη του πυρηνικού του προγράμματος τη δεκαετία του 1970, το Ιράν επέμενε ότι το πρόγραμμά του ήταν για ειρηνικούς σκοπούς. Αλλά το 2021 το ιρανικό καθεστώς ανακοίνωσε ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα περιλάμβανε και όπλα. 

Οι ΗΠΑ έχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις για την JCPOA που θα μπορούσαν να περιορίσουν το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, μία από τις οποίες είναι οι οικονομικές κυρώσεις. Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές έχουν προτείνει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης και ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν βία κατά του Ιράν ως "έσχατη λύση". Η δύναμη αυτή μπορεί να είναι η άμεση στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ ή μπορεί να περιλαμβάνει την επιτάχυνση της παράδοσης στο Ισραήλ βασικών αμυντικών συστημάτων, όπως δεξαμενόπλοια ανεφοδιασμού για αεροπορικές επιδρομές μεγάλης εμβέλειας, που θα επιτρέψουν στο Ισραήλ να πλήξει την πυρηνική υποδομή του Ιράν.

Το Ιράν, αυτό που ιστορικά ήταν γνωστό ως Περσία, προσδιορίζεται από τον προφήτη Ιεζεκιήλ ως εχθρός του Ισραήλ στο τέλος της ημέρας.

Θα σε γυρίσω και θα βάλω άγκιστρα στα σαγόνια σου, και θα σε οδηγήσω έξω με όλο σου το στρατό, άλογα και ιππείς, όλοι τους ντυμένοι με λαμπρότητα, μια τεράστια συγκέντρωση, όλοι τους με πόρπες και ασπίδες, κρατώντας ξίφη. Ανάμεσά τους θα είναι η Περσία, η Νουβία και η Πουτ, ο καθένας με ασπίδα και περικεφαλαία- Ιεζεκιήλ 38:4-5

Είναι σαφές ότι το Ισραήλ αποτελεί πρωταρχικό στόχο για το ιρανικό καθεστώς. Αν επιλέξουν να κάνουν πράξη αυτή την πρόθεση, ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος οπλισμένος με πυρηνική κεφαλή θα είναι αναμφίβολα το όπλο της επιλογής. Το Ιράν απέχει πάνω από 1.100 μίλια από το Ισραήλ. Οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ταξιδεύουν με ταχύτητα περίπου 3,5 μιλίων ανά δευτερόλεπτο. Με βάση αυτούς τους αριθμούς, ένας ICBM με πυρηνικό εξοπλισμό από το Ιράν θα έφτανε στο Ισραήλ 5-7 λεπτά μετά την εκτόξευσή του. 

Η Αγία Γραφή προβλέπει ότι ο προμεσσιανός πόλεμος του Γωγ και του Μαγώγ θα είναι αφύσικα γρήγορος. 

Το βράδυ, ιδού ο τρόμος! Μέχρι το πρωί, δεν υπάρχει πια. Αυτή είναι η μοίρα των λεηλατών μας, η μερίδα αυτών που μας λεηλατούν. Ησαΐας 17:14

Αυτή ήταν και η παράδοση από τον Βίλνα Γκαόν (εξέχουσα αυθεντία της Τορά του 18ου αιώνα) που διδάσκει ότι ο πόλεμος του Γωγ και του Μαγκόγκ θα διαρκέσει 12 λεπτά. Αυτή η προφητεία του 18ου αιώνα για έναν πόλεμο 12 λεπτών ήταν εκπληκτική, καθώς ήρθε αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν από την εμφάνιση των πυρηνικών όπλων. Οι συμβατικοί πόλεμοι διαρκούν αναγκαστικά πολύ περισσότερο και ένας τόσο γρήγορος πόλεμος ήταν αδιανόητος εκείνη την εποχή. 

Ο ραβίνος Pinchas Winston, ένας πολυγραφότατος συγγραφέας του τέλους των καιρών, σημείωσε ότι το σύγχρονο Ιράν ακολουθεί ένα αρχαίο πρότυπο.

Τα σημερινά γεγονότα μοιάζουν με τις περιπέτειες από τις ημέρες του Κύρου του Μεγάλου, είπε ο ραβίνος Winston. 

"Ξεκίνησε ως καλοπροαίρετος ηγεμόνας και η Περσία βοήθησε τους Εβραίους να επιστρέψουν από την εξορία και να χτίσουν τον Δεύτερο Ναό", σημείωσε. "Αυτό ήταν παρόμοιο με τα Ηνωμένα Έθνη που ανακήρυξαν το σύγχρονο κράτος του Ισραήλ το 1948. Στην αρχή, το Ιράν, που ήταν τότε η Περσία, ήταν σύμμαχος του σύγχρονου Ισραήλ".

"Λίγο καιρό αφότου ο Κύρος επέτρεψε στους Εβραίους να επιστρέψουν από την εξορία, η πολιτική άλλαξε και ο Κύρος ανέτρεψε τη θέση του", πρόσθεσε. Μετά την ιρανική επανάσταση του 1978, η Τεχεράνη σταμάτησε να είναι σύμμαχος του Ισραήλ και αφοσιώθηκε στην καταστροφή μας. Ομοίως, ο ΟΗΕ στράφηκε εναντίον του Ισραήλ και ό,τι έχουν κάνει από το 1948 ήταν εις βάρος του Ισραήλ".

Ο ραβίνος Ουίνστον εξήγησε ότι σύμφωνα με το Ταλμούδ, η οικοδόμηση του Ναού και η απελευθέρωση των Εβραίων δεν αποδίδεται στον Κύρο.

"Το Ταλμούδ αναφέρει ότι ο Θεός επηρέασε τη θέληση του Κύρου προκειμένου να επιστρέψουν οι Εβραίοι στο Ισραήλ", δήλωσε ο ραβίνος Winston. "Η πραγματική επιθυμία του Κύρου εκφράστηκε όταν υπαναχώρησε, αφού πραγματοποιήθηκε η επιθυμία του Θεού να επιστρέψουν οι Εβραίοι".

"Με παρόμοιο τρόπο, το Ιράν δεν ήταν ποτέ αληθινός σύμμαχος του Ισραήλ, ούτε και ο ΟΗΕ", είπε ο ραβίνος. "Εκτελούσαν έναν προσωρινό σκοπό. Φυσικά, όπως κάθε έθνος, είχαν ελεύθερη βούληση να επιλέξουν να ευλογήσουν το Ισραήλ και να ευλογηθούν σε αντάλλαγμα. Αλλά δεν το έκαναν".

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου