Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Σαουδική Αραβία – Σοβαρές πλημμύρες έπληξαν την Τζέντα μετά από βροχή 179 χιλιοστών σε 6 ώρες.

 Σοβαρές ξαφνικές πλημμύρες έπληξαν δυτικά τμήματα της Σαουδικής Αραβίας μετά από καταρρακτώδη βροχή στις 24 Νοεμβρίου 2022. Η πόλη Τζέντα στην επαρχία Μέκκα κατέγραψε 179 χιλιοστά βροχής σε 6 ώρες. Τουλάχιστον 2 νεκροί έχουν αναφερθεί από τις πλημμύρες στην πόλη.

Η αστυνομία βοηθά τους αυτοκινητιστές σε πλημμυρισμένους δρόμους της Τζέντα, Σαουδική Αραβία, Νοέμβριος 2022. Φωτογραφία: Κυβέρνηση της Μέκκας

Οι πλημμυρισμένοι δρόμοι προκάλεσαν όλεθρο στην πόλη Τζέντα στην επαρχία Μέκκας στις 24 Νοεμβρίου. Η αστυνομία και η Πολιτική Προστασία κλήθηκαν να διασώσουν τους οδηγούς και να απομακρύνουν τα οχήματα που είχαν αποκλειστεί. Οι πτήσεις καθυστέρησαν στο διεθνές αεροδρόμιο King Abdulaziz και πολλά σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα. Οι αρχές έκλεισαν σχολεία και πανεπιστήμια στις πληγείσες περιοχές της επαρχίας.

Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της επαρχίας Μέκκας ανέφερε ότι 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στη Τζέντα και προέτρεψε τους κατοίκους να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους εκτός εάν για επείγουσες ανάγκες.

Το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι η πόλη της Τζέντα κατέγραψε 179 mm βροχής μεταξύ 08:00 και 14:00 στις 24 Νοεμβρίου. Το σύνολο ξεπέρασε το ποσό των βροχοπτώσεων που καταγράφηκαν το 2009, όταν πάνω από 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ξαφνικές πλημμύρες στην πόλη. Περίπου 90 mm βροχής έπεσαν σε διάστημα 4 ωρών στις 25 Νοεμβρίου 2009.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) , η μέση συνολική βροχόπτωση για τον Νοέμβριο στην πόλη είναι 23 mm. Η μέση ετήσια συνολική βροχόπτωση είναι 55,6 mm.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν και περιοχές της γειτονικής επαρχίας Μεδίνα. Η Πολιτική Άμυνα της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι ομάδες έκτακτης ανάγκης διέσωσαν 5 άτομα αφού ένα όχημα παρασύρθηκε από πλημμύρες σε αγροτική περιοχή της Μεδίνα.

Διάσωση από πλημμύρες στη Μεδίνα, Σαουδική Αραβία, 24 Νοεμβρίου 2022. Φωτογραφία: Σαουδική Αραβία Πολιτική Άμυνα

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου