Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΠΟΥ ΙΜΙΑ.

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Άκουσα τον Ναύαρχο Χρηστίδη να επαναφέρει το θέμα των scalp naval. Μου κάνει εντύπωση η αντίφαση στην οποία πέφτουν πολλοί, δηλαδή από τη μία να αναγνωρίζουν (και σωστά) ότι ο απευκταίος πόλεμος θα είναι ολοκληρωτικός και από την άλλη να επιμένουν στη σημασία 32 βλημάτων.

Τι πρέπει να κάνουμε

Πιάνουμε τους Γάλλους και τους Ισραηλινούς. Πάμε στους Ισραηλινούς και τους λέμε θα αγοράσουμε από εσάς rampage/ extra, lynx, lora, sea breaker και κάποιο σύστημα αεράμυνας, μόνες προϋπόθεσεις μειωμένες τιμές, ώστε να μπορούμε να κάνουμε παραγγελίες σε βάθος για τα επόμενα χρόνια και δικαίωμα κατασκευής των πυραύλων για εγχώρια χρήση. 

Το αντάλλαγμα για αυτούς θα είναι ένα σχετικά σταθερό εισόδημα, αφού δεν θα σταματήσουμε σε 50 lora ή 500 ρουκέτες, αλλά κάθε χρονιά θα κάνουμε παραγγελία για να τιγκάρουν οι αποθήκες με το σκεπτικό ενός μακροχρόνιου πολέμου και όχι με το σκεπτικό πολέμου 3 ημερών. Εάν δυσκολεύουν τους θυμίζεις ότι ραντάρ, αντιβαλλιστικα, Α/Τ φτιάχνουν και άλλοι, όπως και ΠΕΠ. Άρα, take it or leave it. 

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τους Γάλλους και παίρνουμε και από αυτούς akeron mp/lr, samp-t με ground fire και τους ζητάμε να σχεδιάσουμε από κοινού επίγειους εκτοξευτές scalp naval και τους διασκορπίζουμε σε όλη την χώρα. Την πρώτη χρονιά μπορεί να πάρεις 30 scalp, την άλλη κάνεις μεγαλύτερη παραγγελία και πάει λέγοντας. Δηλαδή όσο το δυνατόν πιο προνομιακές τιμές μιας και θα έχεις συμφωνήσει για πολλαπλές αγορές και άμα λάχει το περικλυεις και με μια αμυντική συμφωνία.

Έτσι αρχίζουμε και αποκτάμε εξοικείωση με το χώρο, φτιάχνουμε σοβαρές υποδομές, προσελκύουμε σιγά σιγά τα κατάλληλα μυαλά, μαθαίνουμε πως λειτουργεί το πράγμα και μετά από μια 10ετια κάνουμε το δικό μας βήμα και σχεδιάζουμε μαζί με Ισραήλ και Γαλλία νέα συστήματα, τα οποία  θα μπορούμε να τα εξάγουμε από κοινού και να βγάλουμε και οι δύο κέρδη. Σε βάθος χρόνους τους δένουμε με το πορτοφόλι μας, μας θεωρούν σημαντικό συνεργάτη και την επόμενη δεκαετία μπορούμε να πάμε σε κάτι αμιγώς ελληνικής κατασκευής.

Για να το ξεκινήσεις όλο αυτό θες 2-3 δις. Δεν είναι δα και τόσο τρομερό ποσό, για να ταΐζουν τους λαθροεισβολείς δίνουν πολλά περισσότερα.

zeys-elaynon.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΔΡΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΙΜΙΑ ΗΤΑΝ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΕΣ? Η ΞΕΧΑΣΕ Ο ΜΟΥΤΣΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ?...ΠΗΡΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΙΜΙΩΝ ΟΙ ΤΥΧΑΙΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΙ ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΕΣ...ΓΙΑΤΙ Ο ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΤΟΝ ΔΙΜΕΤΡΟ ΚΑΡΑΦΛΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ? ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ Ο ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ...ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ 50000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΧΙΝΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΣΔΕΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ..ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΤΙ Μ@ΛΑΚΕΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΕΕΕ? ΕΓΚΟΛΦΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΡΟΜΠΕΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΣΕ ΔΙΑΣΠΟΡΑ Η 2ΜΑΛ..ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΡΑΠΑΚΗ ΕΙΠΑΝ ''ΤΩΡΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ'' ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΟΑΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΨΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ''...ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΚΟΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή