Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Αποδυναμώνονται τα ελληνικά νησιά με γερμανική υπόδειξη (;) - Παραδοχή Μητσοτάκη: Στον Έβρο τα τεθωρακισμένα.

 Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Γερμανία για την αποστολή στρατιωτικού υλικού, η Ελλάδα απέσυρε τεθωρακισμένα από τα νησιά με προορισμό το Κίεβο.

Την αποδυνάμωση των ελληνικών νησιών έναντι των τουρκικών... ορέξεων επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τύπου Marder θα κατευθυνθούν στον Έβρο, καθώς εκεί κρίνουν οι Ένοπλές Δυνάμεις ότι θα είναι χρήσιμα» είπε από το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με τον Γερμανό καγκελάριο, Olaf Scholz.
Τα Marder είναι τα γερμανικά τεθωρακισμένα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα τεθωρακισμένα τύπου BMP-1 που έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία, έπειτα από σχετική συμφωνία που είχε κάνει με τη Γερμανία από το καλοκαίρι. Μάλιστα, την αποστολή στρατιωτικού υλικού από την Ελλάδα είχε σπεύσει να ανακοινώσει ο Scholz (και όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης) σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, προκαλώντας πλήθος ερωτημάτων αλλά και αναστάτωση στην κυβέρνηση.
Κι όλα αυτά τη στιγμή, που η Τουρκία έχει εκδώσει casus belli κατά της Ελλάδας, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, απειλεί ευθέως με πόλεμο, με δηλώσεις του τύπου «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά». Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών είναι πάγιο αίτημα της τουρκικής πλευράς. Κατά συνέπεια, η σημερινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη -έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο- προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, πόσο μάλλον από τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν, η αποστολή των ελληνικών τεθωρακισμένη στην Ουκρανία, έγινε έπειτα από... γερμανική υπόδειξη. Υπενθυμίζεται πάλι ότι ο ελληνικός λαός ενημερώθηκε για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο από τον Γερμανό καγκελάριο και όχι από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός των ελληνικών νησιών

Πάντως από την ελληνική πλευρά διαμηνύεται ότι στα νησιά από όπου αποσύρθηκαν τα τεθωρακισμένα βρίσκονται ήδη ΤΟΜΠ (Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού). Αυτό όμως σημαίνει ότι τα τεθωρακισμένα, που είναι άρματα μάχης, αντικαταστάθηκαν από... οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Ως γνωστόν, οι αρμόδιοι υπουργοί επανειλημμένως ανέφεραν ότι τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ), ΒΜΡ 1, που βρίσκονται στα νησιά και στέλνονται στην Ουκρανία, θα αντικατασταθούν από ισάριθμα (100) γερμανικά ΤΟΜΑ, Marder...
Από την πλευρά του, πάντως, ο Γερμανός καγκελάριος, υποστήριξε ότι δεν θα ρωτήσει η Γερμανία τι θα κάνει η Ελλάδα με τα τεθωρακισμένα που της έδωσε, σημειώνοντας ότι η χώρα μας είναι ένας αξιόπιστος και αξιοσέβαστος εταίρος στο ΝΑΤΟ.

bankingnews.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΛΗΤΗ ΦΛΩΡΕΕΕΤΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΛΟΧΑΓΟ ΠΡΟΔΟΤΗ,ΜΕΙΟΔΟΤΗ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ,ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ ΒΟΗΘΕ ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ ΚΟΜΩΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ,ΜΟΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΠΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΖΑΡΤΙΕΡΑ ΚΑΛΤΣΟΔΕΤΑ ΤΗΣ ΒΙΣΗΣ ΤΗΣΑΝΝΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΠΑΣΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΩΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ..ΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΔΕΣ ΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΡΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ...ΑΙ ΣΙΧΤΙΡΙ ΡΕ ΚΑΡΑΣΤΑΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή