Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Εξελίξεις στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα – Έρευνα της Εισαγγελίας για παραλείψεις.

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης η διερεύνηση τυχόν παραλείψεων που υπήρξαν από την πλευρά των αστυνομικών και ιατροδικαστών.

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαλευκανθεί πλήρως ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, διέταξε εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thesstoday, η νεαρή γυναίκα που κατήγγειλε ότι βιάστηκε από γόνους γνωστής οικογένειας σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά, κατέθεσε μαζί με τον δικηγόρο της Νίκο Διαλυνά, ένα πολυσέλιδο υπόμνημα το οποίο συνοδεύεται από περίπου 30 αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τα λάθη και τις παραλείψεις, που σύμφωνα με την ίδια, έγιναν από τα κρατικά όργανα που ασχολήθηκαν με την καταγγελία της.

«Έτσι, σήμερα καταθέσαμε ένα υπόμνημα το οποίο είναι 126 σελίδες, στο οποίο αναλύουμε τις παραλείψεις συγκεκριμένων κρατικών λειτουργών, κι όχι μόνο αστυνομικών. Μέσω αυτού, υποστηρίζουμε με αποδεικτικά στοιχεία, έχοντας ως σημαία την λογική, πως έλαβαν χώρα ανεπίτρεπτες παραλείψεις, οι οποίες έγιναν κατά την άποψη της κας Μπίκα, με μοναδικό σκοπό να βλάψουν την ίδια και να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος» δήλωσε στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της Γεωργίας, Νίκος Διαλυνάς.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο δικηγόρος της 24χρονης, είναι παράδοξο, από την μία πλευρά να έχει εκδοθεί αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα, να έχει τεθεί στο αρχείο η αίτηση αναιρέσεως, κι από την άλλη να διατάσσεται από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθούν παραλείψεις όλων των κρατικών οργάνων, οι οποίοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση της Γεωργίας.

«Αντιλαμβάνεστε ότι το ένα αντιφάσκει προς το άλλο, διότι από την μία τίθεται στο αρχείο η αίτησή μας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κι αναφέρει πως όλα έγιναν σωστά, αλλά από την άλλη διατάσσεται προκαταρκτική για τις παραλείψεις που καταγγέλλει η Γεωργία. Αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνουν αυτά. Εμείς προσπαθούμε, με όσα στοιχεία έχουμε, να υποστηρίξουμε και να ενισχύσουμε την αλήθεια» επισήμανε ο κ. Διαλυνάς.

Την ίδια ώρα, η 24χρονη Γεωργία παρά τα «χτυπήματα» που έχει δεχτεί, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της: «Πραγματικά αυτό που συνέβη είναι κάτι το οποίο έχει ριζώσει στην ψυχή μου, κι είναι ακόμη πιο βαρύ όταν βλέπω συνεχώς να μου φορτώνουν και την ευθύνη αυτής της κατάστασης» δήλωσε και πρόσθεσε : «Αν και μου έχει κάνει μόνο κακό όλη αυτή η κατάσταση, δεν μετανιώνω. Ο εαυτός μου είναι το παν και εγώ ξέρω πως έκανα το σωστό, και θα συνεχίσω για όσο αντέξω. Αυτό το υπόμνημα είναι το τελευταίο μου χαρτί».

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου