Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

ΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ: Η NASA ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ.

 Η NASA μόλις κυκλοφόρησε εικόνες από ένα σύννεφο σκόνης στο οποίο σχηματίζονται αστέρια. Ένας Ορθόδοξος Εβραίος φυσικός γιόρτασε την ανακάλυψη, λέγοντας ότι στην πραγματικότητα ενισχύει τη Βιβλική ιστορία της Δημιουργίας.


Η NASA δημοσίευσε εικόνες από τους Στύλους της Δημιουργίας που βρίσκονται στο Νεφέλωμα του Αετού στον αστερισμό Serpens που βρίσκεται περίπου 6.500 έτη φωτός από τη Γη. Οι εικόνες που δεν έχετε ξαναδεί δίνουν πληροφορίες για τη δημιουργία των αστεριών.

«Το πιο ενδιαφέρον πράγμα για αυτήν την εικόνα είναι ότι στην πραγματικότητα μας δείχνει σχηματισμό άστρων σε εξέλιξη», είπε ο Anton Koekemoer, ερευνητής αστρονόμος στο STScI, στο Space.com . 

Οι πυλώνες είναι στην πραγματικότητα ένας ασταθής σχηματισμός νέφους σκόνης που διαμορφώνεται από ισχυρούς αστρικούς ανέμους που προέρχονται από ένα σμήνος μεγάλων αστεριών. Συγκρατούνται μεταξύ τους από κοσμικά μαγνητικά πεδία.

Η εικόνα προήλθε από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb που εκτοξεύτηκε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, αντικαθιστώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ως το μεγαλύτερο οπτικό τηλεσκόπιο στο διάστημα με συνολικό κόστος 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η υψηλή ανάλυση και η ευαισθησία του του επιτρέπουν να βλέπει αντικείμενα πολύ παλιά, μακρινά ή αχνά για το τηλεσκόπιο Hubble. 

«Είμαι έκπληκτος με το πόσο καλά μπορεί ο Webb να δει τη σκόνη και το αέριο που είναι εντελώς σκοτεινό με το Hubble», είπε ο Koekemoer. «Με το Hubble, δεν βλέπετε καμία απολύτως λεπτομέρεια. Αλλά ο Webb, με την υπέρυθρη όρασή του, μπορεί να διεισδύσει απευθείας σε αυτές τις περιοχές και να δει τα αστέρια να σχηματίζονται μέσα σε αυτούς τους σκονισμένους πυλώνες. Είναι εξαιρετικά συναρπαστικό.”

Οι κόκκινες κουκκίδες στην εικόνα είναι νεογέννητα αστέρια, τα οποία οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Ονομάζονται πρωτάστρα, είναι νέφη σκόνης και αερίου τόσο πυκνά που καταρρέουν υπό το βάρος της δικής τους βαρύτητας. Καθώς τα σύννεφα καταρρέουν, σχηματίζουν περιστρεφόμενες μπάλες, οι οποίες τελικά θα γίνουν τόσο πυκνές που τα άτομα υδρογόνου στους πυρήνες τους θα αρχίσουν να συγχωνεύονται στη διαδικασία της πυρηνικής σύντηξης, η οποία κάνει τα αστέρια να λάμπουν. Πριν από τη σύντηξη, η θερμοκρασία στα σύννεφα είναι 390 βαθμούς Φαρενάιτ, αλλά όταν ξεκινά η σύντηξη, αυτή πηδά στους 35 εκατομμύρια βαθμούς. 

Για κλίμακα, καθεμία από τις κουκκίδες καταλαμβάνει μια περιοχή περίπου 8 έως 9 ετών φωτός, μεγαλύτερη από ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.

Ο Dr. Gerald Schroeder είμαι επιστήμονας με πάνω από τριάντα χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και τη διδασκαλία. Κέρδισε τα πτυχία Bachelor, Master και Διδακτορικό του όλα στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης. Είναι επίσης λέκτορας στο Aish Hatorah Yeshiva στην Ιερουσαλήμ. 

Αν και μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι επιστημονικές θεωρίες και ανακαλύψεις είναι προβληματικές για τη Βιβλική αφήγηση, ο Δρ Σρέντερ δεν βλέπει καμία αντίφαση μεταξύ των επιστημονικών θεωριών για την προέλευση του σύμπαντος και της ιστορίας της Βιβλικής Δημιουργίας.

«Αυτή η ανακάλυψη δείχνει ότι τα αστέρια σχηματίστηκαν πολύ νωρίτερα», είπε ο Δρ Σρόερ. «Δηλαδή, σχηματίστηκαν πολύ νωρίτερα μετά τη δημιουργία τους από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως».

«Οι κοσμικοί επιστήμονες θεωρούν ότι η προέλευση του σύμπαντος είναι κάτι από το τίποτα και πιστεύουν ότι αυτό προσπαθεί και αποτυγχάνει να περιγράψει η Βίβλος», δήλωσε ο Der. Ο Σρέντερ εξήγησε στο Israel365 News. «Η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης περιγράφει την επιστημονική διαδικασία για κάτι από το τίποτα… φυσικό. Η Βίβλος περιγράφει ότι όλη η δημιουργία προήλθε από το τίποτα φυσικό. Αλλά προήλθε από κάτι πνευματικό. Θεός."

Ο Δρ Σρέντερ δήλωσε κατηγορηματικά: «Καμία επιστημονική ανακάλυψη δεν το αντικρούει ποτέ αυτό».

Ο Δρ. Schroeder ανέφερε το βιβλίο A Universe from Nothing που γράφτηκε από τον Lawrence Krauss και δημοσιεύτηκε το 2012. Η κύρια θέση του βιβλίου που υιοθετήθηκε από την επιστημονική κοσμικότητα μπορεί να συνοψιστεί σε μια φράση:

«Ανακαλύψαμε ότι όλα τα ζώδια υποδηλώνουν ένα σύμπαν που θα μπορούσε και εύλογα προέκυψε από ένα βαθύτερο τίποτα—που περιλαμβάνει την απουσία του ίδιου του χώρου και—το οποίο μπορεί μια μέρα να επιστρέψει στο τίποτα μέσω διεργασιών που μπορεί όχι μόνο να είναι κατανοητές αλλά και διεργασιών που δεν απαιτούν οποιοδήποτε εξωτερικό έλεγχο ή κατεύθυνση».

«Η επιστήμη σε αυτό το βιβλίο είναι φανταστική», είπε ο Δρ Σρέντερ. «Το συμπέρασμα είναι ότι δεν χρειαζόμαστε τον Θεό. Η βλακεία αυτού του συμπεράσματος είναι εκπληκτική. Σε ολόκληρο το βιβλίο, περιγράφει την τελειότητα των νόμων της φύσης στη δημιουργία κάτι από το τίποτα. Αλλά περιέγραψε τους νόμους της φύσης ως προγενέστερους της δημιουργίας».

Ο Δρ Σρέντερ εξήγησε ότι αυτό περιγράφηκε στο κεφάλαιο όγδοο των Παροιμιών που μιλάει για τη σοφία.

Ο Χασέμ με δημιούργησε στην αρχή της πορείας Του Ως το πρώτο από τα παλιά έργα Του. Παροιμίες 8:22

Η λέξη για την «αρχή» είναι «reishit» που είναι επίσης η πρώτη λέξη της ιστορίας της Δημιουργίας στην αρχή της Γένεσης.

«Η Τορά δεν λέει ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο από κάτι», είπε ο De. είπε ο Σρέντερ. «Ξεκίνησε με τους νόμους της φύσης, με τη σοφία. Καμία επιστημονική ανακάλυψη δεν το έχει αντικρούσει ποτέ».

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου