Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Τα Νέα όπλα που παράγονται από την Τουρκία τα φοβούνται στην Ελλάδα! Πικρή εξομολόγηση από την Ελλάδα.

 Μη μπορώντας να συμβαδίσει με την ταχεία πρόοδο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, η Ελλάδα παρακολουθεί τελευταία την Τουρκία. Σε μια ανάλυση στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, τα εγχώρια και εθνικά μας όπλα τέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αναφέρθηκε ότι "η Τουρκία ακολουθεί σταθερά το σχέδιό της να μετατραπεί σε παγκόσμια δύναμη. Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, αλλά υστερεί δραματικά".

Για την Ελλάδα, η οποία παρακολουθεί βήμα προς βήμα την πρόοδο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, η δοκιμαστική εκτόξευση του πρώτου εγχώριου και εθνικού βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς "Tayfun" ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Το βεληνεκές του πυραύλου που εκτείνεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των νησιών, δημιούργησε έναν αέρα πανικού στην Αθήνα, ενώ οι ελληνικές εφημερίδες εξέτασαν διεξοδικά τα νέα όπλα της Τουρκίας.

"ΤΟ ΚΎΡΙΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΕΊΝΑΙ Η ΤΑΧΕΊΑ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΉΣ ΑΜΥΝΤΙΚΉΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑΣ"


Yerli füze 'Tayfun' test edildi

Το κύριο πρόβλημα για την Αθήνα είναι η ραγδαία ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία παράγει σήμερα το 80-85% των τουρκικών όπλων, αναφέρει σε σημερινή ανάλυσή του ο ελληνικός ειδησεογραφικός ιστότοπος In.gr.

"ΤΑ ΛΌΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΎΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΎ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΛΆΘΟΣ"


Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ δήλωσε: "Μιλάμε για έναν πύραυλο που η εταιρεία μας ROKETSAN έχει αναπτύξει εξ ολοκλήρου με δική της έρευνα και ανάπτυξη και παράγει με δική της τεχνολογία. Η εμβέλεια του Typhoon μπορεί να τρόμαξε την Αθήνα. Πρέπει να το πούμε αυτό ξεκάθαρα. Έχουμε ήδη κατασκευάσει πυραύλους κρουζ με βεληνεκές πάνω από 300 χιλιόμετρα πριν από αυτό", επισημαίνεται στην ανάλυση, προσθέτοντας ότι "ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στις δυνατότητες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και δήλωσε ότι έχουν τη δυνατότητα για πολύ μεγαλύτερα έργα, και αυτό δεν είναι λάθος".

"Ο ΤΥΦΏΝΑΣ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΠΟΛΎ ΜΙΚΡΌ ΠΡΆΓΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΆΛΗ ΕΙΚΌΝΑ"

Τονίζοντας ότι οι αμυντικές δαπάνες θα αυξηθούν στα 26 δισ. ευρώ με εντολή του προέδρου Ερντογάν, το In.gr υπογράμμισε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία εργάζεται ήδη σε περισσότερα από 700 διαφορετικά έργα και δήλωσε: "Ο Typhoon είναι ένα πολύ μικρό πράγμα στη μεγάλη εικόνα. Η Άγκυρα εργάζεται ήδη σε πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς που θα ξεπερνούν τα 1000 χιλιόμετρα".


ΟΔΥΝΗΡΉ ΕΞΟΜΟΛΌΓΗΣΗ ΜΈΝΟΥΜΕ ΠΊΣΩ


Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα, η οποία ανέλυσε ένα προς ένα τα συστήματα μάχης, τα ανθυποβρυχιακά μέσα, τα τεθωρακισμένα οχήματα, τα επιθετικά ελικόπτερα και τα πυραυλικά συστήματα που παράγει η Τουρκία, έγραψε ότι τα τουρκικά UAV γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και έκανε μια πικρή ομολογία,


"Η Τουρκία ακολουθεί σταθερά το σχέδιό της να μετατραπεί σε μια παγκόσμια δύναμη με ισχυρή αμυντική βιομηχανία και προηγμένο οπλισμό. Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, αλλά υστερεί δραματικά".

ΤΑ ΜΆΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΠΆΝΤΑ ΣΤΡΑΜΜΈΝΑ ΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΎΛΑ

Δημοσίευμα του Associated Press (AP) που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο ανέφερε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί την Τουρκία και ότι "η Αθήνα επιδιώκει ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στην πολεμική της αεροπορία, σε μια προσπάθεια να αφήσει πίσω της τη γείτονα".


Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα αντικατέστησε τον γερασμένο στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-16 με πρόσφατα αποκτηθέντα αεροσκάφη Rafale γαλλικής κατασκευής και έκανε προσπάθειες να ενταχθεί στο αμερικανικό πρόγραμμα F-35.

hurriyet.com.tr

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου