Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Μήνυμα και για Κρήτη- Οι ΗΠΑ δείχνουν στους Τούρκους τα όρια τους- Αμερικανικά F22 Στον ουρανό της Αμμοχώστου (Βίντεο).

 Τουρκική αντι-NOTAM πετάχθηκε στα σκουπίδια από τους Αμερικανούς οι οποίοι προειδοποιούν τον Ερντογάν για τυχόν προκλήσεις και νοτίως της Κρήτης ενώ βάζουν όρια στην τουρκική αεροναυτική βάση στην Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με τον alphanews.live στην Κύπρο, αμερικανικά μαχητικά F-22 προχώρησαν σε μια πρωτόγνωρη κίνηση πετώντας πάνω από την Αμμόχωστο, μέχρι την χερσόνησο της Καρπασίας, προκαλώντας " εγκεφαλικά" στο Σαράι του Ερντογάν.

Το ακόμα πιο σοβαρό είναι η παντελής αγνόησή των Αμερικανών το “τουρκικό κέντρο ελέγχου” στα Κατεχόμενα, γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους οποιαδήποτε  αίτημα για την πτήση αυτή, καθώς οι Αμερικανοί πήραν άδεια από την Λευκωσία.

Ανακοίνωση των ΗΠΑ για την πτήση των F-22

"Άσκηση αεράμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας και του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, με επίκεντρο τον κόλπο της Αμμόχωστου και ορμητήριο, την βάση της Σούδας”, αναφέρουν οι ΗΠΑ εξοργίζοντας ολόκληρη την τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Οι Τούρκοι εξοργίστηκαν και εξέδωσαν NOTAM, επιχειρώντας χωρίς αποτέλεσμα να διακόψουν την αμερικανική άσκηση που  θα ολοκληρωθεί στις 5 Νοεμβρίου.

Πρωτόγνωρη κίνηση προς την Άγκυρα αποτελεί το γεγονός της πτήσης αμερικανικών αεροσκαφών πάνω από τα Κατεχόμενα και ειδικά την Αμμόχωστο, την οποία παράνομα ο Ερντογάν άνοιξε κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και της συμφωνίας του 1974.

Στόχος των ΗΠΑ ήταν να δείξουν τα όρια τους στους Τούρκους ενόψει της δημιουργίας αεροναυτικής βάσης στην Καρπασία.

Οι Τούρκοι θα κατασκευάσουν ναυτική βάση στην Καρπασία , η οποία μαζί με την  αεροπορική βάση στο Λευκόνοικο, θα αποτελέσουν τις κύριες υποδομές των τουρκικών δυνάμεων για έλεγχο της κυπριακής ΑΟΖ και μέρους της Α.Μεσογείου.

Στην τουρκική ναυτική βάση θα ελλιμενίζονται ο τουρκικός στόλος Μεσογείου, ο οποίος θα έχει άμεσο στόχο την συνεχή και αδιάκοπη παρενόχληση όλων των πιθανών εξορύξεων και ενεργειακών σχεδίων όπως ο αγωγός East Med, καθώς και η ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου, Κύπρου, Ελλάδος, Ισραήλ.

Η Τουρκία σκοπεύει με τον στόλο αυτό να ελέγξει τους θαλάσσιους διαύλους όχι μόνο πέριξ της Κύπρου, αλλά να επεκταθεί σε Γάζα, νότια Κρήτη και Α.Μεσόγειο.  

Εδώ και μεγάλο διάστημα συζητούνταν η κατασκευή ναυτικής στρατιωτικής βάσης στα κατεχόμενα από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, η οποία μαζί με το αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο από οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα θα απειλεί την ελεύθερη διέλευση όλων των “εχθρών” της Τουρκίας.

Οι προειδοποιήσεις ειδικών πολλών χωρών μας  δείχνουν ότι η Τουρκία επιδιώκει την επέκταση της στην Α.Μεσόγειο μέσω του  σχεδίου “Γαλάζια Πατρίδα”, σε μια προσπάθεια να περικυκλώσει Ελλάδα και Κύπρο από θαλάσσης, ενώ από την στεριά έχει δημιουργήσει έναν άξονα σε Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία.

Αυτές οι κινήσεις ενοχλούν τις ΗΠΑ, και πιθανότατα οι ΗΠΑ δείχνουν στην Άγκυρα και τον Ερντογάν τα όρια του στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει νέων πιθανών σχεδίων Νοτίως της Κρήτης. 

pentapostagma.gr 

1 σχόλιο:

  1. ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ..ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ..ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΦΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή