Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Καθώς τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν πιο δυνατά, η προετοιμασία για καταφύγιο από πυρηνικά φαινόμενα δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντική - Η επιβίωση από τον απόηχο μιας επίθεσης πυρηνικών θα εξαρτηθεί από το πόσο προετοιμασμένοι είστε


Πυρηνική προσομοίωση όπου 34 εκ. θα πέθαιναν τις πρώτες 5 ώρεςΑπό τη Susan Duclos - All News PipeLine

Σε αντίθεση με την κρίση των πυραύλων της Κούβας, όταν οι Αμερικανοί κατασκεύαζαν καταφύγια πυρηνικών καταιγίδων βαθιά κάτω από τη γη στις αυλές τους, οι περισσότεροι Αμερικανοί σήμερα είναι θλιβερά απροετοίμαστοι για να επιβιώσουν μετά τον πυρηνικό 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι κοινή γνώση ότι οτιδήποτε ή οποιοσδήποτε κοντά σε ένα άμεσο πυρηνικό χτύπημα πρόκειται να εξαλειφθεί εντελώς, γι' αυτό εστιάζουμε στα επακόλουθα και όχι στο ίδιο το θανατηφόρο γεγονός. Καθώς οι απειλές για πυρηνικά χτυπήματα γίνονται όλο και πιο πιθανές κάθε μέρα, καθώς οι χώρες με πυρηνική ικανότητα παίρνουν μέρος στη σύγκρουση Ρωσίας/Ουκρανίας, πιστεύουμε ότι η προετοιμασία θα είναι το κλειδί για το ποιος θα επιβιώσει από τις συνέπειες και ποιος όχι.

Μερικές γρήγορες υπενθυμίσεις.

1) Τόνισα πρόσφατα τη διαίρεση μεταξύ των χωρών που πλευρίζουν τη Ρωσία και των χωρών που πλευρίζουν τις ΗΠΑ, οι οποίες ηγούνται του ΝΑΤΟ στην υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, μαζί με τον αριθμό των πυρηνικών όπλων που είναι γνωστό ότι έχει κάθε πλευρά.

Ομάδα Ρωσίας

• Ρωσία - 6.255 πυρηνικές κεφαλές

• Κίνα - 350 πυρηνικές κεφαλές

• Πακιστάν - 165 πυρηνικές κεφαλές

• Ινδία - 156 πυρηνικές κεφαλές

• Βόρεια Κορέα - καμία, αλλά υλικό για την κατασκευή 40-50 πυρηνικών κεφαλών

-------------------------------------------------- ----------------------------------

Team Ukraine (διαμεσολαβητής ΗΠΑ)

• Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής - 5.550 πυρηνικές κεφαλές

• Γαλλία - 290 πυρηνικές κεφαλές

• Ισραήλ - 90 πυρηνικές κεφαλές

 2) Το 2017, ερευνητές του Πανεπιστημίου Πρίνστον που σχετίζονται με το Πρόγραμμα για την Επιστήμη και την Παγκόσμια Ασφάλεια (SGS) επεξεργάστηκαν ένα σενάριο πυρηνικού πολέμου, ξεκινώντας με το πρώτο χτύπημα που προερχόταν από τη Ρωσία

Μέσω της Daily Mail :

Γνωστό ως «Σχέδιο Α», το τετράλεπτο animation έχει στόχο να τονίσει τις «δυνητικά καταστροφικές» συνέπειες της σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών του ΝΑΤΟ.

Το μοντέλο προβλέπει 34,1 εκατομμύρια θανάτους και 55,9 εκατομμύρια τραυματίες, και αυτά είναι μόνο τα αρχικά δεδομένα:

Το μοντέλο προβλέπει 3,4 εκατομμύρια θύματα από αυτή τη φάση του πολέμου, η οποία θα διαρκούσε μόνο 45 λεπτά.

Στην τελική φάση της σύγκρουσης, και οι δύο πλευρές στοχεύουν η μια στις 30 πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις και οικονομικά κέντρα της άλλης - αναπτύσσοντας 5 έως 10 πυρηνικά για κάθε μια - για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την ανάκαμψη κάθε πλευράς από τον πόλεμο.

Μια τέτοια κίνηση, συμπεραίνουν οι ερευνητές, θα έβλεπε άλλα 85,3 εκατομμύρια θύματα μέσα σε 45 λεπτά.

Αυτό που εξετάζουμε είναι πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι να εξαφανιστούν σε λιγότερο από μια μέρα.

Τότε όσοι έχουν επιβιώσει, πρέπει να αντιμετωπίσουν την πτώση και την ακτινοβολία.

Ο ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.........

Είναι πολύ δύσκολο να λάβουμε ακριβείς ειδήσεις αντί για καθαρή προπαγάνδα από την Ουκρανία ή τη Ρωσία. Τα αμερικανικά ΜΜΕ μιμούνται ό,τι ισχυρίζεται η Ουκρανία χωρίς αμφιβολία σαν να είναι ευαγγέλιο, ενώ αντιμετωπίζουν τη Ρωσία ως μπούγκα. Η Ρωσία παίζει το ίδιο παιχνίδι με τις χώρες που τις υποστηρίζουν μιμούμενοι την προπαγάνδα τους, επομένως προσπαθούμε να δούμε τις ειδήσεις και να είμαστε πολύ σαφείς σχετικά με το τι είναι ένας ισχυρισμός έναντι του τι είναι γεγονός.

Τον Μάρτιο του 2022 , η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι προετοιμάζεται να ανατινάξει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα και να κατηγορήσει τη Ρωσία για αυτό, ως ψεύτικη σημαία.

Η SBU και οι μαχητές του τάγματος Azov σχεδιάζουν να ανατινάξουν τον αντιδραστήρα και να κατηγορήσουν τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ότι φέρεται να εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στην πειραματική πυρηνική εγκατάσταση», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ραδιενεργού μόλυνσης του στην περιοχή εάν συμβεί τέτοιο περιστατικό ψευδούς σημαίας.

Τώρα η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι προετοιμάζεται να ανατινάξει ένα υδροηλεκτρικό φράγμα και να κατηγορήσει την Ουκρανία για αυτό ως ψεύτικη σημαία.

Η Ρωσία εξόρυξε ένα μεγάλο ουκρανικό υδροηλεκτρικό φράγμα και είναι έτοιμη να πλημμυρίσει δεκάδες πόλεις σε μια επίθεση που θα κατηγορούσε την Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy.

Εκτός από ενδιαφέρον , παρατηρήστε ότι ο πρώτος σύνδεσμος είναι από το RT, ρωσικά μέσα, ενώ ο δεύτερος από τα αμερικανικά μέσα. Αυτό οφείλεται στο ότι αν θέλετε και τις δύο πλευρές, πρέπει να κοιτάξετε στα ξένα μέσα ενημέρωσης γιατί το MSM εδώ, θα σπρώξει μόνο την ουκρανική προπαγάνδα, είτε είναι αλήθεια είτε όχι.

Το θέμα εδώ είναι ότι δεν είμαστε εκεί για να δείξουμε μαρτυρία για το τι είναι αληθινό ή όχι, και με τους Αμερικανούς ηγέτες να υποθέτουν αυτόματα ότι η Ουκρανία λέει την αλήθεια, στη συνέχεια να ρίξει αυτή την υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη μεγάλη τεχνολογία τιμωρώντας αυτούς που τολμούν αμφισβητήστε την επίσημη αφήγηση, είναι κυριολεκτικά αδύνατο να λάβετε το 100% της αλήθειας από οποιαδήποτε πηγή.

Η Ρωσία λέει ότι εισέβαλε επειδή η Ουκρανία διέπραττε γενοκτονία κατά των Ρώσων στην Ουκρανία, και η Ουκρανία το αρνείται και ισχυρίζεται ότι είναι απλώς μια πρόφαση για πόλεμο. 

Θα μπορούσα να ακολουθήσω το μονοπάτι σε κάθε αξίωση, αλλά..... δεν με νοιάζει . Ακούγεται κρύο; Είναι λάθος που ανησυχώ ότι τίποτα δεν φαίνεται να αποκλιμακώνει αυτόν τον πόλεμο; Δεν είναι δική μας δουλειά, και θα έπρεπε να είχαμε μείνει έξω από αυτό, αλλά οι συνέπειες από αυτόν τον πόλεμο, με τις πυρηνικές χώρες να παίρνουν θέση, και μια κλιμάκωση της πυρηνικής ρητορικής, σημαίνει ότι «εμείς οι άνθρωποι» θα μπορούσαμε όλοι να υποφέρουμε καταστροφικά.

Αυτό, με νοιάζει.

ΟΙ ΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ

Ο Στέφαν Στάνφορντ πρόσφερε πρόσφατα προτάσεις για τρόπους προετοιμασίας για τον απόηχο ενός πυρηνικού πολέμου. Περιλαμβάνει είδη όπως υφάσματα Faraday, ιώδιο, μετρητές Geiger, κιτ πυρηνικής ειδοποίησης, κρέμες καύσης ακτινοβολίας, κιτ πρώτων βοηθειών, γεννήτριες, δοχεία καυσίμων και τρόφιμα επιβίωσης.

Οι σύνδεσμοι για όλα όσα αναφέρονται παραπάνω παρέχονται από τον Stefan στο άρθρο του με τίτλο " Καθώς οι παγκοσμιοποιητές ετοιμάζονται να ανατινάξουν τον κόσμο, προετοιμαστείτε για το TEOTWAWKI Καθώς ο κόσμος δεν έχει εμπειρία να σταματήσει έναν πόλεμο μεταξύ δύο εχθρών με πυρηνικά όπλα ."

Τον Μάρτιο του 2022 ο Στέφαν έκανε επίσης εξαιρετική δουλειά αναφέροντας ένα έγγραφο που καλύπτει τη στέγαση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από ακτινοβολία.

Από τη στιγμή που έχετε επιλέξει τη θέση ενός δωματίου όπου ζείτε, τα υπόγεια προτιμώνται, αλλά όσοι δεν έχουν μπορούν να επιλέξουν ένα που προτιμούν, ένα με όσο το δυνατόν λιγότερα παράθυρα, να αποθηκεύουν οτιδήποτε χρειάζεται για παρατεταμένη διαμονή, είναι πρωταρχικό μέλημα.

Σημείωση: Πολλά από αυτά τα αντικείμενα θα έχετε ήδη, αλλά περνώντας από τη λίστα, είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα δείτε πράγματα που δεν είχα σκεφτεί πριν, ξέρω ότι τα είδα!

Από αυτό το κομμάτι και το έγγραφο ( το οποίο είναι ενσωματωμένο εδώ ): [Ενημέρωση] Ένας αναγνώστης θεώρησε λανθασμένα ότι εμείς στο ANP, κάναμε τις παρακάτω συστάσεις σχετικά με το φαγητό και το νερό, αντί να αναφέρονται απευθείας από το έγγραφο. Θα προσθέσω ότι το ANP πιστεύει στη συγκεκριμένη περίπτωση των πυρηνικών επακόλουθων, η ποσότητα τροφής και νερού θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη από τρεις ημέρες. 


Προμηθευτείτε προμήθειες, όπως θα κάνατε σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ή άλλων έκτακτων περιστατικών. 

Ακολουθεί μια λίστα με πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την προετοιμασία του κιτ έκτακτης ανάγκης. 

•  Τρόφιμα με μεγάλη διάρκεια ζωής — Παραδείγματα αυτού περιλαμβάνουν κονσερβοποιημένα, αποξηραμένα και συσκευασμένα τρόφιμα. Αποθηκεύστε αρκετό φαγητό για κάθε μέλος του νοικοκυριού για τουλάχιστον 3 ημέρες. 

•  Νερό — Κατά την προετοιμασία για έκτακτη ανάγκη, αγοράστε και αποθηκεύστε εμφιαλωμένο νερό ή απλώς αποθηκεύστε νερό από τη βρύση. Κάθε άτομο στο νοικοκυριό θα χρειαστεί περίπου 1 γαλόνι την ημέρα. σχεδιάστε να αποθηκεύσετε αρκετό νερό, ανά άτομο, για τουλάχιστον 3 ημέρες. 

• Αλλαγή ρούχων και παπουτσιών—Ελέγχετε τα ρούχα κάθε 6 μήνες και αφαιρείτε ρούχα που δεν ταιριάζουν πλέον ή είναι ακατάλληλα για τις καιρικές συνθήκες της εποχής. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε εσώρουχα, κάλτσες, στιβαρά παπούτσια ή μπότες εργασίας και χειμερινά ή καλοκαιρινά ρούχα όπως χρειάζεται. 

•  Χάρτινα πιάτα, χαρτοπετσέτες και πλαστικά σκεύη — Αποθηκεύστε τα πιάτα και τα σκεύη μιας χρήσης γιατί δεν θα έχετε αρκετό νερό για να πλύνετε τα πιάτα και επειδή οι πηγές νερού της κοινότητας μπορεί να είναι μολυσμένες. 

•  Πλαστικές σακούλες — Επειδή μπορεί να μην μπορείτε να φύγετε από το καταφύγιό σας για αρκετές ημέρες, θα χρειαστεί να συλλέξετε τα απορρίμματά σας σε πλαστικές σακούλες μέχρι να αφαιρεθούν. 

•  Beddin g—Αποθηκεύστε σεντόνια,  κουβέρτες , πετσέτες και  βρεφικές κούνιες  για χρήση κατά τη διάρκεια του χρόνου που δεν μπορείτε να φύγετε από το καταφύγιό σας. 

•  Ραδιόφωνο και μπαταρίες που λειτουργούν με μπαταρίες —Το ηλεκτρικό ρεύμα ενδέχεται να μην είναι ενεργοποιημένο για αρκετές ημέρες. Ένα ραδιόφωνο που λειτουργεί με μπαταρία θα σας επιτρέψει να ακούτε μηνύματα έκτακτης ανάγκης. 

• Φάρμακα—Έχετε δόση 2-3 ημερών από τα τρέχοντα συνταγογραφούμενα φάρμακά σας σε ένα προστατευτικό μπιμπερό για το ιατρικό κιτ του καταφυγίου σας. ετικέτα με το όνομα και την ημερομηνία λήξης του φαρμάκου. (Συζητήστε με το γιατρό σας τον καλύτερο τρόπο για να αποκτήσετε αυτή τη μικρή ποσότητα επιπλέον φαρμάκου.) Φροντίστε να ελέγχετε τα φάρμακα στο κιτ σας κάθε 6 μήνες για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν περάσει την ημερομηνία λήξης. 

•  Είδη προσωπικής υγιεινής — Διατηρήστε προμήθεια σαπουνιού, απολυμαντικού χεριών, χαρτιού υγείας, αποσμητικού, απολυμαντικών κ.λπ. 

•  Φακός και μπαταρίες —Η ηλεκτρική τροφοδοσία ενδέχεται να διακοπεί για αρκετές ημέρες. Ένας φακός θα σας βοηθήσει να δείτε στο καταφύγιό σας. 

• Τηλέφωνο, κινητό ή  δορυφορικό τηλέφωνο — Αν  και η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας ή επίγειου τηλεφώνου μπορεί να διακοπεί, εξακολουθείτε να υπάρχει πιθανότητα να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο για να καλέσετε έξω για πληροφορίες και συμβουλές από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Φροντίστε να ελέγξετε και να δείτε εάν αυτές οι συσκευές φορτίζονται πλήρως τουλάχιστον εβδομαδιαία.

• Επιπλέον γυαλιά οράσεως ή φακοί επαφής και είδη καθαρισμού. 

•  Κολλητική ταινία  και  βαρύ πλαστικό φύλλο —Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αντικείμενα για να στεγανοποιήσετε την πόρτα του καταφυγίου σας και να σφραγίσετε τυχόν αεραγωγούς που ανοίγουν στο καταφύγιό σας για σύντομο χρονικό διάστημα, εάν περνάει νέφος ακτινοβολίας. 

•  Τροφές για κατοικίδια ,  βρεφικό γάλα , πάνες κ.λπ.—Μην ξεχνάτε τα άλλα μέλη της οικογένειάς σας. Εάν έχετε ένα βρέφος, αποθηκεύστε επιπλέον φόρμουλα και πάνες. Εάν έχετε κατοικίδια, κρατήστε τροφή για κατοικίδια για 3 ημέρες. Συμπεριλάβετε επίσης καθαριστικά που βοηθούν στην απολύμανση των περιοχών όπου τα κατοικίδια ανακουφίζονται. 

•  Κουτί πρώτων βοηθειών — Μπορείτε να αγοράσετε ένα κιτ πρώτων βοηθειών ή να το ετοιμάσετε μόνοι σας. Φροντίστε να συμπεριλάβετε τα ακόλουθα στοιχεία: 

-  Αποστειρωμένοι αυτοκόλλητοι επίδεσμοι 

Αποστειρωμένα επιθέματα γάζας σε μεγέθη 2 ιντσών και 4 ιντσών

-  Αυτοκόλλητη ταινία 

Αποστειρωμένοι επίδεσμοι σε ρολό 

-  Ψαλίδι  

-  Τσιμπιδάκια   

Βελόνες   

-  Θερμόμετρο  

Βρεγμένες πετσέτες  

Αντισηπτική αλοιφή  

- Σωληνάριο από βαζελίνη ή άλλο λιπαντικό  

- Σαπούνι ή  απολυμαντικό χεριών   

-  Γάντια λατέξ ή βινυλίου  

Πίροι ασφαλείας   

Ασπιρίνη ή αναλγητικό χωρίς ασπιρίνη 

Αντιδιαρροϊκό φάρμακο  

-Καθαρτικά _ 

Αντιόξινα για στομαχικές διαταραχές 

Σιρόπι ιπέκας για να προκαλέσει εμετό, εάν συνιστάται από το Κέντρο Δηλητηριάσεων   

-  Ενεργός άνθρακας  για να σταματήσετε τον εμετό, εάν σας ζητηθεί από το Κέντρο Δηλητηριάσεων 

•  Παιχνίδια , βιβλία και άλλη ψυχαγωγία—Επειδή μπορεί να βρίσκεστε στο καταφύγιό σας για αρκετές ημέρες, κρατήστε αντικείμενα στη διάθεσή σας για να απασχολήσετε την οικογένειά σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τα παιδιά είναι πιθανό να βαρεθούν εάν πρέπει να μείνουν σε ένα μέρος για μεγάλες περιόδους. Σκεφτείτε δραστηριότητες που θα τους αρέσει να κάνουν ενώ βρίσκονται στο καταφύγιο—ζωγραφική με τα δάχτυλα, χρωματισμός, παιχνίδια κ.λπ. 

Επί πρόσθετα κατόπιν πρότασης αναγνώστη, μάσκες αερίων και στολές κινδύνου σε περίπτωση που κάποιος πρέπει να φύγει από το ασφαλές δωμάτιο ή το καταφύγιό του. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το χτύπημα των τυμπάνων του πολέμου δεν γίνεται πιο ήσυχο, και στην πραγματικότητα, συνεχίζει να αυξάνεται, οπότε μόλις βρεθούμε να προτείνουμε να προετοιμαστούμε για το χειρότερο και να ελπίζουμε για το καλύτερο, στο οποίο επικρατούν πιο ήρεμα κεφάλια.

΄Οταν σκάσει το πρώτο πυρηνικό θα είναι πολύ αργά για προετοιμασία.ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου