Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Άδεια ράφια στα γερμανικά σούπερ μάρκετ καθώς ο πληθωρισμός αφήνει τα προϊόντα ασύμφορα.

 Τα σούπερ μάρκετ μένουν με άδεια ράφια σε όλη τη Γερμανία, καθώς ο ραγδαίος πληθωρισμός καθιστά ασύμφορη την πώληση μιας μεγάλης ποικιλίας προϊόντων.
Προϊόντα από τα κορνφλέικς Kellogg's μέχρι την Coca Cola έχουν εξαφανιστεί από τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη Γερμανία, ενώ πολλά καταστήματα έχουν μείνει με άδεια ράφια, καθώς η πώληση των προϊόντων καθίσταται απλώς ασύμφορη λόγω των διαφορών στον πληθωρισμό.

Αυτό συμβαίνει καθώς ο συνολικός πληθωρισμός έφτασε το 10% στη χώρα τον Σεπτέμβριο, με τον πληθωρισμό σε ολόκληρη την ΕΕ για τον μήνα να υπολείπεται μόλις του 11% ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ενεργειακής κρίσης, η οποία με τη σειρά της έχει αυξήσει το κόστος των τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, η εν λόγω εκτίναξη του πληθωρισμού έχει πλέον σημαντικές επιπτώσεις στην προσφορά τροφίμων εντός της Γερμανίας, με τις εταιρείες να πολεμούν μεταξύ τους για την τιμολόγηση διαφόρων ειδών.

Με την αύξηση του κόστους παραγωγής, οι κολοσσοί των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Coca Cola, Pepsi και Mars, πιέζουν τα γερμανικά σούπερ μάρκετ να πληρώσουν υψηλότερες τιμές για διάφορα προϊόντα, με την ελπίδα να διατηρήσουν τη δική τους κερδοφορία.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης στη χώρα, ωστόσο, έχουν αντισταθεί σθεναρά σε αυτό, με μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη χώρα να φτάνει στο σημείο να κατηγορεί τις μεγάλες εταιρείες για "αύξηση των τιμών" και "τοκογλυφία".

"Όχι μόνο η Mars, αλλά και πολλοί άλλοι διεθνείς όμιλοι εμπορικών σημάτων, όπως η Coca Cola ή η Procter & Gamble, προσπαθούν σήμερα να καβαλήσουν το κύμα του πληθωρισμού με υπερβολικές απαιτήσεις τιμών, προκειμένου να αυξήσουν τις αποδόσεις τους", υποστήριξε εκπρόσωπος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Edaka.

Ο αξιωματούχος συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ορισμένες μεγάλες εταιρείες έχουν πλέον σταματήσει τις παραδόσεις στην αλυσίδα, κάτι που όπως ισχυρίστηκε χρησιμοποιείται για να ασκηθεί πίεση στα σούπερ μάρκετ.

"Χρησιμοποιούν μονομερείς στάσεις παραδόσεων ως μέσο άσκησης πίεσης στους λιανοπωλητές", υποστήριξαν.


Τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι πολύ διαφορετικά σε άλλα σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα, με τις προμήθειες να διακόπτονται, καθώς οι λιανοπωλητές αρνούνται να αγοράσουν προϊόντα από διάφορους γνωστούς προμηθευτές σε αυξημένες τιμές.

"Η κατάσταση στον κλάδο είναι κρίσιμη έως καταστροφική", παρατήρησε ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδιακής Ένωσης Βιομηχανίας Τροφίμων Christoph Minhoff σχετικά με τη διαμάχη, η οποία έχει οδηγήσει ορισμένες μεμονωμένες διαμάχες, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και σε δικαστήριο, καθώς οι εταιρείες δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμβιβασμό.

Ως αποτέλεσμα αυτών των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών μεταξύ των σούπερ μάρκετ και των παραγωγών, μια μεγάλη ποικιλία από γνωστές μάρκες έχουν εξαφανιστεί από τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη Γερμανία, αφήνοντας πολλά καταστήματα με άδεια ράφια.

Οι μάρκες Coca Cola, Pepsi, Snickers, Kellogg's Cornflakes, Milka Chocolate, Ritter Sport chocolate, Wrigley's chewing gum, καθώς και πολλά άλλα προϊόντα, από μαγιονέζα μέχρι τροφές για κατοικίδια ζώα, έχουν επηρεαστεί, αν και η διαθεσιμότητα φέρεται να ποικίλλει μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Οι ελλείψεις αυτές, ωστόσο, θα είναι το λιγότερο που θα απασχολήσει πολλούς στη Γερμανία καθώς εισέρχονται στους χειμερινούς μήνες, ωστόσο, πολλοί στη χώρα αναμένεται να μείνουν ανίκανοι να θερμάνουν επαρκώς τα σπίτια τους είτε ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης έλλειψης φυσικού αερίου.

Οι οργανισμοί στη χώρα λαμβάνουν τώρα ριζικά μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης, με ορισμένα πανεπιστήμια της χώρας να υπόσχονται ακόμη και να πιέσουν για εξοικονόμηση ενέργειας έως και 27%, με την ελπίδα να ανακουφίσουν το σύστημα.


breitbart.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου