Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Keanu Reeves. Η ανθρωπότητα πρόκειται να απελευθερωθεί από το Matrix

 

Keanu Reeves. Η ανθρωπότητα πρόκειται να απελευθερωθεί από το Matrix

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Έρχεται ένας πόλεμος που θα διαμορφώσει το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης και τον κόσμο που αφήνουμε για τα παιδιά μας, σύμφωνα με τον Keanu Reeves, ο οποίος λέει ότι είναι “ήσυχα αισιόδοξος” για το μέλλον επειδή “η ανθρωπότητα δείχνει σημάδια εξόδου από το Μάτριξ”.

Στο σετ του νέου Super Bowl commercial για το Sqarespace, γυρισμένο στην έρημο Mojave, “Η ανθρώπινη φυλή έχει υποδουλωθεί για χιλιάδες χρόνια”, δήλωσε ο Keanu Reeves ενώ κινηματογραφούσε, όπως αποδίδεται, εξηγώντας ότι “έχουμε φυλακιστεί σε μια ψυχική φυλακή από σκοτεινές ελίτ και μυστικές κοινωνίες που έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μας καταστείλουν και να μας κάνουν να αποφύγουμε να αγγίξουμε τη δυναμική μας.”

Όμως, ο κινηματογραφικός αστέρας του John Wick και του Matrix, λέει ακόμα ότι η «μήτρα» του πραγματικού κόσμου αρχίζει να σπάει. Εξηγώντας ότι έχει σπουδάσει αρχαία κείμενα, συμπεριλαμβανομένων των Vedanta και Upanishads, και μαθαίνοντας για τη φύση της πραγματικότητας, ο Keanu δήλωσε:

«Ναι, φυσικά, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται μόνο να συμβαδίσουν με τις Kardashians, αλλά ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού έχει ξυπνήσει. Το σημαντικότερο είναι ότι τώρα διεξάγεται ένας πόλεμος μεταξύ των ανώτατων κυρίων μας και εκείνων που θέλουν να μας ελευθερώσουν”.

Ποιο είναι το Μάτριξ; Ο Keanu Reeves λέει ότι είναι ένα ολογραφικό σύμπαν που μας προβάλλουν όσοι θέλουν να μας ελέγξουν. Η ανθρωπότητα καταστέλλεται και ελέγχεται με αυτόν τον τρόπο για χιλιετίες. Πιστεύουμε ότι είναι πραγματικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο μια ταινία που αναπαράγεται στη συλλογική συνείδηση, που παρουσιάζεται ως “πραγματικότητα”.

Μερικοί από τους πλουσιότερους και πιο σημαίνοντες ανθρώπους στον κόσμο είναι πεπεισμένοι ότι ζούμε σε προσομοίωση υπολογιστή. Τουλάχιστον δύο από τους τεχνολογικούς δισεκατομμυριούχους της Silicon Valley εισπράττουν χρήματα σε προσπάθειες να βγάλουν τους ανθρώπους από την προσομοίωση που πιστεύουν ότι ζούμε.

Ένας είναι ο Elon Musk, που πιστεύει ότι οι πιθανότητες να μην ζούμε σε μια μηχανογραφική προσομοίωση Μάτριξ είναι “δισεκατομμύρια προς ένα”.

Εδώ είναι μια συνέντευξη, στην οποία μιλάει για αυτό το θέμα:

“Πολλοί άνθρωποι στη Silicon Valley έχουν εμμονή με την υπόθεση προσομοίωσης, το επιχείρημα ότι αυτό που βιώνουμε ως πραγματικότητα είναι πραγματικά κατασκευασμένο σε έναν υπολογιστή”, γράφει ο Tad Friend του “The New Yorker”.

“Δύο τεχνολόγοι δισεκατομμυριούχοι έχουν πάει τόσο μακριά ώστε να εμπλέκουν κρυφά τους επιστήμονες να δουλέψουν για να μας βγάλουν από την προσομοίωση”.

Αλλά ο Keanu Reeves πιστεύει ότι τα αγόρια της Silicon Valley έχουν κάνει κάτι λάθος για να ξεφύγουμε από το Μάτριξ. Έχει μια συμβουλή για τους δισεκατομμυριούχους: Βάλτε τα πορτοφόλια σας πίσω στις τσέπες σας. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα ή τους υπολογιστές. Πρόκειται για μια πνευματική αλλαγή που πρέπει να λάβει χώρα, όχι για «χάκερ».

Σύμφωνα με τον Keanu, αυτή η πνευματική αλλαγή ήδη λαμβάνει χώρα. Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από άσκοπους πολέμους, ολοκληρωτική ηγεσία και αυταρχικό έλεγχο. Οι άνθρωποι ξυπνούν σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή.

“Νομίζω ότι οι άνθρωποι φοβήθηκαν πραγματικά ότι ο κόσμος θα τελειώσει, ξέρεις, πολύ σύντομα. Ένιωσα ότι τα πράγματα είχαν ξεφύγει από τον έλεγχο. Έχουμε χάσει κάθε ελπίδα ότι μπορούμε να σώσουμε τον εαυτό μας από τις σκοτεινές δυνάμεις του κόσμου. Απλά ανοίξτε τα μάτια σας για ένα λεπτό και κοιτάξτε γύρω από το τι συμβαίνει. Είναι εκπληκτικό. Άνθρωποι όπως ο Trump ανυψώνουν το πέπλο σε ένα εκπληκτικό δίκτυο διασυνδεδεμένων χειρισμών.”

«Με κάποιους τρόπους, επιτρέπεται στην ανθρωπότητα να ξυπνήσει από το ύπνο της και να δει ότι οι ίδιοι λίγοι άνθρωποι, οι ίδιες μυστικές κοινωνίες, η Νέα Παγκόσμια Τάξη, ελέγχουν ενεργά τη ζωή μας και καταστέλλουν την αληθινή μας ικανότητα».

«Είναι καιρός να ξανακερδίσουμε την άπειρη δύναμή μας και να ανοίξουμε τις πόρτες της ψυχικής φυλακής που μας ώθησαν να χτίσουμε μέσα τους εαυτούς μας. Δεν είναι εύκολο να το κάνουμε, αλλά είναι καιρός να περπατήσουμε προς το φως της ελευθερίας»

diadrastika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου