Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΟΧΙ -ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ. Greek Spirit

17 Απριλίου 2021

Αναμφισβήτητα ο κ.Δένδιας επέδειξε πυγμή στην διάσκεψη με τον Τσαβούσογλου. Σίγουρα η στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι επιτέλους προς την σωστή κατεύθυνση. Δυστυχώς ο δήθεν πατριωτικός χώρος στεγάζει πολλούς αποτυχημένους οι οποίοι λαϊκίζουν σε κάθε περίπτωση με στόχο το κοινό του χώρου το οποίο εύκολα παρασύρεται. 

Έτσι, η στάση του κ.Δένδια αποτέλεσε αφορμή για πολλούς επαγγελματίες λαϊκιστές να ισχυριστούν ότι στην ουσία έφερε τα διμερή προβλήματα ( όπως η υφαλοκρηπίδα, τα 6 -10 μίλια αλλά και η μουσουλμανική μειονότητα ) όχι απλά στην επιφάνεια αλλά τα ΄΄διεθνοποίησε΄΄ με αποτέλεσμα να τεθούν πλέον σε διεθνή διαιτησία με άγνωστη έκβαση.Μαλακίες....

Οταν οι υπουργοί μας είναι παθητικοί τότε είναι προδότες , οταν πάλι είναι τολμηροί και πάλι προδότες χαρακτηρίζονται. Μαλακίες στο τετράγωνο.

Τι να σχολιάσω και τι να αναλύσω. Ο Δένδιας καλά έκανε και μπράβο του, εξάλλου και στο λιβυκό πρόβλημα έχει επιδείξει  εργατικότητα και σθένος.


Αλλά το πρόβλημα είναι αλλού.

Πως είναι δυνατόν το πολιτκό προσωπικό που παρέδωσε την Ελλάδα στα γερμανικά μνημόνια ξαφνικά να εμφανίζεται με πατριωτικό μανδύα;

Πως είναι δυνατόν οι πολιτικοί που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της εξαφάνισης ξαφνικά να αποφασίζουν να κάνουν αυτό που πρέπει 'η 'εστω να παίρνουν κατεύθυνση προς τον σωστό δρόμο,ετσι ξαφνικά , σαν τους τσίμπησε κάποια πατριωτική μύγα.

Αλλά και ο Τσαβούσογλου ,πως δέχτηκε τόσα διπλωματικά γκολ εντός έδρας και σε ζωντανή μετάδοση κατά τις κοινές δηλώσεις με τον  Έλληνα ΥΠΕΞ ;

Μας κοροιδέυουν ;

Όχι ακριβώς.

Πόλεμος θα γίνει.

Είτε πόλεμος Ρωσίας ΝΑΤΟ, είτε Τουρκίας Ελλάδας, είτε ΗΠΑ Κίνας, είτε όλα μαζί.

Ο λόγος είναι το παγκόσμιο χρέος.

Τα χρέη των κρατών, τα χρέη των ιδιωτών, οι φούσκες του χρηματιστηρίου, οι φόυσκες των ακινήτων, τα λεφτά που φαίνονται στους φωτεινούς πίνακες των χρηματιστηρίων αλλά δεν υπάρχουν πουθενά.

Ο Γ.Παγκόσμιος πόλεμος άρχισε το 1972 όταν ο πρόεδρος Νίξον επισκέφθηκε την Κίνα για να προσφέρει τεχνογνωσία και χρήμα .

Οι ΗΠΑ από το 1967 πολεμούσαν την Κίνα στο Βιετνάμ .Τα έξοδα ήταν τερατώδη.Ο Νίξον χρειάζονταν επειγόντως δις δολαρίων για χρηματοδοτεί τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

Έτσι κατήργησε τον κανόνα του χρυσού ο οποίος προέβλεπε ότι τα κράτη τυπώνουν χρήμα το οποίο αντικατοπτρίζει την ποσότητα του χρυσού που διαθέτουν .Ο Νίξον κατήργησε επίσης  τους κανόνες που αφορούσαν στην χορήγηση δανείων των τραπεζών προς ιδιώτες και επενδυτές.Οι κανόνες αυτοί προέβλεπαν ότι απο τα 100 δολάρια ενεργητικό των τραπεζών μόνο το 80% μπορούσε να δοθεί ως δάνειο ή για την αγορά περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων ή ομολόγων, και ότι το 20% παρέμενε στο θησαυροφυλάκιο .

Ο Νίξον τα κατήργησε όλα αυτα και οι ΗΠΑ άρχισαν να τυπώνουν δολάριο όχι σε σχέση με τον χρυσό που διέθεταν αλλά σε σχέση με τα ποσά σε δολάρια που χρησιμοποιούσαν τα κράτη για την αποπληρωμή των συμβολαίων αγορά πετρελαίου. 

Οι  δε τράπεζες όχι μόνο έδωσαν όλο το ενεργητικό τους σε δάνεια αλλά ήταν ελεύθερες να εγγράφουν στους ετήσιους ισολογισμούς τους τα προσδοκώμενα κέρδη απο την αποπληρωμή των δανείων, σε βάθος ετών, ως κέρδη τωρινά,μέθοδος που ονομάζεται και ΄΄μόχλευση΄΄ -leverage

Ό`λα αυτά για να μπορέσει ο Νίξον να πολεμήσει την Κίνα στο Βιετνάμ.

Το 1974 οι ΗΠΑ έχασαν τον πόλεμο .

Το 2008 οι ΗΠΑ συνέπεια της οικονομικής πολιτικής του Νίξον είδαν την LEHMAN BROTHERS να εγκαινιάζει μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση που σοβεί εως σήμερα.

Η Κίνα νίκησε.

Το χρέος του δυτικού κόσμου είναι τεράστιο και μόνο με πόλεμο θα μπορέσει να σβηστεί.

Ακριβώς όπως και στον Β ΠΠ αλλά και στον Α ΠΠ.

Το περίφημο διεθνές κεφάλαιο βρίσκεται πίσω απο την κρίση σε Ουκρανία Ρωσία-ΝΑΤΟ αλλά  και πίσω απο την ένταση Κίνας -ΗΠΑ

Όχι, οι εγχώριοι πολιτικοί δεν έγιναν ξαφνικά πατριώτες, ούτε είδαν κάποια πατριωτική καιόμενη βάτο αλλά απλά εκτελούν εντολές για την κλιμάκωση που θα οδηγήσει είτε σε σοβαρές περιφερειακές συγκρούσεις είτε σε ολοκληρωτικό πόλεμο με αρχικό μέτωπο που θα ξεκινάει απο την Ουκρανία και θα καταλήγει στην Κύπρο  και το οποίο θα επεκταθεί στην Μ.Ανατολή και Ιράν αλλά και Ειρηνικό Ωκεανό.

Ακόμη και Πούτιν είναι στο κόλπο, ο Σόρος πάει κι έρχεται στην Ρωσία.

Όχι λοιπόν, οι δεσμοφύλακες μας δεν έγιναν ξαφνικά πατριώτες, απλά άλλαξε η συνταγή της καταστροφής μας.

Ο πόλεμος έρχεται  κι ο μόνος τρόπος να επιβιώσουμε είναι η ομοψυχία.

hellenicsunrise2.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου