Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Πάνω-κάτω στο Αιγαίο το Barbaros άνευ λόγου αλλά με αιτία την πρόκληση!

Την ημέρα που ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας ήταν στην Άγκυρα οι Τούρκοι “θυμήθηκαν” να βγάλουν το Barbaros από τα Στενά, στο Αιγαίο. Το Barbaros ήταν στη Κωνσταντινούπολη για επισκευές και εκείνη την ημέρα…συμπτωματικά απέπλευσε για Αττάλεια.

Σήμερα που γίνεται η περιβόητη πενταμερής για το Κυπριακό στη Γενεύη , οι Τούρκοι βγάζουν ξανά το Barbaros στο Αιγαίο κάνοντας τον αντίστροφο πλου! Συμπτωματικά…

Η τακτική των Τούρκων είναι γνωστή. Την ελληνική τακτική προσπαθούμε να καταλάβουμε…

Ο χάρτης με το στίγμα του από το marinetraffic:

militaire.gr

1 σχόλιο:

 1. Σήμερα Θα Σας Μιλήσω Για Τον Καταδρομέα Κωνσταντίνο Κολοκούρη.Ή αλλιώς όταν στις 27 Απριλίου του 1997, ένα νεαρός λοχαγός καταδρομέας, γάζωσε με 7,500 σφαίρες, ένα Τούρκικο υποβρύχιο που μπήκε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε βραχονησίδα μας.

  Μία συγκλονιστική στιγμή απαράμιλλου θάρρους που άφησε άφωνους όσους παρίσταντο.

  Υπό ακραίες καιρικές συνθήκες αμφίβιοι καταδρομείς, πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές είχαν αναλάβει δράση φρουρώντας τις εσχατιές του Αιγαίου.

  Μια επίλεκτη ομάδα από την 521 τάγμα πεζοναυτών εγκαταστάθηκε στο Φαρμακονήσι.

  Την Κυριακή του Πάσχα 27 Απριλίου 1997 σήμανε συναγερμός καθώς η φωνή από τον ασύρματο ανέφερε :«Στο νότιο παρατηρητήριο έρχεται προς τις θέσεις μας υποβρύχιο, δεν ξέρουμε αν είναι δικό μας η τούρκικο…»!!

  Από τους πίνακες αναγνώρισης διαπιστώνεται γρήγορα ότι επρόκειτο για το Αμερικανικής κατασκευής Yildiray Τουρκικό υποβρύχιο που πλησίαζε προς τις ακτές.

  Ήταν στα 1500 μέτρα φυσικά εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και τότε χωρίς δεύτερη σκέψη ο λοχαγός Κωνσταντίνος Κολοκούρης, δίνει διαταγή να εξαπολύσουν βλήμα από το γαλλικό αντιαρματικό σύστημα STRIM.Το υποβρύχιο μπορεί να έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα αλλά ήταν εκτός βεληνεκούς.

  Το βλήμα έσκασε πριν το στόχο του.

  Ο λοχαγός δίνει εντολή για εκτόξευση δεύτερου βλήματος κι ενώ αποτυγχάνει κι η δεύτερη βολή , ο ίδιος παίρνει τα πολυβόλα αδειάζοντας στο σώμα του υποβρυχίου 7.500 σφαίρες!!!

  Το υποβρύχιο έπαθε σοβαρές ζημιές από το πολυβόλο κι απομακρυνόταν με λοξή κατεύθυνση προς την Τουρκία ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΥΘΕΊ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ.Μόλις είχε ξεκινήσει η "Οδύσσεια" του Έλληνα λοχαγού που υπερασπίστηκε τα πάτρια.

  Κλήθηκε επειγόντως στο Πεντάγωνο για εξηγήσεις και λεπτομέρειες επί του συμβάντος. Όταν έφθασε στην Αθήνα συνοδεία του Λιμενικού Σώματος , οι προϊστάμενοι του ζήτησαν τελικά να πληρώσει ο ίδιος 2 εκατομμύρια δρχ. (!!!!) για τις άστοχες βολές του πυραυλικού συστήματος

  και τον έθεσαν εκτός καταδρομών!!!

  Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου αυτός ο γενναίος λοχαγός θα ετιμάτο ως ήρωας και στο στήθος του θα καρφίτσωναν τρεις σειρές παράσημα!!

  Οι στρατιωτικοί του προϊστάμενοι προτίμησαν να ξεχάσουν το θερμό επεισόδιο που προκαλούσε πονοκεφάλους στους επιτελείς του τότε Πρωθυπουργού…τσι φιλοδώρησε η πατρίδα τον στρατιωτικό που σήκωσε το ανάστημα του στους Τούρκους.

  Τιμή και Δόξα από εμάς τους πολίτες και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Έλληνα ήρωα καταδρομέα, Κωνσταντίνο Κολοκούρη.


  ΑπάντησηΔιαγραφή