Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Προετοιμάζεται ο μεγάλος σεισμός;Η λίμνη Tahoe επλήγη από σεισμούς σήμερα το πρωί.

Μια σειρά σεισμών έπληξε την περιοχή Tahoe νωρίς το πρωί της Κυριακής. Οι δεκατέσσερις σεισμοί έπληξαν ακριβώς στη μέση της λίμνης Tahoe, κοντά στο ρήγμα Stateline, στην Καλιφόρνια.


Σύμφωνα με τη Γεωλογική Έρευνα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 ρίχτερ, και σημειώθηκε στις 8:33 π.μ. Ήταν αρκετά ισχυρός αφού πολλοί κάτοικοι της περιοχής δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ένιωσαν το κούνημα. Το επίκεντρο ήταν 7,4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Dollar Point, κοντά στη μέση της λίμνης Tahoe. Χτύπησε σε βάθος 2 χιλιομέτρων.Σύμφωνα με το USGS, τον πρώτο σεισμό ακολούθησαν 13 άλλοι, μέσα σε 4 ώρες… Και το ζεστό μάλλον συνεχίζεται…

M3.7 - 8km ΝΑ του Dollar Point, CA
M2.8 - 9km SE του Dollar Point, CA
M2.7 - 8km SE του Dollar Point, CA
M2.4 - 10km ΝΑ του Dollar Point, CA
M1.0 - 8 χλμ WNW of Glenbrook, Nevada
M1.9 - 9km SE του Dollar Point, CA
M1.5 - 9km SE του Dollar Point, CA
M2.3 - 10km SE του Dollar Point, CA
M1.3 - 8 km WNW του Glenbrook, Νεβάδα
M1 .1 - 8 χλμ. ΒΔΔ του Glenbrook, Νεβάδα
M1.2 - 9 χλμ. ΝΑ του Dollar Point, Καλιφόρνια
M2.4 - 10km SE του Dollar Point, CA
M1.1 - 8 χλμ. ESE του Dollar Point, Καλιφόρνια
M1.3 - 8 χλμ WNW από Glenbrook, Νεβάδα.

Ποιά είναι τα ρήγματα στη λίμνη Tahoe;

Υπάρχουν 3 δυνητικά επικίνδυνα ρήγματα  που εκτείνονται βαθιά κάτω από τη λίμνη Tahoe. Κοντά στο Stateline Point (τοποθεσία Cal-Neva), ένα ρήγμα κόβει απευθείας την περιοχή, ενώ μια επέκταση των ρηγμάτων πάνε βορειοανατολικά μέσω του Incline Village.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτά τα δύο ρήγματα της North Shore αποτελούν μέρος ενός συστήματος και ενδέχεται να τείνουν να σπάσουν μαζί.


Μια άλλη εξέχουσα ζώνη,είναι η ζώνη West Tahoe-Dollar Point με βορρά-νότο. Βυθισμένος από τον κόλπο Emerald στον κόλπο McKinney (κοντά στο Tahoma / Chambers Landing), το ρήγμα West Tahoe συνεχίζει το ρήγμα Point Point. Οι γεωλόγοι υποπτεύονται ότι και τα δύο αυτά ρήγματα μπορούν επίσης να σπάσουν μαζί.
Οι γεωλόγοι προειδοποιούν ότι τα ρήγματα κάτω από τη λίμνη Tahoe είναι ικανά να προκαλέσουν σεισμό μεγέθους 7,1 ρίχτερ και αρκετή κίνηση για να παράγουν κύματα τσουνάμι ύψους άνω των 30 ποδιών.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο κίνδυνος σεισμού μεγέθους 7 κάτω από τη λίμνη Tahoe τα επόμενα 50 χρόνια είναι μεταξύ 3% και 4%.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου