Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Η Τουρκική αποκάλυψη τροφίμων είναι μπροστά μας: Οι γιγαντιαίες καταβόθρες καταβροχθίζουν το ψωμί της χώρας σε ξηρασία.

 

γιγαντιαία καταβόθρα γαλοπούλας αποκάλυψη τροφίμων, γιγαντιαία καταβόθρες γαλοπούλα τροφίμων αποκάλυψη φωτογραφία, γιγαντιαία καταβόθρες γαλοπούλα τροφή αποκάλυψη βίντεο, γιγαντιαία καταβόθρα γαλοπούλας τροφή αποκάλυψη Απρίλιος 2021
Η Τουρκική αποκάλυψη τροφίμων προχωρά καθώς περισσότερες από 600 γιγαντιαίες καταβόθρες καταπίνουν το ψωμί της χώρας. Εικόνες μέσω Twitter.

« Η κατάσταση ξηρασίας επιδεινώνεται , » είπε ο αγρότης Ταχσίν Gundogdu, του οποίου η συγκομιδή περιλαμβάνει πατάτες,που τις πουλάει στις ΗΠΑ στο γίγαντα PepsiCo.

Ο 57χρονος έχει δει τις τεράστιες τρύπες τα τελευταία 10 έως 15 χρόνια καθώς η υπερβολική χρήση των υπόγειων υδάτων για άρδευση παίρνει τον φόρο της.

Ο καθηγητής Fetullah Arik έχει μετρήσει περίπου 600 καταβόθρες στην πεδιάδα της Konya, όπου είναι επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου Sinkhole στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Konya - σχεδόν διπλάσιο από τα 350 που μετρήθηκαν πέρσι.

Οι ειδικοί θέλουν η κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την ακραία ξηρασία, κατηγορώντας την έλλειψη κατάλληλης πολιτικής διαχείρισης των υδάτων για τα δεινά της Τουρκίας.

Προσπαθώντας να μειώσουν τη χρήση των υπόγειων υδάτων, οι αγρότες αναγκάστηκαν να ποτίζουν τα χωράφια τους περισσότερο, οδηγώντας σε υψηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

« Συνήθως ποτίζουμε τη γη δύο φορές το χρόνο, αλλά τώρα το κάνουμε πέντε ή έξι φορές », δήλωσε ο Hazim Sezer, ένας 57χρονος αγρότης στο Karapinar.

Ωστόσο, ο Γκούντογκντο είπε ότι ορισμένοι αγρότες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παράνομα υπόγεια ύδατα για τις καλλιέργειες τους.

Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η ξηρασία θα βλάψει τους αγρότες και τους καταναλωτές «όσο και αν όχι χειρότερα» από το οικονομικό σοκ της πανδημίας του κοροναϊού , δήλωσε ο Μπάκι Ρέτζι Σουίμεζ, επικεφαλής του Επιμελητηρίου Γεωργικών Μηχανικών της Τουρκίας (ZMO).

Ο Σεζέρ προέτρεψε την κυβέρνηση να δημιουργήσει υπόγεια συστήματα που ανακατευθύνουν το νερό στις πεδιάδες που διαφορετικά θα καταλήγουν στις θάλασσες.

Ο Murat Akbulut, επικεφαλής του υποκαταστήματος της Konya της ZMO, δήλωσε ότι αυτό θα μπορούσε να προσφέρει μια «σημαντική λύση» για την Konya, της οποίας η λίμνη Beysehir έχει δει τα αποθέματά της να συρρικνώνονται σε 123 εκατομμύρια τόνους από 450 εκατομμύρια τόνους το 2020.

Αυτή η πτώση «θα οδηγήσει σε πραγματικά προβλήματα άρδευσης για την πεδιάδα», δήλωσε ο Akbulut.

Σχεδόν το 77 τοις εκατό του νερού της Τουρκίας καταναλώνεται από τον γεωργικό τομέα, δήλωσε ο Suicmez στο AFP.

« Δεν μπορούμε να πούμε:« Ω, υπάρχει αλλαγή του κλίματος, γι 'αυτό υπάρχει ξηρασία », όταν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για αυτό », είπε ο Suicmez.

Οι «Μαλδίβες» της Τουρκίας κινδυνεύουν.

Ο αντίκτυπος της ξηρασίας γίνεται αισθητός ιδιαίτερα στην περιοχή των λιμνών στα νοτιοδυτικά της Τουρκίας, δήλωσε ο μηχανικός γεωλογίας Servet Cevni.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η λίμνη Σάλντα, την οποία η NASA πιστεύει ότι θα μπορούσε να δώσει στοιχεία σε έναν κρατήρα στον Άρη που μόλις άρχισε να εξερευνά με το Perseverence rover, επίσης υποφέρει.

Περιγράφεται ως «Μαλδίβες της Τουρκίας» λόγω του τιρκουάζ νερών και της λευκής άμμου, η ακτογραμμή της έχει υποχωρήσει έως και 30 μέτρα (περίπου 100 πόδια) τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με τον τοπικό δήμαρχο.

« Δεν έχουμε ούτε μια λίμνη που μπορούμε να πούμε ότι είναι σε καλή κατάσταση όσον αφορά το νερό στην επαρχία Μπουρντούρ. Είναι είτε σε κίνδυνο είτε σε πολύ κακή κατάσταση », είπε ο Cevni.

Η μεγαλύτερη λίμνη Burdur πιο κοντά στο κέντρο της πόλης έχει δει το νερό να υποχωρεί κατά 11 χιλιόμετρα (6,8 μίλια), είπε, τονίζοντας την ανάγκη για «επείγουσα πολιτική για τα ύδατα».

«Η σπατάλη νερού είναι τόσο σοβαρό όσο το να σκοτώνεις κάποιον. Οι τιμωρίες πρέπει να είναι εξίσου σοβαρές », είπε.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου