Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Το Ισραήλ κάνει περισσότερα βήματα για να προετοιμαστεί για την επίθεση στο Ιράν.

 Το Ισραήλ κάνει περισσότερα βήματα για να προετοιμαστεί για την απεργία του Ιράν 1

Το Ισραήλ συνεχίζει να προετοιμάζεται για την επίθεση στο Ιράν (Αρχείο: Peter R. Foster IDMA / Shutterstock.com)

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε πρόσφατα σε μια μεγάλη άσκηση στην Ελλάδα για να προετοιμαστεί για σενάρια πολέμου και αποστολές μεγάλης εμβέλειας. Εν τω μεταξύ, το IDF ενισχύει τις δυνατότητες επίθεσης των μαχητικών F-35.

Η Πολεμική Αεροπορία ανέπτυξε πολλά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της τελευταίας άσκησης, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών F-15 και F-16, δεξαμενόπλοιων και αεροπλάνων κατασκοπείας. Οι βασικοί στόχοι για τους Ισραηλινούς πιλότους περιλάμβαναν την εκπαίδευση σε ένα άγνωστο τοπίο και την ενίσχυση των δεξιοτήτων πτήσης μεγάλων αποστάσεων, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός .

Τα σενάρια πολέμου που ασκούνται στην Ελλάδα είναι σχετικά με μια σύγκρουση με το Ιράν και τους αντιπροσώπους του , έγραψε ο στρατιωτικός αναλυτής Ρον Μπεν-Γισάι στο Ynet.

Συγκεκριμένα, τα αεροσκάφη IDF που πετούν προς την Ελλάδα κάλυψαν παρόμοια απόσταση με εκείνη μεταξύ του πυρηνικού χώρου του Ισραήλ και του Ιράν στο Nατάνζ, είπε. Επιπλέον, τα αεροπλάνα ανεφοδιάστηκαν με βενζίνη και προσομοίωσαν επιθέσεις σε στόχους στην ελληνική επικράτεια πριν προσγειωθούν σε τοπική αεροπορική βάση.  

Η πτήση σε άλλη χώρα επέτρεψε επίσης στους Ισραηλινούς πιλότους να αντιμετωπίσουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες, πρόσθεσε η έκθεση. Η άσκηση έδωσε στους πιλότους την ευκαιρία να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους και να λειτουργήσουν σε ξένο περιβάλλον, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια του πολέμου, δήλωσε ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ynet.

Το Ισραήλ ενισχύει τη δύναμη των F-35.

Παράλληλα, οι αμυντικές βιομηχανίες του Ισραήλ εργάζονται σκληρά για να βελτιώσουν τις δυνατότητες του F-35 stealth fighter, Walla! Αναφέρθηκαν νέα Οι μηχανικοί σχεδιάζουν επί του παρόντος νέες δεξαμενές καυσίμων που θα επιτρέψουν στο προηγμένο τζετ να λειτουργεί στο Ιράν και να επιστρέψει στο Ισραήλ χωρίς ανεφοδιασμό.

Σύμφωνα με ξένες πηγές, το μέσο εύρος των F-35 του Ισραήλ είναι 1.600 χιλιόμετρα, ανάλογα με τις συνθήκες πτήσης και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένες αποστολές. Η νέα ανάπτυξη στοχεύει να ενισχύσει σημαντικά την εμβέλεια του αεροσκάφους.

Στρατιωτικές πηγές πρόσθεσαν ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στην προσαρμογή ταξινομημένων πυραύλων ισραηλινών για χρήση από τα μαχητικά F-35. Τα αεροσκάφη σύντομα θα εφοδιαστούν με μερικά από τα πιο εξελιγμένα πυρομαχικά στον κόσμο για να ενισχύσουν περαιτέρω τη δύναμη τους, ανέφερε η έκθεση.  

Εν τω μεταξύ, οι σχεδιαστές της IDF εργάζονται σε νέα σχέδια για την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι αναμένεται να υποβάλουν τις προτάσεις στους ηγέτες του Ισραήλ φέτος.  

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου