Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Οι ΗΠΑ διερευνούν πιθανή μυστηριώδη ενεργειακή επίθεση κοντά στον Λευκό Οίκο.

Ο Λευκός Οίκος είναι σε εγρήγορση αφότου αμερικανοί αξιωματούχοι, ξαφνικά αρρώστησαν κατά τη διάρκεια τουλάχιστον 2 μυστηριωδών ενεργειακών επιθέσεων στο αμερικανικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης μιας κοντά στον Λευκό Οίκο.Μετά την Κούβα, τώρα ο Λευκός Οίκος! Ομοσπονδιακές υπηρεσίες διερευνούν τουλάχιστον δύο πιθανά περιστατικά στο έδαφος των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός κοντά στον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, που μοιάζουν με μυστηριώδεις, αόρατες επιθέσεις που έχουν οδηγήσει σε εξουθενωτικά συμπτώματα δεκάδες αμερικανικούς υπαλλήλους στο εξωτερικό.

Πολλές πηγές εξοικειωμένες με το θέμα εξήγησαν ότι ενώ το Πεντάγωνο και άλλες υπηρεσίες που διερευνούν το ζήτημα δεν έχουν καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα σχετικά με το τι συνέβη, το γεγονός ότι μια τέτοια επίθεση μπορεί να είχε πραγματοποιηθεί τόσο κοντά στον Λευκό Οίκο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Αξιωματούχοι της άμυνας ενημέρωσαν τους νομοθέτες σχετικά με τις επιτροπές ένοπλων υπηρεσιών της Γερουσίας και του Σώματος νωρίτερα αυτό το μήνα, συμπεριλαμβανομένου του περιστατικού κοντά στον Λευκό Οίκο.

Αυτό το περιστατικό, που συνέβη κοντά στην έλλειψη, το μεγάλο οβάλ γκαζόν στη νότια πλευρά του Λευκού Οίκου, αρρώστησε έναν αξιωματούχο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με πολλούς σημερινούς και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους και πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Σε ένα ξεχωριστό επεισόδιο του 2019, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε παρόμοια επίθεση ενώ περπατούσε το σκύλο της σε ένα προάστιο της Βιρτζίνια λίγο έξω από την Ουάσιγκτον, ανέφερε η GQ πέρυσι.

Θα πρέπει πραγματικά να δοκιμάσετε αυτήν την ηχητική θεραπεία για να χαλαρώσετε …

Από το Havana Syndrom στο DC Syndrom;

Όσοι άρρωστοι ανέφεραν παρόμοια συμπτώματα από το προσωπικό της CIA και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που επηρεάστηκε στο εξωτερικό και οι αξιωματούχοι άρχισαν γρήγορα να ερευνούν το περιστατικό σαν πιθανή επίθεση « σύνδρομο Αβάνας ».

Αυτό το όνομα αναφέρεται σε ανεξήγητα συμπτώματα που το προσωπικό των ΗΠΑ στην Κούβα άρχισε να βιώνει στα τέλη του 2016 - ένα ποικίλο σύνολο καταγγελιών που περιλαμβάνει ριπή αυτιών, ίλιγγος, πονοκεφάλους και ναυτία, μερικές φορές συνοδευόμενα από έναν άγνωστο «διαπεραστικό κατευθυντικό θόρυβο».

Οι φήμες υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό γύρω από την Ουάσινγκτον για παρόμοια περιστατικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενώ τα πρόσφατα επεισόδια γύρω από την Ουάσινγκτον μοιάζουν με τις προηγούμενες φαινομενικές επιθέσεις που επηρέασαν διπλωμάτες, αξιωματικούς της CIA και άλλο προσωπικό των ΗΠΑ που υπηρετούσαν στην Κούβα, τη Ρωσία και την Κίνα, οι ερευνητές δεν έχουν αποφασίσει εάν τα αινιγματικά περιστατικά στις ΗΠΑ συνδέονται με εκείνα που έχουν συμβεί στο εξωτερικό ή που μπορεί να είναι πίσω τους.

Αξιωματούχοι της άμυνας που ενημέρωσαν τους νομοθέτες δήλωσαν ότι ήταν πιθανό η Ρωσία να βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, αλλά δεν είχαν αρκετές πληροφορίες για να το πουν με βεβαιότητα. Ένας άλλος πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ που συμμετείχε στην έρευνα εκείνη την εποχή είπε ότι η Κίνα ήταν επίσης μεταξύ των υπόπτων.

Μυστηριώδεις επιθέσεις

Οι ΗΠΑ αγωνίστηκαν να κατανοήσουν αυτές τις επιθέσεις από το 2016 και το 2017, όταν το διπλωματικό προσωπικό και το προσωπικό πληροφοριών στην Κούβα άρχισαν για πρώτη φορά να αναφέρουν ανησυχητικά συμπτώματα που φαινόταν να εμφανίζονται από το μπλε .

Οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών και της άμυνας διστάζουν να μιλήσουν δημόσια για τα περίεργα περιστατικά, και ορισμένοι που επηρεάστηκαν έχουν διαμαρτυρηθεί δημοσίως ότι η CIA δεν έλαβε το ζήτημα αρκετά σοβαρά, τουλάχιστον αρχικά.

Οι επιθέσεις τελικά οδήγησαν σε δραματική απομάκρυνση προσωπικού στο φυλάκιο της Αβάνας υπό τη διοίκηση του Τραμπ. Το προσωπικό στη Ρωσία και την Κίνα ανέφερε παρόμοια, ανεξήγητα περιστατικά.

Αν και δεν υπάρχει συναίνεση ως προς το τι προκαλεί τα συμπτώματα, μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαπίστωσε ότι πιθανότατα ήταν αποτέλεσμα ενεργειακών επιθέσεων μικροκυμάτων

Ένα «γραφειοκρατικό παιχνίδι εξουσίας»

Ένα άλλο μυστήριο που περιβάλλει το «σύνδρομο της Αβάνας» είναι το πώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Μεταξύ εκείνων που ερευνούν το μυστηριώδες σχέδιο πιθανών επιθέσεων είναι η CIA, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Υπουργείο Άμυνας.

Κοντά στο τέλος της κυβέρνησης Τραμπ, το Πεντάγωνο προσπάθησε να πάρει το προβάδισμα από την αντιληπτή απογοήτευση ότι άλλες υπηρεσίες δεν έκαναν αρκΜια έκθεση του Μαρτίου από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών διαπίστωσε ότι η « κατευθυνόμενη, παλμική ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων » ήταν η πιο πιθανή αιτία του περίεργου συνόλου συμπτωμάτων . Ενώ η έκθεση γράφτηκε προσεκτικά για να μην υπερεκτιμήσει τα ευρήματά της, προσέφερε μερικά από τα πιο ξεκάθαρα δημόσια στοιχεία μέχρι σήμερα ότι τα περιστατικά θα μπορούσαν να είναι επιθέσεις, αποδίδοντας τις ταλαιπωρίες σε «παλμική» ή «κατΚάποιο προσωπικό τραυματίστηκε σοβαρά από τις υποτιθέμενες επιθέσεις, με τουλάχιστον έναν αξιωματικό της CIA σταδιοδρομίας να αναγκάζεται να αποσυρθεί πέρυσι και να διαγνωστεί με τραυματική εγκεφαλική βλάβη.ευθυνόμενη» ενέργεια.ετά 

για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα.

« Ήξερα ότι η CIA και το υπουργείο Εξωτερικών δεν το έλαβαν σοβαρά υπόψη και θέλαμε να τους ντρέψουμε με τη δημιουργία της ειδικής μας ομάδας », δήλωσε ο Chris Miller.

Οι ηγέτες του Πενταγώνου δημιούργησαν την ειδική ομάδα για την παρακολούθηση αναφορών τέτοιων συμπτωμάτων που πλήττουν το προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας στο εξωτερικό, μια προσπάθεια που είπε ο Μίλερ είχε ως στόχο εν μέρει ως «γραφειοκρατικό παιχνίδι εξουσίας» για να αναγκάσει τη CIA και το κράτος να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα πιο σοβαρά με το προσωπικό τους .

Ο Μίλερ είπε ότι άρχισε να βλέπει τις αναφορές αυτών των μυστηριωδών συμπτωμάτων ως υψηλότερη προτεραιότητα τον Δεκέμβριο, αφού πήρε συνέντευξη από φερόμενο θύμα με εκτεταμένη εμπειρία μάχης.

Η CIA ξεκίνησε την ομάδα εργασίας της τον Δεκέμβριο του 2020 και διεύρυνε τις προσπάθειές της υπό τον νέο διευθυντή William Burns, ο οποίος δεσμεύτηκε κατά τις ακροάσεις επιβεβαίωσής του να επανεξετάσει τα στοιχεία σχετικά με τις φερόμενες επιθέσεις κατά προσωπικού της CIA στο εξωτερικό, τα οποία έχουν αναφερθεί εδώ και καιρό. Το υπουργείο Εξωτερικών διόρισε έναν ανώτερο αξιωματούχο για να ηγηθεί της αντίδρασης του τμήματος στις επιθέσεις «σύνδρομο Αβάνας» τον Μάρτιο.

Η προσπάθεια του Υπουργείου Άμυνας θεωρείται ότι είναι από τις πιο ισχυρές, εξηγώντας ενδεχομένως γιατί ένας αξιωματικός της άμυνας, παρά η κοινότητα πληροφοριών ή το FBI, ενημέρωσε τους νομοθέτες σχετικά με το περιστατικό στην έλλειψη, παρόλο που συνέβη στο έδαφος των ΗΠΑ.

Ο διευθυντής της εθνικής νοημοσύνης Avril Haines χαρακτήρισε το ζήτημα των μυστηριωδών επιθέσεων « εξαιρετικά σημαντικό » και πρόσθεσε, « σε όλη την κοινότητα των πληροφοριών, ειλικρινά, οι ηγέτες επικεντρώνονται σε αυτό το ζήτημα. "

Ο Ντέκερ και η Τζένιφερ Γουόλς, που ήταν ο αναπληρωτής γραμματέας άμυνας πολιτικής, ενημέρωσαν τους νομοθέτες της Βουλής και της Γερουσίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες για τις πιθανές επιθέσεις.

Σε ένα περιστατικό που διερευνήθηκε, οι πεζοναύτες σε μια απομακρυσμένη βάση στη Συρία ανέπτυξαν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη λίγο μετά από ένα ρωσικό ελικόπτερο που πέταξε πάνω από τη βάση, προκαλώντας άμεσες ανησυχίες ότι θα μπορούσε να είναι μία από αυτές τις περίεργες επιθέσεις.

Αλλά « εντοπίστηκε γρήγορα, όπου είχαν κακή τροφή και όπου κανείς άλλος στη βάση δεν είχε τα ίδια συμπτώματα », δήλωσε ένας πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ με γνώση του περιστατικού. Προσδιορίστηκε επίσης από έναν αμυντικό ιατρό ότι τα συμπτώματα είχαν αρχίσει πριν από τη Ρωσική περιπολία.

Το επεισόδιο της Συρίας επισημαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθώντας να εντοπίσουν τι είναι και δεν είναι επίθεση. Τα συμπτώματα συχνά ποικίλλουν και οι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη σαφή αίσθηση για το πώς κάνει ο άγνωστος αντίπαλος ότι κάνει.

Τουλάχιστον ένας πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ με γνώση του θέματος είπε ότι οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη αποκλείσει εντελώς την πιθανότητα τα συμπτώματα να προκαλούνται από κάποιο είδος φυσικού φαινομένου παρά από όπλο.

Ένας άλλος αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι η έρευνα του Πενταγώνου βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο αξιωματούχος δεν θα έδινε λεπτομέρειες, αλλά είπε: « Δεν θα το εξετάζαμε ακόμα εάν δεν είχαμε μετοχές σε αυτό. "

« Δεν υπάρχει τίποτα που ο υπουργός Άμυνας παίρνει πιο σοβαρά από την ασφάλεια, την υγεία και την ευημερία του προσωπικού μας που υπηρετεί σε όλο τον κόσμο για την υπεράσπιση των αξιών και των ελευθεριών μας » , ανέφερε σε δήλωση ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι. « Οποιεσδήποτε ανησυχίες για ζητήματα που το θέτουν υπό εξέταση εξετάζονται διεξοδικά και λαμβάνονται οι κατάλληλες ενέργειες για τον περιορισμό των κινδύνων για το προσωπικό μας.

Μια έκθεση του Μαρτίου από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών διαπίστωσε ότι η « κατευθυνόμενη, παλμική ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων » ήταν η πιο πιθανή αιτία του περίεργου συνόλου συμπτωμάτων . Ενώ η έκθεση γράφτηκε προσεκτικά για να μην υπερεκτιμήσει τα ευρήματά της, προσέφερε μερικά από τα πιο ξεκάθαρα δημόσια στοιχεία μέχρι σήμερα ότι τα περιστατικά θα μπορούσαν να είναι επιθέσεις, αποδίδοντας τις ταλαιπωρίες σε «παλμική» ή «κατευθυνόμενη» ενέργεια.

Κάποιο προσωπικό τραυματίστηκε σοβαρά από τις υποτιθέμενες επιθέσεις, με τουλάχιστον έναν αξιωματικό της CIA  να αναγκάζεται να αποσυρθεί πέρυσι και να διαγνωστεί με τραυματική εγκεφαλική βλάβη.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου