Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Ένταση με Ιρανικά και Αμερικάνικα πλοία στον Κόλπο.

Μιλώντας την Τρίτη, η Διοικητής Ρεμπέκα Ρέμπεριτς, εκπρόσωπος του πέμπτου στόλου με έδρα το Αμερικανικό Ναυτικό, δήλωσε στο Associated Press ότι υπήρξαν δύο περιστατικά «μη ασφαλών ελιγμών» από το Ισλαμικό Επαναστατικό Σώμα Φρουράς του Ιράν (IRGC). 
Σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το πλοίο υποστήριξης του Ιράν Harth φαίνεται να κόβει μπροστά από το "Μονομόι" των Ακτοφυλακών των ΗΠΑ στις 2 Απριλίου, αναγκάζοντας το αμερικανικό σκάφος να σταματήσει ξαφνικά με τους κινητήρες του να καπνίζουν. 

H Ρέμπεριτς είπε ότι το «Wrangell» του USCGC υπέστη επίσης την ίδια επιθετική συμπεριφορά.

«Τα πληρώματα των ΗΠΑ εξέδωσαν πολλές προειδοποιήσεις μέσω του ραδιοφώνου της γέφυρας σε γέφυρα, πέντε σύντομες εκρήξεις από τα κέρατα των πλοίων και ενώ ο [Ιρανός] Χάρτ 55 απάντησε στα ερωτήματα ραδιοφώνου γέφυρας-γέφυρας, συνέχισαν τους μη ασφαλείς ελιγμούς». είπε η εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι το ιρανικό πλοίο απομακρύνθηκε τελικά από τα αμερικανικά πλοία μετά από περίπου τρεις ώρες από την έκδοση προειδοποιήσεων, με τους Αμερικανούς να φέρονται να πραγματοποιούν περαιτέρω αμυντικούς ελιγμούς. 

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου