Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

HXHTIKO // Νίκος Χειλαδάκης: «Ο Ερντογάν δεν μπορεί να χωνέψει το χαστούκι από τις ΗΠΑ-Ξεσπά με εκατοντάδες συλλήψεις αξιωματικών» – FOCUS FM.


Από το πρωί εξαπολύθηκε μια γιγάντια επιχείρηση συλλήψης αξιωματικών σε δεκάδες τουρκικές επαρχίες και στην κατεχόμενη Κύπρο με την κατηγορία ότι πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα μαζικών συλλήψεων που ξέσπασε αιφνιδίως μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, συνελήφθησαν 532 στρατιωτικοί από τους οποίους 459 είναι μόνιμοι αξιωματικοί και των τριών όπλων και οι υπόλοιποι απόστρατοι συνταξιούχοι.

«Ο Ερντογάν δεν μπορεί να χωνέψει το χαστούκι που έφαγε από τις ΗΠΑ, βρίσκεται σε νευρική κρίση και μεγάλη αναστάτωση», τόνισε μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση Νίκος Χειλαδάκης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και Τουρκολόγος, εκτίμησε ότι θα είναι δύσκολο το μέλλον του Τούρκου προέδρου ενώ επεσήμανε πως μετά την επίσημη αναγνώριση από τον Τζο Μπάιντεν για την γενοκτονία των Αρμενιών θα πρέπει να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια τόσο με τους Αρμένιους όσο και με τους Ασσύριους για την αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας σε πρώτη φάση και σε δεύτερη και των Ελλήνων Χριστιανών της Μικράς Ασίας και της σφαγής της Σμύρνης.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

 focusfm.gr

1 σχόλιο:

 1. Μέ την αναγνώριση τής γενοκτονίας των Αρμενίων από τόν Μπάιντεν θά ξεσπάσει ΞΑΦΝΙΚΑ,φωτιά στό Αιγαίο ΚΑΙ
  στά Βαλκάνια, ΕΡΧΕΤΕ ΠΟΛΕΜΟΣ
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ!, ΑΦΥΠΝΗΣΤΕΙΤΕ..!!!
  Στήν Ουκρανία τώρα είναι ήσυχα τά πράγματα πρός τό παρόν.
  Φοβάμαι θερμό επεισόδιο μέ τήν Τουρκία μέσα στό καλοκαίρι, μπορεί και τόν Μάιο...
  Έρχονται σοβαρά γεγονότα από τώρα καί μετά..τό Πάσχα.!

  ΑπάντησηΔιαγραφή