Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Μάσκες τέλος για τους πλήρως εμβολιασμένους στις ΗΠΑ – Η οδηγία του CDC.

 Σε αυτά περιλαμβάνονται αθλητικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παρελάσεις και άλλα πολυσύχναστα μέρη. Η οδηγία δεν ανέφερε τι ακριβώς σημαίνει μικρή συγκέντρωση.

Οι πολίτες των ΗΠΑ που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού, δεν απαιτείται πλέον να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους εάν περπατούν, τρέχουν ή γενικά αθλούνται μόνοι τους, ή με μέλη του ίδιου νοικοκυριού εάν συμμετέχουν σε μικρές συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, ανέφερε το CDC, την Τρίτη.

Το CDC εξακολουθεί να συνιστά σε πλήρως εμβολιασμένους να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους όπου ελλοχεύει κίνδυνος Covid-19. Σε αυτά περιλαμβάνονται αθλητικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παρελάσεις και άλλα πολυσύχναστα μέρη. Η οδηγία δεν ανέφερε τι ακριβώς σημαίνει μικρή συγκέντρωση.

Αντίστοιχη κατευθυντήρια είχε εκδώσει προ ημερών και ο ECDC, πηρεσία της ΕΕ για τις μολυσματικές ασθένειες, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του.

Το Bloomberg αναφέρεται σε κατευθυντήριες οδηγίες που εξέδωσε ο ECDC, και σύμφωνα με τις οποίες, οι κανονισμοί αυτοί μπορούν να χαλαρώσουν ακόμα και όταν οι εμβολιασμένοι συναντούν άτομα που έχουν λάβει μόνο μια δόση του εμβολίου, καθώς δεν υπάρχει ρίσκο για σοβαρή ασθένεια, ή μικρότερη αποδοτικότητα του εμβολίου.

Η λογική πίσω από την εν λόγω κατευθυντήριο γραμμή είναι ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί αντιμετωπίζουν πολύ μικρό ενδεχόμενο να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια, ενώ ο φόβος να κολλήσουν κορωνοϊό από κάποιον που έχει εμβολιαστεί, είναι επίσης μικρός.

Οι κατευθυντήριες γραμμές, μπορούν να παράσχουν τεκμηρίωση για σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών καθώς μεγαλύτερο ποσοστό του ευρωπαϊκού πληθυσμού λαμβάνει τις δόσεις των εμβολίων, σχολιάζει το Bloomberg.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου