Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Η αστυνομία της Ιερουσαλήμ καταργεί τα οδοφράγματα στην Πύλη της Δαμασκού καθώς χαιρετίζουν οι Άραβες νέοι.

Η Χαμάς προτρέπει τις τρομοκρατικές ομάδες να παραμείνουν έτοιμες να πυροβολήσουν ρουκέτες στο Ισραήλ: "Καλούμε τις μάζες παντού να οργανώσουν δραστηριότητες υποστήριξης για αυτήν την εξέγερση".Η ισραηλινή αστυνομία αφαίρεσε τα οδοφράγματα που είχε τοποθετήσει γύρω από την πύλη της Δαμασκού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ το απόγευμα της Κυριακής, αφαιρώντας αυτό που ισχυρίστηκαν οι Παλαιστίνιοι ως ένας από τους καταλύτες για τον πρόσφατο γύρο βίας στην πρωτεύουσα. 

Τα οδοφράγματα είχαν τοποθετηθεί την περασμένη εβδομάδα έξω από την πύλη για να εμποδίσουν τους νεαρούς Άραβες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ να συγκεντρωθούν εκεί και να υποκινήσουν βία κατά της αστυνομίας και των εβραίων περαστικών. Εκατοντάδες Άραβες νέοι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή μετά την απομάκρυνση των οδοφράξεων, φωνάζοντας: «Με αίμα και φωτιά θα σας απελευθερώσουμε, Παλαιστίνη».

Νωρίτερα το απόγευμα, τρεις Άραβες εργαζόμενοι αποχέτευσης δέχτηκαν επίθεση στο κέντρο της Ιερουσαλήμ. Ένας ύποπτος, ένας Εβραίος Ισραηλινός, συνελήφθη από την αστυνομία. 

Εν τω μεταξύ την Κυριακή, οι παλαιστινιακές φατρίες στη Λωρίδα της Γάζας κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να «κλιμακώσουν την εξέγερση στην Ιερουσαλήμ» και να σχηματίσουν μια «ενοποιημένη ηγεσία για λαϊκή αντίσταση» εναντίον του Ισραήλ. Η κυρίαρχη ομάδα του θύλακα, Χαμάς, είπε στις τρομοκρατικές οντότητες να παραμείνουν έτοιμες να εκτοξεύσουν περισσότερους πυραύλους στο Ισραήλ.

Το κάλεσμα της Χαμάς έγινε μετά από τρομοκρατικές οργανώσεις της Γάζας πάνω από 40 ρουκέτες στο έδαφος του Ισραήλ την Παρασκευή και το Σάββατο.

«Οι μάζες του λαού μας συνεχίζουν την εξέγερσή τους απέναντι στον κατακτητή, την εξέγερσή τους ενάντια στις πολιτικές της και την αντιπαράθεσή τους με τον στρατό του και τους εποίκους του στους δρόμους και στα σοκάκια της Ιερουσαλήμ, της παλαιστινιακής πρωτεύουσας και της Δυτικής Όχθης», ανέφεραν οι φατρίες. σε μια δήλωση.

Οι διαδηλώσεις εξαπλώνονται σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας «σε μια σκηνή που αντικατοπτρίζει την ενότητα του λαού και της πατρίδας μας», ανέφεραν οι φατρίες.

Απευθυνόμενοι στους κατοίκους της ανατολικής Ιερουσαλήμ, οι φατρίες ανέφεραν ότι η Ιερουσαλήμ «θα παραμείνει η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης και ο λαός της θα παραμείνει η υπερηφάνεια των Παλαιστινίων».

Σύμφωνα με τις φατρίες, η βία στην Ιερουσαλήμ τις τελευταίες δύο εβδομάδες αποτελεί μέρος της «μάχης των Παλαιστινίων κατά των οικισμών και των προσπαθειών να Ιουδαοποιηθεί η πόλη».

Οι φατρίες προέτρεψαν τους Παλαιστινίους να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να εργαστούν για τη δημιουργία «εθνικής ηγεσίας λαϊκής αντίστασης» για να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στο Ισραήλ.

«Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, επιβεβαιώνουμε τη συνέχιση της λαϊκής εξέγερσης στην Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας στο δρόμο προς μια ολοκληρωμένη Ιντιφάντα», ανέφεραν οι φατρίες.

«Καλούμε τις μάζες παντού να οργανώσουν δραστηριότητες υποστήριξης για αυτήν την εξέγερση», πρόσθεσαν. «Καλούμε επίσης τις μάζες του αραβικού και ισλαμικού έθνους μας, όλες τις δυνάμεις της ελευθερίας και της ειρήνης, καθώς και όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να εκφράσουν την απόρριψή τους για την κατοχή και τις πολιτικές της, και καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα να παρέχει προστασία στους λαούς μας και να τιμωρεί τους Ισραηλινούς εγκληματίες πολέμου. "

Η Χαμάς κάλεσε τις τρομοκρατικές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας να «κρατήσουν το δάχτυλό τους στη σκανδάλη και να παραμείνουν οι πύραυλοι έτοιμοι να στοχεύσουν τον [ισραηλινό] εχθρό».

Η Χαμάς ζήτησε επίσης τη δημιουργία μιας «ενοποιημένης διοίκησης» για τον συντονισμό και την εποπτεία των δραστηριοτήτων κατά του Ισραήλ, ειδικά στην Ιερουσαλήμ.

Η Χαμάς ζήτησε τη συνέχιση των διαμαρτυριών στην Ιερουσαλήμ και κάλεσε τους μουσουλμάνους προσκυνητές να κατευθυνθούν προς το τζαμί al-Aqsa ή να προσευχηθούν στα σημεία ελέγχου IDF στην είσοδο της πόλης.

Η Χαμάς προέτρεψε τους κατοίκους της ανατολικής Ιερουσαλήμ να «συνεχίσουν τις δραστηριότητες της νυχτερινής σύγχυσης στις σιωνιστικές γειτονιές και τις περιοχές κοντά στους οικισμούς και τους δρόμους που τους οδηγούν, έτσι ώστε οι επιτιθέμενοι να πληρώσουν ένα πολύτιμο τίμημα για την επίθεσή τους»

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Αμπντέλ Λατίφ Κάνου αρνήθηκε την Κυριακή ότι η διεθνής διαμεσολάβηση είχε οδηγήσει σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ. Απάντησε σε ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι η Αίγυπτος και άλλα κόμματα είχαν παρέμβει το περασμένο Σαββατοκύριακο για να αποτρέψουν μια ολοκληρωτική στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των τρομοκρατικών ομάδων και του Ισραήλ.

Οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ συνδέονταν άμεσα με τις συγκρούσεις μεταξύ των Αράβων της Ιερουσαλήμ και της αστυνομίας, δήλωσε ο Κάνο.

«Η αντίσταση δεν θα επιτρέψει στην κατοχή να ξεκινήσει μια νέα επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας», είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν γνωρίζουμε καμία διεθνή παρέμβαση για να ηρεμήσουμε την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Qanou. «Αυτό που συμβαίνει στην Ιερουσαλήμ είναι μια συνεχής εξέγερση των νέων ενάντια στις εχθρικές πολιτικές της κατοχής και των εποίκων. Η Χαμάς υποστηρίζει τους νέους στην Ιερουσαλήμ. "

jpost.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ JERUSALEM POST : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου