Τρίτη, 27 Απριλίου 2021

Ρώσος ΥΠΑΜ: “Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο”.

 ''Τύμπανα'' πολέμου-Πενήντα ρωσικά μαχητικά μεταστάθμευσαν στην Κριμαία.

Πραγματικά σοκαριστική ήταν η δήλωση του Ρώσου υπουργού άμυνας Σ.Σόιγκου, ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο, ενώ την ίδια στιγμή και οι προετοιμασίες των ρωσικών δυνάμεων ήταν τουλάχιστον κολοσσιαίες στην Ν.Ρωσία, δείχνοντας δυσοίωνες παγκόσμιες εξελίξεις.

Μιλώντας ο Ρώσος αξιωματούχος στη συνάντηση του CSTO (αντίστοιχο του ΝΑΤΟ) με θέμα την Ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο Ντουσάνμπε, πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, τόνισε: "ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αυξάνουν την ένταση. Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τα στρατεύματά του στην Ευρώπη για πόλεμο", η οποία ως δήλωση σηκώνει πολύ συζήτηση, αφού η μία πλευρά απειλεί ευθέως την άλλη.

Ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοιγκού κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για κλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης, ενώ 120.000 Ρώσοι στρατιώτες και δεκάδες πολεμικά πλοία συγκεντρώθηκανι στο αποκαλούμενο δυτικό μέτωπο.

Ο ίδιος ερμηνεύοντας τις ενέργειες του ΝΑΤΟ/ΗΠΑ ως επιθετικές, τόνισε κάτι που όντως ισχύει 100% και αφορά την ραγδαία αύξηση της στρατιωτικής έντασης σε μια τεράστια περιοχή.

Ο Σόιγκου είπε επίσης ότι το εθνικιστικό κίνημα στην Ουκρανία προκάλεσε επίτηδες συγκρούσεις στο Ντονέτσκ, λέγοντας ότι το “το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τα στρατεύματά του στην Ευρώπη για πόλεμο".

"Εκσυγχρονίζοντας τη στρατιωτική του υποδομή, αυξάνει την επιχειρησιακή και στρατιωτική του ετοιμότητα. Η Ρωσία έδειξε ότι οι στρατιωτικές μονάδες ήταν έτοιμες για πόλεμο με την διενέργεια ασκήσεων”, τόνισε ο ίδιος.

Επισκεπτόμενος την Κριμαία την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες που αναπτύχθηκαν στα σύνορα με την Ουκρανία, έφτασαν σε όλους τους προκαθορισμένους στόχους ταχύτατα, ενώ τόνισε ότι όλα τα στρατεύματα διατάχθηκαν να επιστρέψουν στα μόνιμα σημεία ανάπτυξης τους.

Πρόκειται ουσιαστικά για πολεμικές ιαχές τις οποίες ακούμε εκατέρωθεν όλο αυτό το διάστημα, και αυτό είναι λίαν επικίνδυνο για την ΕΕ-Βαλκάνια, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές τώρα, ένας μεγάλος αριθμός ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών αναπτύχθηκαν σε ένα από τα  αεροδρόμια στην Κριμαία, και αφορούσε αεροσκάφη Su-27 και Su-35.

Οι ίδιες πηγές μιλούν συνολικά για 50 ρωσικά μαχητικά και βομβαρδιστικά που έχουν αναπτυχθεί στην Κριμαία, ενώ αυτός ο αριθμός αεροσκαφών είναι περισσότερο από αρκετός για να διασφαλίσει όχι μόνο την προστασία της Χερσονήσου, αλλά και να επιτεθεί στα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, ή χτυπώντας τις ναυτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην παράκτια ζώνη σε απόσταση περίπου 30-50 χιλιομέτρων σε Ρουμανία ή Βουλγαρία.

 

Ουκρανικό και αγνώστου εθνικότητας  drone μαζί με βρετανικά αεροσκάφη κοντά σε Κριμαία    

 

Η Ουκρανία έστειλε ενωμεταξύ ένα Bayraktar TB2 UAV στα σύνορα της Κριμαίας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το Bayraktar TB2 των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων πέταξε στα σύνορα της χερσονήσου της Κριμαίας.

Ταυτόχρονα με το ουκρανικό drone, στην ίδια ακριβώς περιοχή  στον εναέριο χώρο της Κριμαίας, πετούσε ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας RC-135W.

Χθες και προχθές, αμερικανικά στρατηγικά drone Global Hawk πλησίασαν επίσης τα σύνορα της Κριμαίας.
Σημειώνεται ότι το Bayraktar TB2 κινήθηκε σε υψόμετρο περίπου 6 χιλιάδων μέτρων με μέγιστη ταχύτητα περίπου 230 km / h.

Νωρίτερα αναφέρθηκε για την προσέγγιση ενός drone (αγνώστου εθνικότητας) στην Κριμαία, το οποίο κινήθηκε προς τη Μαύρη Θάλασσα από το Ισραήλ.

Ουσιαστικά η περιοχή της Μαύρης θάλασσας έχει πάρει στην κυριολεξία “φωτιά”, και καθημερινά έχουμε συνεχείς πτήσεις στην περιοχή αυτή, η οποία έχει καταστεί η πιο επικίνδυνη του κόσμου πλέον.   

Στόχος είναι τα πετρέλαια της Κασπίας και ο κινεζικός δρόμος του μεταξιού, δύο σχέδια που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και οριστική στρατιωτική διένεξη ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία με απρόβλεπτες όμως συνέπειες. 

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου