Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της χρήσης των self tests η Ενωση Βιοπαθολόγων.

 

Τους φόβους τους για τις πρακτικές που ακολουθούνται όσον αφορά τη χρήση των τεστ αυτοδιάγνωσης έναντι του κορονοϊού από τους πολίτες επισημαίνουν οι Βιοπαθολόγοι και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, εκτιμώντας ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος διασποράς του ιού.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας και ομότιμη Καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας-Ανοσολογίας, Χρυσούλα Νικολάου ανέφερε πως: «Aπό την άνοιξη ζητούσαμε τη συνταγογράφηση των τεστ, αλλά δεν βόλευε τα μεγάλα συμφέροντα.  Η χρησιμότητα του γρήγορου τεστ ανίχνευσης αντιγόνου είναι για τα ΤΕΠ και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων ώστε να μπορούν γρήγορα έως ότου βγει το μοριακό αποτέλεσμα να ξέρουν αν είναι θετικά», ενώ έκανε σαφές ότι η διαδικασία της διάγνωσης και διαχείρισης των τεστ δεν είναι απλή υπόθεση και ενέχει κινδύνους διασποράς.
Όπως εξήγησε, για να βγει σωστά ένα γρήγορο τεστ, χρειάζεται να ληφθεί ρινοφαρυγγικό δείγμα προκειμένου να ανιχνευθεί το αντιγόνο, διαδικασία που δεν είναι εύκολη και απαιτεί ειδικό επιστημονικό προσωπικό. «Πώς θα ανιχνευθεί το αντιγόνο με τα σελφ τεστ ανιχνεύοντάς το στο χιλιοστό και στην εξωτερική πλευρά της μύτης; Είναι σκάνδαλο και ξεπερνά την επιστήμη της Βιοπαθολογίας. Τώρα μοιράζουνε 25 rapid test που έχουνε κολλήσει απ’ έξω στα κουτιά ελληνικές οδηγίες και μέσα μπορεί κανείς να δει τις οδηγίες της πολυεθνικής που αναφέρουν ότι χρειάζεται ρινοφαρυγγικό δείγμα. Γιατί κοροϊδεύουνε πάλι τον Έλληνα πολίτη;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Χ. Νικολάου χαρακτήρισε «σόου στις πλατείες» τη διενέργειά τους από τον ΕΟΔΥ καθώς εξήγησε ότι «τα συγκεκριμένα τεστ δεν ανιχνεύουν τον ιό σε 7 στους 10 ασυμπτωματικούς ασθενείς με αποτέλεσμα να διασπείρουν τον ιό άνθρωποι που βγήκαν αρνητικοί».
Για να ακούσετε τη συνέντευξη πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου