Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Θά τό χωνέψουμε κι᾿αὐτό : Τά Μαθηματικά εἶναι ῥατσιστικά !

 


Το Υπουργείο Παιδείας της Καλιφόρνιας αποφάσισε πρόσφατα να  ενημερώσει  το «Μαθηματικό Πλαίσιο για τα Δημόσια Σχολεία της Καλιφόρνια: Νηπιαγωγείο μέχρι και Δημοτικό. Μια ενότητα με τίτλο « Υποστήριξη ισότιμης και ελκυστικής διδασκαλίας μαθηματικών » προωθεί «μια αντιρατσιστική μαθηματική πρακτική» όπου στόχος είναι, οι εκπαιδευτικοί να «βοηθήσουν τους μαθητές χαμηλού βαθμού μαύρους,λατίνους και γλωσσικά διαφορετικούς μαθητές να προοδεύσουν» δίνοντας έμφαση στο «βάθος, τη δημιουργικότητα, οπτική, και μαθηματική ομορφιά» αντί για τις σωστές απαντήσεις.

Συνήθως, το επιχείρημα σχετικά με τα μαθηματικά πως αποτελούν, κατά κάποιο τρόπο  προϊόν λευκής υπεροχής  ή κάτι ρατσιστικό έχει αποδοθεί σε εξτρεμιστές που έχουν κερδίσει κάποια προσοχή μ᾿ αυτό, αφού σ᾿ εκείνα που δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεν τραβούν την προσοχή. Αλλά αυτή η κατάσταση είναι πολύ  πιο σοβαρή , καθώς αυτές οι γελοίες και βλαβερές έννοιες αντιμετωπίζονται σοβαρά ως μέρος του προγράμματος σπουδών για εννέα εκατομμύρια παιδιά σ᾿ ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ισχυρά κράτη της Αμερικής.

Η Καλιφόρνια σκοπεύει να προωθήσει την ιδέα ότι τα μαθηματικά είναι ρατσιστικά και ότι η ουσία επίλυσης των μαθηματικών προβλημάτων δεν είναι να πάρεις την σωστή λύση, αλλά… καλά, δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι ο στόχος, αλλά η περιγραφή είναι «αντιρατσιστικά μαθηματικά», όπου οι Μαύροι, οι Λατίνοι, οι αυτόχθονες, οι γυναίκες και οι αδύνατοι μαθητές" λύνουν μόνο ένα "αυθεντικό πρόβλημα, δραστηριότητα ή το εννοιολογικό πλαίσιο, είναι αυτό στο οποίο οι μαθητές ερευνούν ή παλεύουν με καταστάσεις ή ερωτήσεις για τις οποίες πραγματικά αναρωτιούνται." 

Αλλά οι περισσότεροι από εμάς σπουδάσαμε τα βασικά οικονομικά του νοικοκυριού και τον προϋπολογισμό ως παιδιά, παρόλο που σ᾿ εκείνη την ηλικία δεν διευθύναμε ένα νοικοκυριό ή δεν είχαμε χρήματα για έναν προϋπολογισμό. Η εκπαίδευση υποτίθεται ότι αφορά την εκμάθηση νέων πραγμάτων και όχι την επανάληψη των πραγμάτων που ήδη γνωρίζουμε. Πρόκειται για την επέκταση της εμπειρίας κάποιου και όχι τον περιορισμό της. Και, το πιο σημαντικό, είναι να λάβουμε τις σωστές απαντήσεις, δεν γίνεται να νοιώθεις καλά με το λάθος... ( ὁλόκληρο τό θέμα : Ἰσότιμα Μαθηματικά : Τό τελευταῖο σχέδιο τῆς Καλιφόρνια γιά κατάρρευση του πολιτισμοῦ)

Σκεφτεῖτε σέ τί κόσμο μᾶς προορίζουν νά ζήσουμε.Τί εἴδους κόσμο ἑτοιμάζουν γι᾿αὐτά τά παιδιά πού σήμερα ξεκινοῦν ἀπό τίς πρῶτες βαθμίδες μαθήσεώς τους καί μαθαίνουν πώς ἡ λύσις τοῦ 1+1 μπορεῖ νά εἶναι λ.χ. τά πρῶτα θρανία τῆς τάξεως,ἕνα μέρος τῶν φωτῶν στήν ὀροφή τῆς αἰθούσης καί αὐτό νά ἐκλαμβάνεται ἀπό τόν ἐκπαιδευτικό ὡς «μαθηματική ὀμορφιά» ἄρα καί ἕνα καλό βαθμό στήν ἀξιολόγησιν τοῦ μαθητοῦ ! 

Ὦ ναί,«Τά μαθηματικά εἶναι τό κλειδί γιά ἕναν καλλίτερο κόσμο» ὅπου ΟΛΑ εἶναι ΙΣΑ ! Διότι ἡ Ἰσότητα ἔχει μεγαλύτερη ἀξία ἀπό τήν ...διαίρεσιν ! 


Ἡ Πελασγική

sxolianews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου