Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021

Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρος: ''Το νου σας, μπορεί να υπάρξουν σπασμωδικές κινήσεις από την Τουρκία''.

 Ο στρατηγός εξέφρασε τις ανησυχίες του και για πιθανές ''σπασμωδικές κινήσεις'' από πλευράς Τουρκίας.

«Το νου σας, μπορεί να διανύουμε τις άγιες ημέρες του Πάσχα, ωστόσο δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Να έχουμε τα μάτια στραμμένα στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου», δήλωσε -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στους αρχηγούς των τριών Όπλων, σε σύσκεψη που είχε μαζί τους στο Πεντάγωνο, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση του στρατεύματος.

Αυτό που φοβάται ο αρχηγός είναι μήπως η Τουρκία προβεί αυτές τις ημέρες σε καμία σπασμωδική κίνηση, θέλοντας να αντιδράσει αφενός στην πρόσφατη λεκτική πίεση που άσκησε με επιχειρήματα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και αφετέρου στην απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, να αναγνωρίσει ανοικτά τη γενοκτονία των Αρμενίων, αναφέρει το newsbeast.gr. 

Κατά το παρελθόν, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αποδείξει πως όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όπως συμβαίνει αυτόν τον καιρό, και μάλιστα με την οικονομία παράλληλα να βυθίζεται καθημερινά όλο και περισσότερο, χρησιμοποιεί την τακτική της δημιουργίας των προκλήσεων και των κινήσεων εντυπωσιασμού, προκειμένου να αποδείξει στο εσωτερικό ότι τόσο ο ίδιος όσο και η χώρα του παραμένουν ισχυρές.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν κανονικά άδειες ενόψει του Πάσχα στο ελληνικό στράτευμα, ωστόσο όσοι θα μείνουν στις μονάδες θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ενώ οι ένστολοι θα ειδοποιηθούν να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα μήπως και κληθεί να επιστρέψουν.

Άλλωστε, με την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, αρκετοί βαθμοφόροι ούτως ή άλλως δεν θα βρίσκονται και πολύ μακριά από τις υπηρεσίες τους.

 

Μονάδες της νεοσύστατης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου επισκέφθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ 

 

Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων στη Νέα Πέραμο, το 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού και την Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ) στο Αεροδρόμιο Μεγάρων, την 31 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ) στην αεροπορική βάση Ελευσίνας, τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών και το τμήμα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΤΝΕΕ) στο Σκαραμαγκά, καθώς και τη 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων στην περιοχή Γουδή επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό ενόψει της εορτής του Πάσχα και να δώσει κατευθύνσεις για συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τους διοικητές και το προσωπικό της νεοσύστατης ΔΕΠ (Διοίκηση Ειδικού Πολέμου) για την προσπάθεια που κατέβαλαν έως τώρα, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ίδρυσης και ενεργοποίησής της και προέτρεψε για ριζική αλλαγή νοοτροπίας στο έργο που επιτελούν. 

Παραλληλα υπογράμμισε το ρόλο της ΔΕΠ ως μείζονος σχηματισμού ιδιαίτερης βαρύτητας, ο οποίος επιτυγχάνει ενότητα διοικήσεως, ταχύτητα στη λήψη απόφασης, αμεσότητα στην έκδοση και εκτέλεση διαταγών, βέλτιστη αξιοποίηση έμψυχου δυναμικού και διατιθέμενων μέσων, προάγει τη διακλαδικότητα, επιτυγχάνει οικονομία κλίμακος στην προμήθεια υλικών, τυποποίηση της εκπαίδευσης και των διαδικασιών και εξασφαλίζει κοινή επιχειρησιακή αντίληψη.

Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ συνόδευε ο διοικητής της ΔΕΠ, αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

 

 pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου