Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Η IDF θα απαντήσει έντονα εάν συνεχιστούν οι ρουκέτες από τη Γάζα - υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας.

Η αλιευτική ζώνη στη Λωρίδα της Γάζας έχει κλείσει εντελώς μέχρι νεωτέρας.Το IDF θα απαντήσει δυναμικά εάν συνεχιστεί η πυραυλική επίθεση από τη Γάζα , το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας αποφάσισε τη Δευτέρα μετά από μια μακρά συζήτηση.

Το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και τον υπουργό Άμυνας, Μπένι Γκάντς, να δώσει εντολή στο IDF να αντιδράσει έντονα εάν τρομοκρατικές ομάδες της Γάζας εκτοξεύσουν περισσότερους πυραύλους στον απόηχο ενός Σαββατοκύριακου που είδαν περισσότερες από 40 ρουκέτες να εκτοξεύονται στο νότιο Ισραήλ.

Οι υπουργοί ψήφισαν επίσης υπέρ ενός επιχειρησιακού σχεδίου για την επίθεση της Χαμάς.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Τορ Γουένεσλαντ και η Αίγυπτος δήλωσαν ότι η Χαμάς δεν θέλει κλιμάκωση, May.-Gen. Ο Ghassan Alian, συντονιστής κυβερνητικών δραστηριοτήτων στα εδάφη (COGAT), δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας.

Οι τρομοκράτες εκτόξευσαν τρεις πυραύλους από τη Γάζα στο Ισραήλ τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Οι πύραυλοι Iron Dome παρεμπόδισαν δύο, και ένα βλήμα εξερράγη μέσα στη Λωρίδα της Γάζας. Περισσότεροι από 40 πύραυλοι έχουν εκτοξευτεί από τη Λωρίδα της Γάζας στο Νότο από την έναρξη της βίας την Παρασκευή.

Το IDF απάντησε με μαχητικά αεροσκάφη και βολές τεθωρακισμένων  την Παρασκευή, αλλά από τότε δεν το έκανε ξανά. Τη Δευτέρα, ο στρατός αρνήθηκε αναφορές ότι είχε ενισχύσει τα στρατεύματα κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Περίπου 250 Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες και έκαψαν ελαστικά κοντά στο φράχτη ασφαλείας σε αρκετούς χώρους, ανέφερε το IDF. Ο στρατός τους διέλυσε με δακρυγόνα.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Άλιαν είπε ότι η ζώνη αλιείας της Λωρίδας της Γάζας θα ήταν εντελώς κλειστή από τις 6 π.μ. μέχρι νεωτέρας.

Η COGAT είχε εκδώσει προηγούμενη δήλωση ότι η αλιευτική ζώνη θα περιοριζόταν από 15 σε εννέα ναυτικά μίλια. Αλλά μετά την εκτόξευση περισσότερων πυραύλων, η απόφαση λήφθηκε για να κλείσει εντελώς.

«Η απόφαση ελήφθη υπό το φως των επανειλημμένων τρομοκρατικών ενεργειών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά των πολιτών του Κράτους του Ισραήλ κατά τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες αποτελούν παραβίαση της ισραηλινής κυριαρχίας», δήλωσε ο COGAT.

«Η Χαμάς λογοδοτεί για όλα όσα γίνονται μέσα και από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ και θα φέρει τις συνέπειες για τη βία που διαπράττεται εναντίον των πολιτών του Κράτους του Ισραήλ», ανέφερε σε δήλωση.

Επίσης τη Δευτέρα, ο συνταγματάρχης Iyad Sarhan, επικεφαλής της διοίκησης συντονισμού και συνδέσμου για τη Γάζα, πλησίασε τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας μέσω Facebook και είπε ότι η Χαμάς φταίει για την κλιμάκωση. Τόνισε ότι κάνοντας αυτό, η Χαμάς βλάπτει τους κατοίκους της Λωρίδας.

«Ο ευλογημένος μήνας του Ραμαζανιού προορίζεται να είναι καιρός για οικογένειες, ωστόσο, η Χαμάς επέλεξε μια πορεία εις βάρος της Λωρίδας της Γάζας, και αντί να επενδύει στη βελτίωση της αστικής και οικονομικής κατάστασης, κλιμακώνεται και φέρνει βλάψτε πρώτα απ 'όλα σας », είπε ο Sarhan.

«Μετά από τρεις ημέρες πυραύλων από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει την αλιευτική ζώνη που συνέβαλε σημαντικά στην οικονομία και την ευημερία της Λωρίδας της Γάζας», είπε.

«Η σταθερότητα της ασφάλειας είναι ένας άμεσος παράγοντας που επηρεάζει την πολιτική πραγματικότητα στη Λωρίδα», δήλωσε ο Sarhan. "Αν δεν επιστρέψει η σταθερότητα της ασφάλειας, η αλιευτική ζώνη της Λωρίδας της Γάζας δεν θα επεκταθεί."

jpost.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ JERUSALEM POST : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου