Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

O Ουκρανός πρωθυπουργός Yatsenyuk Resignation ανακοίνωσε την παραιτησή του.

KIEV  24 Ιουλίου (RIA Novosti) - Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Arseniy Yatsenyuk ανακοίνωσε      την παραίτησή την Πέμπτη μετά την κατάρρευση του κυβερνώντος  κόμματος που ήταν Ευρωπαϊκή επιλογή για κοινοβουλευτικό συνασπισμό.

Ukrainian Prime Minister Arseniy Yatsenyuk
"Εάν δεν σχηματιστεί νέος συνασπισμός ,ο υπάρχον συνασπισμός στην κοινοβουλευτική Προεδρική Δημοκρατία έχει καταρρεύσει, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθούν. Αναγγέλλω την παραίτηση μου λόγω της κατάρρευσης του συνασπισμού,"είπε.

Ο Yatsenyuk εξέφρασε την απογοήτευσή του,για την απόφαση του Ουκρανικού Κοινοβουλίου να απορρίψει ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παραδώσει έως και 49 τοις εκατό του συστήματος μεταφορών αερίου της χώρας σε επενδυτές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις      Ηνωμένες Πολιτείες.

Ukrainian Prime Minister Arseniy Yatsenyuk
Στη Βουλή,ο Oleksandr Turchynov είπε ότι οι κοινοβουλευτικές παρατάξεις των συμβαλλομένων Svoboda και "ΕΙΔΙΚΗ" ήταν να υποβάλουν  υποψηφιότητα ,με τον πρωθυπουργό σαν ενδιάμεσο.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ουκρανίας, η παραίτηση του πρωθυπουργού συνεπάγεται παραίτηση     από ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο. Το Υπουργικό Συμβούλιο, διαλύεται από το Verkhovna Rada (Κοινοβούλιο Ουκρανίας), αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

Νωρίτερα, την Πέμπτη, στην Ουκρανία η<< Svoboda>> και η <<ΕΙΔΙΚΗ>>  ανακοίνωσαν  στο Κοινοβούλιο την εγκατάλειψη στον πλειοψηφικό συνασπισμό, ανοίγοντας το δρόμο για τη διάλυση     του Κοινοβουλίου.

Ο πλειοψηφικός συνασπισμός στο Κοινοβούλιο της Ουκρανίας, που δημιουργήθηκε μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου, είχε 256 βουλευτές, η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς που εκπροσωπούν τα κόμματα της πρώην αντιπολίτευσης Batkyvshchina, ΕΙΔΙΚΗ και Svoboda.

Με τις σημερινές παραιτήσεις από το συνασπισμό,o αριθμός τους έχει πέσει κάτω από το  συνταγματικό όριο των 226-μελών, με τον Πρόεδρο san νομική εξουσία να πρέπει να διαλύσει το Κοινοβούλιο σε ένα μήνα.

Ο Verkhovna Rada διορίστηκε νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ο Arseniy Yatsenyuk στις 27 Φεβρουαρίου,  έγινε πρωθυπουργός αφού ο Πρόεδρος Viktor Yanukovych ανατράπηκε από την          εξουσία μετά από πραξικόπημα.       http://en.ria.ru/politics/20140724/191210724/Ukrainian-Prime-Minister-Yatsenyuk-Announces-Resignation.html    ΑΠΟΔΠΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου