Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Η Ουκρανία έχει αποφασίσει να διαχωριστεί από την Υπερδνειστερία.

Oι αρχές του Κιέβου αποφάσισαν να απομονώσουν την Ουκρανία από την Υπερδνειστερία με τάφρο μήκους 3,5μέτρων  και σε βάθος 2-3 μέτρων.
Ο εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων, Αλεξάντερ Yakovenko είπε ότι ήταν έτοιμος να κατασκευάσει 5 χιλιόμετρα τάφρο. Οι εργασίες πραγματοποιούνται όλο το εικοσιτετράωρο. Αναμένεται ότι  εβδομαδιαίος θα σκάψουν περίπου 2,5 χιλιόμετρα.
Από τις 12 Μαρτίου σχεδόν οι Ρώσοι πολίτες ηλικίας 17 ετών έως 65 ετών, που διαμένουν μόνιμα στην Υπερδνειστερία αρνήθηκαν να εκπαιδευτούν στην Ουκρανία, σύμφωνα με εκθέσεις της RIA Novosti .
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια για την ενίσχυση του Κίεβο της Ουκρανίας στα σύνορα με ένα μεσαιωνικό τρόπο. Νωρίτερα αυτό το χαντάκι  ξεκίνησε στα σύνορα με τη Ρωσία . Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες επιλογές - για παράδειγμα, ο κυβερνήτης της Dnipropetrovsk ολιγάρχης  Ιγκόρ Kolomoisky πρότεινε να διαιρέσει την Ουκρανία και τη Ρωσία με  Μεγάλο ουκρανικό τοίχο .  http://www.vesti.ru/doc.html?id=1839772   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ VESTI:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου