Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Κόλαση φωτιάς σε δεξαμενές πετρελαίου στην Λιβύη!

Η κυβέρνηση της Λιβύης κάλεσε τις αντιμαχόμενες παραστρατιωτικές ομάδες να σταματήσουν τις συγκρούσεις στην Τρίπολη ώστε να μπορέσουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας να κατασβέσουν μια πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δεξαμενές πετρελαίου!
Image
Η φωτιά ξέσπασε στις δεξαμενές όταν μια ρουκέτα έπληξε τη μία από αυτές, η οποία περιέχει 6,6 εκατ. λίτρα καυσίμου, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος αλ Ουάσατ. Συνολικά, οι δεξαμενές στο χώρο αποθήκευσης αυτόν περιέχουν τουλάχιστον 90 εκατ. λίτρα καυσίμου.


Η κυβέρνηση ζήτησε επίσης από τους πολίτες οι οποίοι ζουν στην περιοχή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των φόβων πως οι δεξαμενές μπορεί να εκραγούν.

Μετά την 13η Ιουλίου μια ισλαμιστική παραστρατιωτική ομάδα από την πόλη Μισράτα, 200 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, εμπλέκεται σε συγκρούσεις με μια ομάδα ενόπλων από την βορειοδυτική πόλη Ζιντάν.

Η τελευταία έλεγχε το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.
Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια στο αεροδρόμιο αλλά και σε αεροσκάφη, ωθώντας τις αρχές να αναστείλουν τις πτήσεις.

Η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης δυσκολεύεται να επιβάλει την τάξη μετά την ανατροπή του Καντάφι. Η χώρα της βόρειας Αφρικής συνεχίζει να σπαράσσεται από πολιτικές έριδες και λόγω της εξάπλωσης των παραστρατιωτικών οργανώσεων.           http://www.onalert.gr/stories/kolasi-fwtias-se-de3amenes-petrelaiou-sthn-livuh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου