Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Αντιαεροπορικά OSA-AKM στα χέρια του ΡΚΚ εκλωβίζουν τουρκικά ελικόπτερα μέσα στην Τουρκία!

Σε μια ακόμα επιβεβαίωση, μετά από δύο χρόνια του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος του defencenet.gr για την παράδοση από την συριακή κυβέρνηση στους Κούρδους του ΡΚΚ κινητών πυραυλικών αντιααεροπορικών συστημάτων SHORADS SA-8b Gecko ή OSA AKM, προχώρησε ο τουρκικός τύπος.
Συγκεκριμένα αποκαλύφθηκε ότι στην επαρχία Tunceli στην ... κεντρική Τουρκία ουσιαστικά στο κέντρο της Τουρκίας δύο μεταφορικά ελικόπτερα S-70A-17 Blackhawk AH-1S Cobra του τουρκικού Στρατού καθώς πετούσαν κοντά στο χωριό Çemişgezek στα νότια της επαρχίας Tunceli στην κεντρική Τουρκία εγκλωβίστηκαν στις 27 Μαίου από αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα OSA AKM το οποίο όπως εκτιμάται από τους Τούρκους μεταφέρθηκε στην περιοχή από τη Συρία από δυνάμεις του PKK.

Ο εγκλωβισμός των ελικοπτέρων πραγματοποιήθηκε δύο φορές την ίδια ημέρα μιας και οι Τούρκοι πιλότοι στην αρχή νόμισαν ότι τα RWR είχαν τρελλαθεί, αλλά και πάλι ήταν παράδοξο δύο διαφορετικά RWR να δείχνουν λάθος ενδείξεις στον ίδι χρόνο στην ίδια περιοχή.
Ετσι ξαναπέρασαν από το σημείο και "ένιωσαν" την εκπομπή του ρνατάρ ελέγχου πυρός που έχουν νιώσει τόσες πολλές φορές τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο την τελευταία 20ετία.
Τότε οι Τούρκοι πιλότοι για να αποφύγουν πιθανή εκτόξευση βλήματος άρχισαν να πραγματοποιύν ελιγμούς διαφυγής και ρίψη αεροφύλλων.
Τι είχε συμβεί; Όπως είχε γράψει το defencenet.gr. στις 17 Αυγούστου 2012 η συριακή κυβέρνηση παρέδωσε στην κουρδική οργάνωση σε αντίποινα για την υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία στους ισλαμιστές που μάχονται κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στην Συρία από το 2011.
Η συγκεκριμένη είδηση πάντως αναδημοσιεύτηκε και σε άλλα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία εξέφρασαν την απορία τους για τον τρόπο με τον οποίο η κουρδική οργάνωση κατάφερε να μεταφέρει από τη Συρία στο κέντρο της Τουρκίας ένα τέτοιο σύστημα χωρίς να γίνει αντιληπτή μεταφορά και η ενεργοποίησή του.
To γεγονός κατέγραψε αρχικά στις 16 Ιουλίου της η τουρκική ηλεκτρονική εφημερίδα yenicaggazetesi και εν συνεχεία επιβεβαιώθηκε και από άλλα δημοσιεύματα.
Επίσης πληροφορίες αναφέτουν ότι το ΡΚΚ απέκτησε από τη Συρία αντιαρματικούς πυραύλους 9M133 Kornet-Ε οι οποίοι έχουν αποδειχθεί οι πλέον φονικοί αντιαρματικοί πύραυλοι παγκοσμίως.
Το ζήτημα του εγκλωβισμού συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην τουρκική Βουλή.
Δείτε και τα αποτελέσματα που έχουν τα OSA AKM στο Αιγαίο στα ελληνικά χέρια:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr        http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-osa-akm-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%BA%CE%BA-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CF%89%CE%B2%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου