Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Όπως στρώνεις έτσι κοιμάσαι, τζιχάντ στην καρδιά της Πόλης!

Σοκ προκαλεί στην Τουρκία η δημοσίευση ισλαμιστικής έκδοσης και συγκεκριμένα της επιθεώρησης Tevhid, η οποία καλεί τους υποστηρικτές και τους αναγνώστες της, να ασχοληθούν με τον «ιερό πόλεμο» (τζιχάντ) και όλα αυτά σε εκδήλωση στην «καρδιά» της σύγχρονης Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη και τη συνοικία Ομερλί.

Τα στελέχη της επιθεώρησης είναι γνωστά για τις στενές σχέσεις που διατηρούν με την τρομοκρατική – εγκληματική ισλαμιστική οργάνωση ISIL που δρα στο Ιράκ και τη Συρία, μια οργάνωση που έτυχε της ευεργεσίας του επίσημου τουρκικού κράτους του Ερντογάν, για να φτάσει η ώρα που θα έχει συλλάβει μισή εκατοντάδα διπλωματικούς στη Μοσούλη και θα χρησιμοποιεί ως αρχηγείο της το προξενείο της Τουρκίας που κατέλαβε…
Τα… «θεόπνευστα» λόγια, τα στελέχη της επιθεώρησης τα διατύπωσαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Δευτέρα. Η σχετική ομιλία διάρκειας 25 λεπτών, έχει μάλιστα αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Λόγω ανεπαρκούς γνώσης τουρκικών, το παρόν κείμενο είναι στηριγμένο σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, κυρίως όμως του ρεπόρτερ – δημοσιογράφου Ερέν Ερντέμ, που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα.

Από την εκδήλωση διέρρευσαν και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εκδήλωση έγινε σε ανοιχτό χώρο, στη φύση, σε μια πλαγιά που προσφέρεται για οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης, με τη σχετική φημολογία να θέλει το ίδιο τα κυβερνών AKP να έχει υποδείξει το σημείο.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στόχος της εκδήλωσης ήταν η στρατολόγηση φανατικών πιστών για να εκπαιδευτούν ως μαχητές για να πολεμήσουν στα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ μαζί με την ISIL
  http://www.defence-point.gr/news/?p=108372

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου