Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Τζον Κέρι: Το Κίεβο είναι έτοιμο για κατάπαυση του πυρός και διάλογο με το Ντόνετσκ.

O Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι μετά από μια συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Pavel Klimkin είπε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να πάει σε κατάπαυση του πυρός στη Ντόνετσκ και να αρχίσει διάλογο με την πολιτοφυλακή.

Джон Керри: Киев готов на перемирие и диалог с Донбассом. 294680.jpeg

               "Ο πρόεδρος Ποροσένκο δήλωσε σαφώς  και επανέλαβε ο υπουργός Klimkin  πριν από λίγα λεπτά ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να πάνε σε κατάπαυση του πυρός τώρα. Όχι στο μέλλον τώρα...» - Δήλωσε ο Κέρι. Το ειρηνευτικό σχέδιο Κίεβο, όπβς είπε ο Κέρυ , περιλαμβάνει ένα διάλογο με την πολιτοφυλακή και τη διεθνή κοινότητα.
Δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Klimkin, μετά την κατάπαυση του πυρός στο νότιο-ανατολικά της Ουκρανίας  εκεί πρέπει να πάνε παρατηρητές εργασίας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
«Οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ θα πρέπει να είναι σε θέση από την πρώτη στιγμή για μονομερή κατάπαυση του πυρός», - δήλωσε ο Klimkin.  Κάλεσε επίσης για την απελευθέρωση όλων των ομήρων, ανέφερε το ITAR-TASS.    http://www.pravda.ru/news/world/formerussr/ukraine/29-07-2014/1218877-kiev-0/    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου