Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ.

Η Legal Shurat HaDin έχει κερδίσει μια ορόσημη νομική νίκη αυτή την εβδομάδα, σε μια δίκη που αρχειοθετήθηκε στις ΗΠΑ κατά της Χεζμπολάχ, της Βόρειας Κορέας, και του Ιράν.
Nitsana Darshan-Leitner

Η Shurat HaDin, η οποία ειδικεύεται σε αξιώσεις εις βάρος των διεθνών τρομοκρατικών       οργανώσεων και τους χορηγούς τους, εξασφάλισε μια νίκη για το Ισραήλ, την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία ένα δικαστήριο των ΗΠΑ καταδίκασε την Βόρεια Κορέα και το Ιράν,ότι ευθύνονται     για ζημίες που προκλήθηκαν στο Ισραήλ από μια σειρά από επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ από το Λίβανο,που έγιναν το 2006.

Η απόφαση ήταν σε απάντηση σε μια δίκη που αρχειοθετήθηκε το 2009 από τον Shurat HaDin στο   όνομα Chaim Kaplan, και εξ ονόματος των επιζώντων από τις οικογένειες των θυμάτων που έχουν πληγεί από τις ρουκέτες της Χεζμπολάχ.

"Οι δύο χώρες έχουν παράσχει υλική βοήθεια και βοήθεια στους τρομοκράτες  της  Χεζμπολάχ, η οποία εκτόξευσε ρουκέτες στο Ισραήλ," κατέληξε στο συμπέρασμα ο δικαστής των ΗΠΑ , Royce Lamberth.

Τώρα, το δικαστήριο διορίζει έναν εμπειρογνώμονα που υποδείχτηκαν για το έργο  του καθορισμού   του ποσού της αποζημίωσης που θα καταβάλλεται στα θύματα των πυραύλων.

Ο δικαστής δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα προσέφερε κρίσιμη βοήθεια στη Χεζμπολάχ στην     οικοδόμηση ενός εκτεταμένου δικτύου  σηράγγων κοντά στα σύνορα του Ισραήλ, και επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στο ρόλο της, στον τρόμο της Χεζμπολάχ, κατά του Ισραήλ."Τα μοντέλα και           οι παραμέτροι σε  αυτές τις σήραγγες έχουν πολύ στενή ομοιότητα με ένα δίκτυο από σήραγγες      στην αποστρατικοποιημένη ζώνη διαχωρισμού των δύο Κορεών," ο δικαστής έγραψε στην απόφασή του.     http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/183391    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου