Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Βίντεο: Δείτε πού «ξεφυτρώνουν» τα τούνελ της Χαμάς.

Την ώρα που οι ρουκέτες εκτοξεύονται προς το Ισραήλ και βόμβες πέφτουν στη Λωρίδα της Γάζας, κάτω από τη γη σε ένα δαιδαλώδες υπόγειο σύστημα επικοινωνούν μεταξύ τους οι άνδρες της Χαμάς.
Τα τούνελ του τρόμου, όπως τα χαρακτηρίζουν οι Ισραηλινοί, μπορεί μέχρι πρότινος να εξυπηρετούσαν τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, μέσω των οποίων μετέφεραν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, όμως, πλέον το υπόγειο δίκτυο φέρεται να αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για τους άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης να μεταφέρουν και να κρύψουν οπλισμό.

Τα τσιμεντένια «φίδια», μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και στα εδάφη του Ισραήλ, ενώ λέγεται ότι περνούν κάτω από σπίτια, τζαμιά και άλλα δημόσια κτίρια της Λωρίδας της Γάζας.

Σε βίντεο που κατέγραψαν οι άνδρες των Δυνάμεων Ασφαλείας του Ισραήλ (IDF), αποκαλύπτεται πώς ένα από αυτά τα τούνελ ξεφυτρώνουν στο σπίτι κατοίκου της Γάζας.
Τα πλάνα συνοδεύουν τον θεατή βήμα-βήμα στην αποκάλυψη της σήραγγας, η οποία φτάνει μέχρι το ντουλάπι μπάνιου ιδιωτικής κατοικίας.
Σύμφωνα με τα πλάνα, οι άνδρες της IDF μπαίνουν σε αυτό που φαίνεται να είναι ιδιωτικό μπάνιο, ανοίγουν το ντουλάπι, αφαιρούν όσα αντικείμενα αυτό περιλαμβάνει, ξεσκεπάζουν τη βάση του, εντοπίζουν μία ακόμα και μόλις την αφαιρέσουν και αυτή, διαπιστώνουν πως κάτω από αυτό υπάρχει πρόσβαση σε ένα από τα υπόγεια τούνελ.
Μάλιστα, η κάμερα φτάνει ακόμα βαθύτερα με τους άνδρες των δυνάμεων του Ισραήλ να κατεβαίνουν στη σήραγγα και να καταγράφουν ευρήματα, εκ των οποίων ρουκέτες και οπλισμό.
Δείτε το βίντεο εδώ:

http://www.protothema.gr/world/article/398466/video-deite-pou-xefutronoun-ta-tounel-tis-hamas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου