Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Η ισλαμιστική ομάδα Abu Sayyaf σκότωσε 18 αμάχους στο νησί Jolo των Φιλιππίνων.

Η ισλαμιστική ομάδα ”Abu Sayyaf”  σκότωσε 18 άτομα σήμερα στο νησί Jolo των Φιλιππίνων.Πενήντα μέλη της φανατικής-ισλαμιστικής οργάνωσης επιτέθηκαν σε ένα κομβόι οχημάτων που κατευθύνονταν προς μία γιορτή.

filipines


  Πρόκειται για μία οργανωμένη επίθεση που είναι αποτέλεσμα εκδίκησης.Τα θύματα ανήκαν σε μία γενιά που υποστηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση της σταθερότητας σε μία περιοχή νότια του αρχιπελάγους.Δεκαοχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν με την πλειοψηφία να είναι γυναίκες,παράλληλα έντεκα άτομα τραυματίστηκαν που μεταξύ τους τα περισσότερα ήταν παιδιά.Στις Φιλιππίνες η κυρίαρχη θρησκεία είναι ο καθολικισμός.Η κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες αγωνίζεται ενάντια στους μουσουλμάνους αυτονομιστές στα νοτιοδυτικά της χώρας.

  Βέβαια το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι τον περασμένο Μάρτιο,υπεγράφη ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της βασικής ισλαμιστικής οργάνωσης και της κυβέρνησης των Φιλιππίνων,θέτοντας θεωρητικά τέλος στα 45 χρόνια συγκρούσεων που έχουν στοιχίσει περισσότερο από 120.000 θανάτους στον νότο του αρχιπελάγους.Δυστυχώς η ”Abu Sayyaf” συνεχίζει τα ύπουλα χτυπήματα της.


Πηγή:Le Matin.            http://olympia.gr/2014/07/28/%ce%b7-%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1-abu-sayyaf-%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%cf%89%cf%83%ce%b5-18-%ce%b1%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%bf%cf%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου