Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ψάχνουμε για νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας; Το Μαξίμου "δίνει" Αβραμόπουλο για επίτροπο!


Το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου “παίζει” δυνατά τα τελευταία 24ωρα για τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ. Μετά από την οριστική απόρριψη της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη από τον Αντώνη Σαμαρά ,οι φήμες φούντωσαν για τα καλά και αρκετοί πολιτικοί συντάκτες μετέδιδαν από χθες το βράδυ πληροφορίες που θέλουν περίπου βέβαιη την επιλογή του υπουργού Εθνικής Άμυνας.


Θέλει ο Αβραμόπουλος να αποχωρήσει από την κεντρική ελληνική πολιτική σκηνή αυτές τις κρίσιμες ώρες και να “μετακομίσει” στις Βρυξέλλες; Ο ίδιος κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τις προθέσεις του και τα δημοσιεύματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες είναι “μοιρασμένα”. Άλλα διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδεχόμενο να δεχτεί τη θέση του Επιτρόπου και άλλα ότι “γίνεται συζήτηση”.

Αν ο Αβραμόπουλος δεχτεί την θέση του επίτροπου στην ΕΕ πολλά αλλάζουν . Και οι εκτιμήσεις που γίνονται για το ενδεχόμενο να πει ναι ο Αβραμόπουλος είναι πολλές . Ξεκινούν από την εκτίμηση ότι “ο Αβραμόπουλος θέλει να μείνει εκτός από τη θύελλα που έρχεται” και φθάνουν στο άλλο …άκρο που θέλει “τον Σαμαρά να βγάζει από τη μέση και την Ντόρα και τον Αβραμόπουλο, τον οποίο δεν τον θέλει ως βασικό πολιτικό παίκτη”.

Σ΄ όλα αυτά θα δώσει μια απάντηση ο ίδιος ο Αβραμόπουλος αν βέβαια δεχτεί να γίνει επίτροπος.

Το μόνο βέβαιο σ΄ αυτή τη περίπτωση είναι ένα: ότι θα πρέπει να αναζητηθεί ο διάδοχός του. Εκεί που αναμέναμε …αλλαγές Αρχηγών ίσως να έχουμε αλλαγή υπουργού. Σε μια περίοδο που αρκετά θέματα -εκτός από τα θέματα που έχουν να κάνουν με το ανθρώπινο δυναμικό- δείχνουν να μπαίνουν σε μια σειρά. Στις 30 Ιουλίου περνάνε από τη Βουλή μια σειρά σημαντικών προγραμμάτων που έχουν να κάνουν με την τεχνική υποστήριξη και την αναβάθμιση οπλικών συστήματων . Στις 21 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ για συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του, η δεύτερη επίσημη συνάντηση μέσα σ΄ ένα χρόνο. Η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών είναι πολύ “στενή” και ελπίζουμε επικερδής για την Ελλάδα.

Να αναφέρουμε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η "επικίνδυνη αποστολή" για την ολοκλήρωση των υποβρυχίων του Στόλου; Ή μήπως δεν το ξέρουν στην κυβέρνηση;
Τα λέμε όλα αυτά γιατί η “σεναριολογία” περί αποχώρησης Αβραμόπουλου από το ΥΠΕΘΑ αποκαλύπτει -εκτός των άλλων πολιτικών σεναρίων- πόσο μεγάλη σημασία δίνει η κυβέρνηση στον κρίσιμο τομέα της Εθνικής Άμυνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου