Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ιράν: Η Χεζμπολάχ μπορεί να ρίχνει ρουκέτες ασταμάτητα στο Iσραήλ.

Iρανοί υπάλληλοι  μελετούν την πρόοδο της χερσαίας επιχήρησης στη Γάζα, και λεπτομέρειες            που αφορούν τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο πυρηνικό της οπλοστάσιο και τη συνεχή προσπάθειά του να καταστρέψει το Ισραήλ.
img494693
Ο Hossein G'anshin , διοικητής των φρουρών της ιρανικής επανάστασης, είπε σε αυτό το πλαίσιο ότι ο πόλεμος στη Γάζα είναι μια εισαγωγή πριν από την κατάρρευση του Ισραήλ, σημειώνοντας ότι η Χεζμπολάχ έχει γίνει ένας πολύ ισχυρός παράγοντας που μπορεί να ξεκινήσει πυραύλους «χωρίς να σταματήσει» σε όλες τις πόλεις του Ισραήλ.

Ο ναυτικός διοικητής των φρουρών της επανάστασης, Αλί Fadawi, είπε σε μια συνεδρίαση με ανώτερους αξιωματικούς ότι μετά τον πόλεμο, ο ιρανικός στρατός θα πρέπει να δώσει έμφαση στην ενίσχυση των ικανοτήτων για αποτροπή και άμυνα προκειμένου να μειωθεί το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Fadawi, ο ιρανικός στρατός  παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες της IDF και ασχολείται με την ανάπτυξη των σχεδίων για την προστασία των ιρανικών περιουσιακών στοιχείων σύμφωνα με τις Ισραηλινές «απειλές» και τα διάφορα πιθανά σενάρια.Ο Fadawi πρόσθεσε ότι τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για τον «εχθρό» από τον Ιρανικό στρατό είναι ένας από τους       παράγοντες που βοηθά να χτίσει την αποτροπή της Τεχεράνης, καθώς και  την πραγματοποίηση          των δυνατοτήτων του Ιράν.

Το Ιράν δήλωσε πρόσφατα ότι παρείχε "τεχνολογία πυραύλων" στη Χαμάς πριν την παρούσα   σύγκρουση, αρνείται ότι παρείχε πραγματικές ρουκέτες, αλλά υποστηρίζει ότι παρείχε δεδομένα και έρευνα.

Το Ιράν έχει παράσχει στη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ  πύραυλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως τους  Fajr-5 και τους  M302.

Νωρίτερα φέτος, οι Ισραηλινοί ναυτικοί καταδρομείς κατέλαβαν το πλοίο Klos C, και ανακάλυψαν   όπλα, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλου βεληνεκούς πύραυλων που προορίζονται για τρομοκρατικές ομάδες στη Γάζα.

Παρά τον ενεργό ρόλο στην παροχή των πυραύλων που πέφτουν στα κέντρα του ισραηλινού    πληθυσμού, το Ιράν, καταδίκασε την επιχείρηση της  IDF που στοχεύει να σταματήσει τις          ρουκέτες σαν "άγρια επίθεση" νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το Ιράν έχει επίσης σχετιστεί ρητά με την Χεζμπολάχ και έχει κατηγορηθεί για τη χρήση της ομάδας στην προώθηση των στόχων της στον πόλεμο στη Συρία.     http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/183451#.U9cmY9zvaaw   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου