Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Στόλος του Ειρηνικού: η θαλάσσια παρέλαση είναι έτοιμη!

Την τελευταία Κυριακή της 27 Ιουλίου, στο Βλαδιβοστόκ θα γιορτάσουν για εβδομηκοστό πέμπτο χρόνο  την Ημέρα του Ναυτικού. Η εορτή ιδρύθηκε το 1939, και το πρώτο έτος του Στόλου του Ειρηνικού λέει - δυνατά, διασκέδαση, θεαματική.«Στη σοβιετική εποχή, όπως και όλες τις διακοπές, η ημέρα αυτή γιορτάζεται μαζικά. Σταδιακά εξελίχθηκε. Αλλά από τη δεκαετία του ογδόντα, ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στην κατασκευή του εορτασμού, άλλαξε μόνο το ίδιο το πρόγραμμα, η φιλοσοφία του παραμένει η ίδια. Οι αλλαγές που γίνονται στο κείμενο, τους αριθμούς, ο στόλος ήρθε με νέα πλοία και αντικατέστησαν τα παλιά. Αλλά είναι πάντα μια παρέλαση  πλοίων που γίνεται στον κόλπο Amur, με ελιγμούς  πλοίων και υποβρυχίων, "- είπε σε μια συνομιλία με έναν δημοσιογράφο του KM.RU.ο  αρχηγός Στόλου του Ειρηνικού Roman Μάρτοφ.


Στις 25 Ιούλη πραγματοποιήθηκε μια πρόβα τζενεράλε για τις εκδηλώσεις.


.

Μετά τη γιορτή, πολλοί ναυτικοί παίρνουν άδεια και γυρίζουν μέσα στην πόλη. Πηγαίνουν όπου μπορούν ώστε να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν.

«Για τους ναυτικούς, βέβαια, είναι μια πραγματική απόλαυση. Πώς μπορεί να είναι μια τυπική διαδικασία,  η ημέρα με τις ναυτικές ρίζες και τις παραδόσεις; Την ημέρα αυτή το Πολεμικό Ναυτικό αποδεικνύει   τις δυνατότητες μάχης και ναυτική τέχνη και κάθε χρόνο υπάρχει κάτι περίεργο », - δήλωσε ο Roman Μάρτοφ.

http://www.km.ru/v-rossii/2014/07/26/prazdnichnye-dni-i-pamyatnye-daty-v-rossii/745983-moryaki-tikhookeantsy-k-morsko   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ KM:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου