Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ti είπε ο Ερντογάν σε Ιφτάρ του Συλλόγου «Τούρκων Ρούμελης»!

O υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε : Η Τουρκία για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τα εσωτερικά της θέματα. Κλεισμένη στα χέρια διοικούντων που δεν είχαν όραμα, δεν μπόρεσε να βοηθήσει επαρκώς τα αδέρφια της. Στις δύσκολες μέρες τους δεν μπόρεσε να βρεθεί δίπλα τους¨.
Ο Ερντογάν μετέχοντας στο ιφτάρ που οργάνωσε ο Σύλλογος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρούμελης, είπε πως θλιβερά γεγονότα, τα βάσανα και οι θάνατοι που συμβαίνουν σε Συρία, Ιράκ και τελευταία στην Παλαιστίνη, τους θλίβουν βαθύτατα.

Ο Ερντογάν περιέγραψε πως την ώρα που στην Τουρκία έχουν άνετα το ιφτάρ και το σαχούρ, στην Παλαιστίνη πέφτουν βόμβες πάνω στους ανθρώπους λέγοντας ¨Αναλογιστείτε πως πάνω τους έπεσαν 500 τόνοι βόμβες, υπάρχουν πάνω από 800 νεκροί και πάνω από 5 χιλιάδες τραυματίες. Μέσα στους νεκρούς υπάρχουν σχεδόν 150 παιδιά και αυτά τα παιδιά έγιναν μάρτυρες. Υπάρχουν περίπου 50 γυναίκες και μητέρες. Αυτές έγιναν μάρτυρες.
Δεν είναι εύκολο να είσαι απόγονος του Πορθητή, στο μυαλό μου αμέσως ήρθε ο Αλία Ιζεντμπέκοβιτς. Ερχόμουν από το εξωτερικό. Κάποιοι είπαν πως η κατάσταση του Αλία δεν ήταν καθόλου καλή. Αυτό που σας λέω το περιγράφω παντού. Αποφασίσαμε τότε. Είπαμε να πάμε και πήγαμε. Στην γυναίκα μου είπα ¨εσύ μείνε στο αεροσκάφος¨. Εγώ με έναν φίλο μαζί πήγαμε στο νοσοκομείο.
Ο Αλία ήταν εκεί ημιαναίσθητος και αρχίσαμε να λέμε τα βάσανα μας. Μου είπε την εξής φράση : ¨Εδώ υπάρχουν απόγονοι του Πορθητή. Και εσείς απόγονοι του Πορθητή είστε. Εγώ φεύγω, αλλά εσείς μην παραμελείτε καθόλου αυτά τα εδάφη, μην τα αφήνετε. Εδώ υπάρχουν οι αδερφοί σας¨. Κλάψαμε λίγο. Και εγώ εκεί του έδωσα τον λόγο μου. Για όσο διάστημα θα είμαι στο αξίωμα, ποτέ δεν θα αφήσω μόνους τους αδερφούς μου στην Βοσνία.
Σε πολιτικό επίπεδο και εκεί δώσαμε σοβαρούς καβγάδες. Δώσαμε σημαντικούς καβγάδες και στο θέμα των εργασιών υποδομών. Και το χέρι μας δεν έφτασε μόνο εκεί. Το χέρι μας το βλέπετε στην Μέση Ασία, στην Κριμαία, παντού. Πιστέψτε πως μέχρι που γίναμε εξουσία δεν είχε υπάρξει κανένα ενδιαφέρον για την Κριμαία, αλλά εμείς εκεί κάναμε τζαμιά και σχολεία. Εκεί επισκευάσαμε ιστορικά μνημεία και κατασκευάσαμε κατοικίες. Πριν από εμάς κανείς δεν είχε πάει εκεί. Για ποιο λόγο το κάναμε; Διότι είδαμε πως ¨ότι είμαστε εμείς είναι και αυτοί¨. Διότι είδαμε πως ¨η ιστορία είναι παρακαταθήκη σε εμάς¨.

Εμείς δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για το σήμερα. Είμαστε σε θέση να μιλάμε και για το παρελθόν. Αυτός ο οποίος δεν γνωρίζει το παρελθόν, δεν μπορεί να ξέρει το σήμερα και δεν μπορεί να σχεδιάσει το αύριο. Ο ποιητής λέει κάπου πως ¨Εμείς κάποτε γίναμε έθνος, μα και τι έθνος. Ήρθαμε στον κόσμο και διδάξαμε τι είναι το έθνος και η εθνικότητα¨. Τέτοιο έθνος είμαστε εμείςΣτο χτες δακρύσαμε για τις πιέσεις που υπέστησαν οι αδερφοί μας σε Βοσνία, Κόσσοβο, Ελλάδα και Βουλγαρία. Τα ίδια αισθήματα βιώνουμε και σήμερα για αυτά που τραβάνε οι αδερφοί μας σε Ιράκ, Συρία και Παλαιστίνη.Haberler.com 26/7/2014
Σχ: Μερικές παρατηρήσεις :
Πολλά από αυτά τα οποία τραβάνε ¨οι αδερφοί του¨ όπως λέει σε Συρία και Ιράκ, τα τραβάνε επειδή η Τουρκία είναι αυτή που υποδαυλίζει και ενισχύει εγκληματικά τους κατσαπλιάδες της ΙΚΙΛ. Με  συναίνεση βέβαια από Ισραήλ και ΗΠΑ…
Ο σύλλογος αυτός ο  Σύλλογος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρούμελης, είναι αυτοί που πριν από λίγο καιρό είχαν οργανώσει ιφτάρ στο Μεγάλο Δέρειο. Άλλωστε διακρίνεται το σύμβολο τους (ο έφιππος επιδρομέας…) και στην πάνω φωτογραφία που είναι από την εκδήλωση  που είναι από την εκδήλωση που είχαν κάνει στο Δέρειο. Προφανώς έχουν καλές σχέσεις με την εξουσία του Ερντογάν.
Πηγή: TourkikaNea.gr                    http://veteranos.gr/ti-ipe-o-erntogan-se-iftar-tou-sillogou-tourkon-roumelis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου