Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Η Τεχεράνη πλημμυρίζει την Ιουδαία και τη Σαμάρεια με όπλα, λένε Ιρανοί αξιωματούχοι στους NYT.

 Το 2023 σημειώθηκε δραματική αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στην περιοχή, η οποία κλιμακώθηκε από τότε που η Χαμάς ξεκίνησε τον πόλεμο της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου.
Καθώς οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ πολεμούν τους τρομοκράτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, το ιρανικό καθεστώς συνεχίζει να υποδαυλίζει τη βία στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια πλημμυρίζοντας την περιοχή με όπλα,  ανέφεραν την Τρίτη οι New York Times  , επικαλούμενοι αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον, την Ιερουσαλήμ και την Τεχεράνη.

Η Ιουδαία και η Σαμάρεια σημείωσαν δραματική αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων το 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με τους πυροβολισμούς να έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τη Δεύτερη Ιντιφάντα του 2000-05, σύμφωνα με στοιχεία του ισραηλινού στρατού.

Η βία συνέχισε να κλιμακώνεται από τότε που η Χαμάς ξεκίνησε έναν πόλεμο με τη δολοφονική της έξαψη στο βορειοδυτικό Νεγκέβ πέρυσι. Από τις 7 Οκτωβρίου, τουλάχιστον οκτώ Ισραηλινοί έχουν δολοφονηθεί στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια.

Ιρανοί αξιωματούχοι είπαν στους  Times  ότι η Τεχεράνη δεν είχε ξεχωρίσει μια συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση που θα υποστήριζε με πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά, επιλέγοντας αντ' αυτού να πλημμυρίσει την περιοχή με όπλα.

Η πλειονότητα των όπλων που μεταφέρονται λαθραία στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια είναι φορητά όπλα και τυφέκια, ανέφεραν οι αναλυτές. Ωστόσο, οι Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία διακινεί επίσης λαθραία προηγμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων και ρουκετοβομβίδων.

Οι Ιρανοί εξήγησαν ότι ένας δρόμος λαθρεμπορίου διέρχεται από τη Συρία και την Ιορδανία Από την Ιορδανία, μεταφέρονται σε βεδουίνους λαθρέμπορους και εγκληματικές συμμορίες, οι οποίοι τους μεταφέρουν πέρα ​​από τα σύνορα στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια.

Ένας από τους αξιωματούχους είπε ότι η αυξημένη ασφάλεια των συνόρων από τις 7 Οκτωβρίου τόσο από το Ισραήλ όσο και από την Ιορδανία έχει αυξήσει τον κίνδυνο σύλληψης για τους Βεδουίνους και τους Άραβες Ισραηλινούς, οι οποίοι διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στο σχέδιο λαθρεμπορίας.

Μια πιο δύσκολη διαδρομή παρακάμπτει την Ιορδανία και μεταφέρει τα όπλα από τη Συρία στον Λίβανο, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Από εκεί, τα όπλα μεταφέρονται λαθραία στο Ισραήλ, από όπου εγκληματικές ομάδες τα μεταφέρουν στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια.

Τον περασμένο μήνα, η Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ (Shin Bet) αποκάλυψε ότι είχε αποτρέψει τις προσπάθειες του Ιράν τους τελευταίους μήνες να διακινήσει προηγμένα όπλα στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια. Αυτές οι αποστολές επρόκειτο να παραδοθούν σε τρομοκράτες στην επικράτεια για χρήση εναντίον ισραηλινών στόχων.

Σύμφωνα με τη Shin Bet, η Μονάδα 4000 της Μεραρχίας Ειδικών Επιχειρήσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και η Μονάδα 18840 της Δύναμης Κουντς του IRGC στη Συρία συμμετείχαν στο σχέδιο λαθρεμπορίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο ISA και ο IDF θα συνεχίσουν να εργάζονται για τον εντοπισμό πρόσθετων όπλων που εισήχθησαν λαθραία στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια και για να σκοτώσουν και να συλλάβουν τρομοκρατικά κελιά που στρατολογήθηκαν από Ιρανούς πράκτορες.

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου