Τρίτη 30 Απριλίου 2024

ΣΟΚ από αυτό που ανακάλυψαν οι Ρώσοι!! Θα βγάλουν ντοκουμέντα στη φόρα;

 Αφήνουν να εννοηθεί ότι διεπράχθη «έγκλημα πολέμου».


Τοποθεσίες μαζικής ταφής αμάχων που δείχνουν σημάδια βασανιστηρίων ανακαλύφθηκαν στην πόλη Avdeyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR).

Οι ερευνητές ξεκίνησαν έρευνα, αναφέρει η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας.

«Οι ανακριτές της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας θα διερευνήσουν ένα ακόμη έγκλημα που διέπραξαν οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ουκρανίας εναντίον αμάχων των περιοχών Χερσώνας και Ζαπορίζια, καθώς και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Αναφέρεται ότι ταφές αμάχων που δείχνουν σημάδια βασανιστηρίων έχουν ανακαλυφθεί στην Avdeyevka (DPR)», ανέφερε η έκθεση που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram της επιτροπής.


Η Avdeyevka, ένα βόρειο προάστιο του Ντόνετσκ που μετατράπηκε σε ισχυρή οχυρωμένη περιοχή από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, βρέθηκε υπό τον πλήρη έλεγχο του ρωσικού στρατού τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στις 20 Φεβρουαρίου, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου, Ρόντιον Μίροσνικ, αποκάλυψε σε ρωσικά μέσα ότι, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, κρυφοί θάλαμοι βασανιστηρίων και τόποι ταφής βρίσκονταν στην Avdeyevka, όπου το Κίεβο κρατούσε κατοίκους υπό κράτηση για πολιτικούς λόγους.

Δεν αποκλείεται μάλιστα το επόμενο διάστημα, όσο οι Ρώσοι θα πραγματοποιούν «εκκαθαρίσεις» των νέων εδαφών που αποκτούν, να βγουν νέα στοιχεία και ντοκουμέντα για τα «φερόμενα εγκλήματα κατά αμάχων».

απεμπε-EPA photo

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου