Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Ἡ προβλήτα / ἀμερικανική βάσις στήν Γάζα, ἡ Κύπρος καί τό Παλαιστινιακό κράτος.

 


Αν νομίζατε ότι η κατασκευή από τις ΗΠΑ μιας προβλήτας για να "παρέχει βοήθεια" στη Γάζα ήταν ύποπτη, είχατε δίκιο. Δεν χτίζουν απλά μια προβλήτα. Χτίζουν μια ολόκληρη στρατιωτική βάση.

Λοιπόν ... Οἱ ΗΠΑ καί τό Ἰσραήλ ἀναμφιβόλως κατασκευάζουν μία τεράστια στρατιωτική βάσιν στήν Γάζα. 

Ἀπό : ἐδῶ


Τα πλοία θα παραδώσουν βοήθεια από την Κύπρο στην προβλήτα όπου θα φορτωθεί σε φορτηγά για να μεταφερθεί στη Γάζα. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η προβλήτα θα είναι λειτουργική στις αρχές Μαΐου, αλλά δεν θα υπάρχει αμερικανική απόβαση στο έδαφος στη Γάζα. Περισσότεροι από 1.000 Αμερικανοί στρατιώτες αναμένεται να συμμετάσχουν στην κατασκευή του πλωτού λιμανιού, αλλά το Πεντάγωνο ξεκαθάρισε από την αρχή ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πατούσαν το πόδι τους στη στεριά. ...Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που θα παραδοθεί από την προβλήτα θα πρέπει να περάσει από ισραηλινά σημεία ελέγχου στην ξηρά. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι η βοήθεια είχε ήδη επιθεωρηθεί και ελεγχθεί από το Ισραήλ στην Κύπρο πριν αποσταλεί στη Γάζα. Το Ισραήλ επανέλαβε ότι θα αποτρέψει οποιαδήποτε βοήθεια προς τους μαχητές της Χαμάς...( ὁλόκληρο τό θέμα: ἐδῶ )

Δυστυχῶς καί ἡ Κύπρος ἔχει ἐμπλακεῖ στήν ὑπόθεσιν ἐκοῦσα ἄκουσα καί ποιός ξέρει ποῦ θά καταλήξῃ ἡ ὑπόθεσις. Διότι πάντα ὑπάρχει ἡ ἀπειλή ἀπό τό τρελλαμένο Ἰσραήλ μιᾶς ἀκραίας ἐνεργείας. Ἄν καί ἔχουν πέσει πάνω πρός βοήθειά του, ὡς συνήθως, σχεδόν ὁλόκληρη ἡ Δύσις ! 

Παρ᾿ὅλα αὐτά ἡ ὑποκρισία του εἶναι πάντα στήν πρώτη γραμμή :

 Το Ισραήλ επανέλαβε ότι θα αποτρέψει οποιαδήποτε βοήθεια προς τους μαχητές της Χαμάς 

Καί ποιός μᾶς ἐγγυᾶται πώς ἄν ᾿δῆ κάτι "στραβά" δέν τραβήξει τό σκοινί ; Ἄλλως τε ὅπως διαβάζουμε :


Η Χαμάς πρέπει να εγκαταλείψει τη Γάζα για να υπάρξει λύση δύο κρατών
, λέει το Ηνωμένο Βασίλειο - καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες θα αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος «τον επόμενο μήνα». 
 Αρκετά ευρωπαϊκά κράτη αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος μέχρι τα τέλη Μαΐου, δήλωσε  ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. 
ο πρίγκιπας Faisal μίλησε τη Δευτέρα για «πολύ σημαντικές» αλλαγές στην Ευρώπη όσον αφορά  περισσότερες χώρες που τείνουν προς την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

Πρόσθεσε ότι η συνάντηση ΕΕ και ΣΣΚ ήταν μια ευκαιρία για περαιτέρω ώθηση προς αυτόν τον στόχο.

Η Σαουδική Αραβία έχει δηλώσει ότι η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους και ο τερματισμός του πολέμου στη Γάζα πρέπει να είναι πρώτα πριν από οποιαδήποτε συμφωνία με τις ΗΠΑ που περιλαμβάνει εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ... ( ἐδῶ
Παρ᾿ὅλα αὐτά ὁ Νετανιάχχου : 

...δήλωσε ότι η χερσαία επίθεση στη Ράφα θα συνεχιστεί είτε επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας με τη Χαμάς είτε όχι. 

Ποτέ λοιπόν δέν ξέρεις τί μπορεῖ νά περιμένῃ τήν Ἀνθρωπότητα μέ ᾿δαύτους...Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου