Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει και είναι πόλεμος κατά της πολυπολικότητας.

Όπως έγραψα στο κείμενο Πόλεμος και Ειρήνη στην εποχή των τεράτων, οι πόλεμοι που

εκτυλίσσονται σε πολλαπλά μέτωπα, Ουκρανία, Παλαιστίνη και με ενδεχόμενο επόμενο στόχο την Ταϊβάν και Φιλιππίνες είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού της Δύσης για να καταστείλει τις ανερχόμενες δυνάμεις των BRICS. Όταν μιλάμε για BRICS εννοούμε στην πραγματικότητα την συνεργασία Κίνας με Ρωσία.

Ενώ τα σκυλιά γαβγίζουν το καραβάνι προχωράει. Αυτήν την εβδομάδα ‘εγινε συνάντηση των Υπουργών εξωτερικών Κίνας και Ρωσίας για περαιτέρων εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες.


Α. Μέτωπο Κίνας

Η Ταϊβάν ίσως να αποφάσισε να μην γίνει σαν την Ουκρανία. Όσο ο ρόλος της Ταϊβαν υποβαθμίζεται, τόσο ο ρόλος των Φιλιππίνων αναβαθμίζεται.

Β. Μέτωπο Παλαιστίνης

Ο γεωπολιτικός αναλυτής Brian Berletic περιγράφει πως:

Πρόσφατες ισραηλινές απειλές ακολουθούν το Έγγραφο πολιτικής των ΗΠΑ του 2009 κατά λέξη

▪ Τα σχέδια των ΗΠΑ να προκαλέσουν πόλεμο με το Ιράν μέσω του Ισραήλ έχουν διατυπωθεί λεπτομερώς τουλάχιστον από το 2009 στο έγγραφο του Ιδρύματος Brookings, " ποιο μονοπάτι προς την Περσία;".

▪ Οι ΗΠΑ θέλουν να φαίνονται απρόθυμες να παρέμβουν σε μια σύγκρουση με το Ιράν αντί να αναγνωριστούν ως ο κύριος μηχανικός της.

▪ Οι ΗΠΑ και οι Ισραηλινοί πληρεξούσιοι επιδιώκουν είτε να προκαλέσουν το Ιράν και να το αναφέρουν ως πρόσχημα για πόλεμο, είτε να κατασκευάσουν έναν εξ ολοκλήρου.

▪ Η πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ σε ιρανική πρεσβεία έχει σκοπό να προκαλέσει το Ιράν ειδικά για να ξεκινήσει έναν μακροχρόνιο πόλεμο των ΗΠΑ.

▪ Η απελπισία έχει ξεκινήσει καθώς η Μέση Ανατολή συνεχίζει να απομακρύνεται από την ηγεμονία των ΗΠΑ, το ρολόι χτυπάει τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τους πληρεξούσιους.

Στο βίντεο ένας από τους πιο ικανούς γεωπολιτικούς αναλυτές που έχουμε, ο Pepe Escobar περιγράφει πως είναι πόλεμος για να υπερασπιστούν οι ΗΠΑ την μονοπολικότητα που απολαμβάνουν από τον ΒΠΠ και μετά.

Το ΝΑΤΟ, δηλαδή ο ιμπεριαλιστικός μιλιταριστικός βραχίονας κάτω από την Αμερικανική σημαία, ιδίως μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν έχει να επιδείξει παρά μόνο καταστροφή. Κάπου θα έπρεπε να τεθούν όρια.

Η επίθεση στο Ιράν δεν είναι παρά ένας σχεδιασμός κατά των BRICS. Το μόνο που δεν έχει πλέον ανακοινωθεί είναι είναι ότι αυτός είναι ο ΓΠΠ.

Μέτωπο Ιράν

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν είχε συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ιράκ, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε μια εποχή που η προοπτική ενός περιφερειακού πολέμου αυξάνεται.

Είναι πιθανό ότι συζήτησαν την παρουσία αμερικανικών βάσεων σε ορισμένες από αυτές τις χώρες και ότι θα μπορούσε να γίνει πιθανός στόχος.

Το Ιράν πιθανότατα είπε στους Άραβες φίλους των ΗΠΑ / Σιωνιστών κακοποιών ότι πρέπει να απαλλαγούν από τις τρομοκρατικές "βάσεις" της Αμερικής ή θα υπάρξει γενικότερη ανάφλεξη.

’Ηδη οι Αμερικανικές βάσεις έχουν αποτελέσει στόχο του Άξονα της Αντίστασης.

Ο επικεφαλής του Ιρανικού Ναυτικού είπε πως το Ιράν θα μπορούσε να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ λόγω της Ισραηλινής παρουσία στα ΗΑΕ, αλλά επιλέγει να μην το κάνει ακόμη. Αυτό θα σήμαινε την καταστροφή του παγκόσμιου εμπορίου. Το Στενό του Ορμούζ είναι ένα από τα σημαντικότερα στενά του κόσμου λόγω της στρατηγικής και οικονομικής του σημασίας. Η ροή πετρελαίου της ήταν κατά μέσο όρο 21 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα ή το ισοδύναμο περίπου 21% της παγκόσμιας κατανάλωσης υγρών πετρελαίου.

Για να διασχίσουν το στενό, τα πλοία περνούν από τα χωρικά ύδατα του Ιράν και του Ομάν σύμφωνα με τις διατάξεις διέλευσης διέλευσης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας.

Ενώ η Γάζα υποφέρει, ο πρέσβης των ΗΑΕ στο Τελ Αβίβ κάθεται δίπλα στον ισραηλινό πρόεδρο στο τραπέζι του Ιφτάρ του Ραμαζανιού. Ο πόλεμος εξόντωσης εναντίον Παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα συνεχίζεται, και ο πρέσβης των ΗΑΕ στο Τελ Αβίβ, Μοχάμεντ Αλ Χάγια, δέχεται πρόσκληση να έχει το Ραμαζάνι Ιφτάρ στο σπίτι του Ισραηλινού προέδρου. Μετά το θάνατο 33.000 στη Γάζα, τα ΗΑΕ εξακολουθούν να έχουν πολύ θερμές σχέσεις με το Τελ Αβίβ.

Στην Παλαιστίνη, οι IDF σκότωσαν τρεις γιους του προέδρου του Πολιτικού Γραφείου του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, Ismail Haniyeh, στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την υπηρεσία τύπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Ο Χανίγιε έλειπε σε επίσκεψη νοσοκομείο στη Ντόχα όπου νοσηλεύονται τραυματίες της Γάζας.

Γ. Μέτωπο Ρωσίας

Στο μέτωπο της Ρωσίας, Ρώσοι ειδικοί βρήκαν ότι πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια στο Crocus που οδήγησε στο θάνατο 144 Ρώσων βρίσκεται χρηματοδότηση από την Ουκρανική εταιρεία Burisma, την εταιρεία που προσέλαβε τον Hunter Biden.

Τον Ιούλιο του 2023, δημοσιεύτηκε άρθρο στο ΝΥΡ που περιέγραφε πως ανοίχτηκε το αρχείο δωροδοκίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων Μπάιντεν: ο αρχηγός της Burisma είπε ότι "εξαναγκάστηκε" να πληρώσει τον Joe, τον "ηλίθιο" κυνηγό που βάζει ηλίθιες βόμβες. Αυτό εμπλέκει προσωπικά τον Μπάιντεν στην τρομοκρατική επίθεση αφού έχει ήδη προηγούμενο που χρησιμοποιεί την εταιρεία για τα βρώμικα σχέδια του.

Φαίνεται πως οι Φινλανδοί αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν αφού στη φινλανδική πόλη Mikkeli, μόλις 140 χιλιόμετρα από τα Ρωσική σύνορα, ξεκίνησε η δημιουργία της έδρας των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Ο Μικροναπολέων αποφάσισε να εισβάλλει στην Ουκρανία. Σχέδιο Μακρόν για την Οδησσό: Πολωνοί και Βρετανοί θα βοηθήσουν τους Γάλλους όταν αρχίσουν να τους διαλύουν οι Ρωσικές δυνάμεις.

Πρόσφατα προθυμοποιήθηκε ο Μιλέι της Αργεντινής να στείλει βοήθεια σε ένα πόλεμο όχι μόνο δεν τον αφορά αλλά θα κάνει κακό στην Αργεντινή που πριν εκλεγεί ο εν λόγω σιωνιστής “αναρχοκαπιταλιστής” επρόκειτο να μπει στα BRICS.

Ο πόλεμος έχει προ πολλού κριθεί αλλά η λογική είναι να αναγκάσουν την Ρωσία να αφήσει το λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία. Ενώ θεωρητικά ο Μακρόν λέει πως δεν θα χρειαστεί βοήθεια από την Αμερική και το ΝΑΤΟ, αυτό δεν αποτελεί παρά προσχηματικός λόγος για ολικό πόλεμο χωρία ανακήρυξη του ΓΠΠ. O Πούτιν προειδοποίησε εχθρούς και φίλους.

Και μην ξεχνάμε το Κεφάλαιο XVII: μεταβατικές ρυθμίσεις ασφαλείας (άρθρα 106-107 | / Ηνωμένα Έθνη

Τα άρθρα 106 και 107 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών δίνουν στη Ρωσία, ως νόμιμο διάδοχο του νικητή του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου, το δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, κατά της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Αυστρίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Φινλανδίας, Κροατία, Σλοβενία. , Τσεχική Δημοκρατία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία και Ουκρανία για προσπάθειες αναβίωσης του ναζισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξεπλάγη όταν έμαθε από τον Πούτιν ότι υπάρχει ένα άρθρο στον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που επιτρέπει τη διεξαγωγή ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να τιμωρεί τους Ναζί οπουδήποτε (σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών)

Το Δικαστήριο της Νυρεμβέργης καταδίκασε σε ποινική ευθύνη όλους εκείνους που πολέμησαν εναντίον των Ηνωμένων Εθνών και διέπραξαν γενοκτονία. Η μεγαλύτερη γενοκτονία διαπράχθηκε εναντίον του σοβιετικού λαού. Ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, τα άρθρα 106 και 107, δίνει στους νικητές του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου - την ΕΣΣΔ, τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και την Κίνα - το δικαίωμα να αναλάβουν δράση εναντίον των χωρών που πολέμησαν εναντίον τους για να αποτρέψουν ενέργειες που αποσκοπούν στην αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. .

Ειδικότερα, επιτρέπεται η χρήση στρατιωτικής δύναμης εναντίον αυτών των χωρών. Για να γίνει αυτό, πρέπει μόνο να ενημερώσετε τις άλλες τρεις χώρες που κερδίζουν, αλλά να μην λάβετε τη συγκατάθεσή τους. Η Ρωσία, ως νόμιμος διάδοχος της ΕΣΣΔ, μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει βία εναντίον κρατών που θέλουν να αναθεωρήσουν το σύστημα Γιάλτα-Πότσνταμ στην Ευρώπη. Η Ρωσία μπορεί να σταματήσει τις προσπάθειες αναβίωσης του ναζισμού στη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, την Κροατία, τη Σλοβενία και την Τσεχική Δημοκρατία, η οποία ενήργησε ως προτεκτοράτο της Βοημίας και της Μοραβίας κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Εν κατακλείδι, μηδένα προ του τέλους μακάριζε, είπε ο σοφός Σόλων στον αλαζόνα Κροίσο. Μην σταματάς τον εχθρό σου όταν κάνει λάθη. Και η Δύση μόνο λάθη το ένα πάνω στο άλλο κάνει.

Το 44% των σκοτωμένων είναι παιδιά. Τα εγκλήματα αυτά δεν θα μείνουν ατιμώρητα.

Εδώ ο νηφάλιος Λιβανέζος αναλυτής Laith Marouf περιγράφει πως τα 2/3 της Ισραηλινής οικονομίας έχει διαλυθεί και πως χάνει σε όλα τα επίπεδα τον πόλεμο, ιδίως την επιρροή που ασκούσε σε γειτονικές χώρες. Θεωρεί πως ο χάρτης της Μέσης Ανατολής όπως σχεδιάστηκε στην συμφωνία Σάικ_Πικότ μετά το ΑΠΠ πρόκειται να επανασχεδιαστεί αφού η γενοκτονία στην Παλαιστίνη έφερε κοντά τους Μουσουλμάνους που πλέον ζητούν να καθαιρέσουν ηγεσίες όπως στην Ιορδανία ή την Σαουδική Αραβία που είναι συνεργάτες των Σιωνιστών.

Πινακίδα από την Σλοβακία. Χωρίς την Ρωσία δεν μπορούμε να υπάρχουμε. Δεν χρειαζόμαστε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Αυτοί κατάλαβαν την σωστή πλευρά της ιστορίας. Εμείς;

marianikolakaki.substack.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου