Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Ένα παγόβουνο έπεσε από τον ουρανό στην Κίνα.

Στο σημερινό άρθρο, ένας κομήτης πάγου έπεσε στη Λιθουανία, είπαμε στους

αναγνώστες μας ένα περιστατικό που συνέβη την προηγούμενη μέρα, όταν ένα βαρύ κομμάτι πάγου βάρους πολλών κιλών έπεσε σε ένα χωράφι. Ωστόσο, η κατάσταση εξελίσσεται. 

Σύμφωνα με χρήστες του κινεζικού κοινωνικού δικτύου WeChat, στις 18 Απριλίου 2024, νότια της Bijie, στην επαρχία Guizhou, ούτε καν χαλάζι, αλλά ένα πραγματικό παγόβουνο έπεσε σε ένα από τα τοπικά θερμοκήπια:

Το βάρος του χαλαζιού ήταν 35 κιλά, γεγονός που έκανε ορισμένους σχολιαστές να αντιμετωπίσουν το περιστατικό με δυσπιστία: ήταν όλα στημένα για να κερδίσουν απόψεις; Γιατί δεν έσπασε ο πάγος μετά από πτώση από ύψος πολλών χιλιομέτρων;

Είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί με κάποιο τρόπο το γεγονός ενός τόσο μεγάλου χαλαζιού από ένα βίντεο. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι το χαλάζι είναι πραγματικό. Γιατί;

Πρώτον, το χαλάζι δεν έπεσε στο έδαφος, αλλά στο θερμοκήπιο, ξεπερνώντας μερικά ξυλάκια και κουρέλια από πλαστικό. Αυτό τον επιβράδυνε και τον εμπόδισε να καταρρεύσει από την πρόσκρουση. 

 Δεύτερον, αν φαντάζεστε ότι πρόκειται για ψεύτικο, τότε πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτό είναι το πρώτο ψεύτικο του είδους του στον κόσμο. Κανείς δεν είχε ξανακάνει κάτι τέτοιο πριν και είναι απίθανο να ήμασταν όλοι τόσο τυχεροί που είδαμε την πρώτη προσπάθεια αυτού του είδους. 

Τρίτον, η Κίνα είναι μια πολύ συγκεκριμένη χώρα όπου είναι καλύτερα να κάθεσαι στον πισινό σου και να μην τραβάς την προσοχή των τοπικών αφεντικών. Ένα τέτοιο ψεύτικο αναμφίβολα θα τραβήξει την προσοχή, μετά από το οποίο ένα πλήθος από μερικούς μαλάκες θα πατήσει τον κήπο του μάγκα και θα ρωτήσει πολύ και κουραστικά τι συνέβη εκεί και πώς. Θα μπορούσαν ακόμη και να σας στείλουν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για παραπλάνηση του αυτοκράτορα Xi. Ποιος τα χρειάζεται όλα αυτά;

Έτσι, το χαλάζι είναι πιθανότατα πραγματικό και μια μέρα όλα θα είναι όπως τα είχαμε προβλέψει – δηλαδή κομμάτια πάγου στο μέγεθος των φορτηγών θα αρχίσουν να πέφτουν από τον ουρανό. Αν και, φυσικά, υπάρχει μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή. 

Μία από τις προσπάθειες να εξηγηθεί η πτώση του πάγου από τον ουρανό ονομάζεται συχνά αεροπλάνα, πάνω στα οποία κάτι πρώτα παγώνει και μετά πέφτει. Αλλά εκτός από αεροπλάνα, υπάρχουν και άλλα είδη πεπελατών στον ουρανό. Για παράδειγμα, γιγάντιες ράβδους μήκους 500 μέτρων και άνω, τεράστιοι δίσκοι με διάμετρο μιλίων, που, όταν κατεβαίνουν, κάνουν τον «σιδερένιο ουρανό» να φαίνεται στους φοβισμένους ανθρώπους. Κι αν υπάρχει πάγωμα και σε αυτά τα πράγματα; Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξουν περισσότερες πτώσεις από αυτά παρά από αεροπλάνο. 

Επιπλέον, ορισμένα προβλήματα με τον θόλο της Επίπεδης Γης δεν μπορούν να αποκλειστούν - κάτι μπορεί επίσης να παγώσει εκεί, όπως σε ένα ψυγείο. Και τώρα, πριν τη νέα σεζόν, ξεπάγωσαν το ψυγείο στο λούνα παρκ και τώρα θα πετάξει όλο, αυτό που έχουν εισπνεύσει οι ιθαγενείς εδώ και τρεις τέσσερις αιώνες, οπότε παρακολουθούμε τις εξελίξεις. 

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου