Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Καιρός για ένα πραγματικό reset.

 Του LycinosΦανταστείτε την αγωνία σας, αν ακούγατε και αναγνωρίζατε τη φωνή του παιδιού σας στο τηλέφωνο,

να σας παρακαλεί να δώσετε κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό στον κο τάδε που θα σας περιμένει έξω από την τράπεζα, γιατί διαφορετικά, κινδυνεύει άμεσα από κάτι… Και η εξήγηση πώς και γιατί αργότερα….

Ή το σοκ που θα παθαίνατε, αν κάποιος σας ενημέρωνε ότι ο γιος σας, που δεν ασχολείται υποτίθεται με το συγκεκριμένο σπορ, εμφανίζεται στο διαδίκτυο με τη συντροφιά αρσενικού σε κάποια περίεργη στάση, ή ότι η θυγατέρα σας χορεύει γυμνή ανεβασμένη στη μπάρα κάποιου ξενυχτάδικου… Ύστερα αποδείχτηκαν όλα απάτη…

Δημιουργήματα της τεχνητής νοημοσύνης. Artificial Intelligence, ΑΙ όπως είναι γνωστή σαν συντομογραφία διεθνώς.

Μια δυο φωτογραφίες ή μια ηχογραφημένη συνομιλία με το παιδί σας στο τηλέφωνο σε κατάλληλα χέρια, είναι αρκετά.

Και ποιο κωλόπαιδο την έκανε, και μήνυση… Τα ανθυποστοιχειώδη προσχήματα ευρυθμίας του κράτους εγγύηση.

Όταν όμως… Παρακολουθήσεις, Τέμπη και π.α.τ… Η εγγύηση πάει περίπατο, τη γανώσαμε και σκίστηκε.

Αντιλαμβάνομαι την ταραχή σας, και όμως, ελάχιστο το κακό εν σχέσει με κάτι άλλο πολύ μα πολύ πιο σοβαρό που μας απειλεί με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η τεχνητή νοημοσύνη στα χέρια της Μετανέας Τάξης Πραγμάτων. (Η ΝΤΠ πεθαίνει αν δεν το πήρατε είδηση, συντηρείται στην εντατική μόνο για αποπροσανατολισμό.)

Σαν ο σατανάς να εμφανίζεται σαν άγγελος με μορφή ανθρώπου σε μια αθώα κόρη, για να γεννηθεί ο γιος του στη γη.

Πλαστές πληροφορίες, στοχευμένες ή διάσπαρτες, φαινομενικά άσχετες και ασύντακτες μεταξύ τους, σωτήριες τάχαμου π.χ. από τυχαίους ή τεχνητούς λοιμούς, αισθήματα θετικά ή αρνητικά για ένα ορισμένο πρόσωπο, χώρες, οργανισμούς, κυβερνήσεις ή πολιτικά κόμματα, συναισθήματα τεχνητής ευτυχίας, δυστυχίας κ.λ.π.

Σκεφτείτε το απόλυτο διαβολικό εργαλείο, που θα διαμορφώνει με στρέβλωση της αλήθειας, αυτό που βιώνουμε σαν πραγματικότητα.

Ελπίζω να αρχίσατε να ανησυχείτε, αν δεν έχετε ήδη αρχίσει…

Τι συνδέει τον Σωκράτη, τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, τον Μιχαήλ Άγγελο, τον Νίκολα Τέσλα, τον Ισαάκ Νιούτον, τον Μότσαρτ, τον Βαλλερυ Αρκαν, τον Γκλεν Γκουλντ, τον Δαρβίνο, τον Αϊνστάιν, τον Μπιλ Γκέιτς, τον Πέρελμαν και τον Έλον Μασκ;

Απάντηση… Είναι Asperger, ανήκουν όλοι στο φάσμα του αυτισμού.

Και όλοι τους, ελάττωσαν την εντροπία με πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Περίπτωση.

Υπάρχουν κάποια προβλήματα στην ευρύτερη επιστήμη των μαθηματικών, που απαιτούν απόδειξη τρόπου λύσης.

Για κάθε ένα από αυτά τα προβλήματα που λύνεται, το Ινστιτούτο Μαθηματικών Clay στις ΗΠΑ, έχει θεσπίσει βραβείο ενός εκατομμυρίου δολλαρίων.

Εννοείται, ότι έχουν προσπαθήσει να τα λύσουν διάφοροι γνωστοί πανεπιστημιακοί καθηγητές μαθηματικών μεγάλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, αλλά, τα αποτελέσματα ήταν… Αρνητικά…

Και αυτό γιατί η κλασσική γραμμική λογική δεν αρκεί.

Και ευτυχώς, όπως βαδίζουν τα πράγματα σήμερα…

Εδώ χρειάζεται μυαλό, που μόνο κάποιοι ιδιαίτερα παράξενα χαρισματικοί άνθρωποι διαθέτουν.

Και εκεί που η ακαδημαϊκή επιστήμη έφαγε τα μούτρα της, εμφανίζεται ένας τύπος από το πουθενά της Ρωσίας, γραφεί (για εμάς) κάτι ιερογλυφικά σε ένα κομμάτι χαρτί, το φουρνίζει στο ίντερνετ και μπαμ έλυσε ένα από αυτά.

Μάγκα μου είσαι ωραίος, του λένε οι Αμερικανοί, εσένα σε χρειαζόμαστε, έλα να σε γνωρίσουμε από κοντά, να πάρεις και τα λεφτά του βραβείου, και αν θέλεις και καμμιά θέση σε κάποιο καλό πανεπιστήμιο. ΟΚ;

Και ο περίεργος τι απαντά; Εγώ δεν έχω καμία όρεξη να σας γνωρίσω, ούτε έχω καμία όρεξη να με περιφέρετε από δω κι από κει σα σκυλάκι σε διαγωνισμό καλλιστείων…

Και το σημαντικότερο… Προτεραιότητες…

Τουλάχιστον να σου στείλουμε το εκατομμύριο (αλώβητο το πρεστίζ του ινστιτούτου).

Δεν το θέλω γιατί θα μου αποσπάσει την προσοχή από τις έρευνές μου (στα μαθηματικά)… Άπαιχτος…

Και αν εμείς αισθανόμαστε φόβο για όλα αυτά.

Υπάρχουν κάποιοι που τρέμουν με την ιδέα ότι δεν θα έχουν αποκλειστικά δικό τους εργαλείο την τεχνητή νοημοσύνη.

Ποιοι είναι αυτοί;

Να σας πω… προσοχή, ακολουθεί γλωσσοδέτης…

Το απανταχού πολιτικοχρηματηστηριακοοικονομικοστρατιωτικό κατεστημένο…

Οποίος εξ υμών που διαβάζει το παρόν αρθράκιο, δεν πιστεύει ότι αυτό το κατεστημένο που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, δημιουργεί πολέμους, λιμοκτονεί λαούς, καταστρέφει πολιτισμούς, είναι ανώμαλο, βαριά άρρωστο και καταστροφικό για τον άνθρωπο και τη Γη, ενώ ελπίζει ότι σχεδόν όλα θα πάνε καλά με την παγκοσμιοποίηση και με ιδέες και συζητήσεις για λύσεις που προτείνονται από τύπους σαν τον Κλάους Σβαμπ, το WEF του και τους συνοδοιπόρους και συνδαιτημόνες του, ή τον Τζορτζ Σόρος, το SolidarityNow του και τους υπαλλήλους του…

Έχει πρόβλημα ή είναι στο κόλπο με τους παραπάνω…

Και αν λέει διάφορα εις βάρος μου, απλά δε με νοιάζει…..

Ήταν να μη βγει το τζίνι της ΑΙ από το μπουκάλι.

Τώρα θα είναι η μάχη της αναρχίας του κατεστημένου (το κατεστημένο είναι ο πιο γνήσιος και μεγάλος αναρχικός), εναντίον των «αναρχικών» της ευρυθμίας και της τάξης.

Αύξηση της θερμοδυναμικής αστάθειας.

Οι μεν αναρχικοί του κατεστημένου προσδοκούν, αν δεν υπάρξει αντίδραση βεβαίως, ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα τους επιτρέψει να χειραγωγήσουν τους λαούς σε βαθμό πρωτόγνωρο για την ιστορία της ανθρωπότητας.

Από την άλλη οι περίεργοι.

Και μείωση της αταξίας.

Όπως ο Πέρελμαν, που έλυσε το μαθηματικό πρόβλημα και αρνήθηκε το εκατομμύριο δολλάρια βραβείο.

Τελικά είναι τόσο τρελλός όσο δείχνει;

Να το πω αλλιώς. Ποιος είναι πιο παλαβός; Αυτός που έχει π.χ. πεντακόσια εκατομμύρια δολλάρια και αγωνιά και κινδυνεύει με έμφραγμα φτωχοποιόντας την κοινωνία πουλώντας χρηματιστηριακό αέρα, να τα κάνει χίλια εκατομμύρια, ή αυτός που θέλει να βάλει τάξη στους αριθμούς, να προάγει την επιστημονική γνώση και κατ’ επέκταση να βοηθήσει το ανθρώπινο είδος να ισορροπήσει καλύτερα πάνω στη γη, περιφρονώντας το μεγάλο για αυτόν ποσό, του ενός εκατομμυρίου;

Οι συζητήσεις για το πως μπορούν να λυθούν τα προβλήματα από αυτούς που είναι δημιουργοί και μέρος τους, με τον γραμμικό τρόπο του Σβαμπ και των φίλων του (μεταξύ των οποίων Κυριάκος και Ντόρα), στο Νταβός, ίσον σώνουμε τα προνόμια και τα δισεκατομμύριά μας δίνοντας κάτι στους δεινοπαθούντες λαούς και στη φύση… κοινή γαρ η τύχη… έναντι και όλα καλά, μοιάζει με την αποτυχία των καθηγητών των μαθηματικών που λέγαμε παραπάνω.

Απλά δεν το σώνουν…

Το κατεστημένο της συγκαλυμμένης τερα-αναρχίας, ελπίζει πως οι δόκτορες και οι εξωμότες που υπηρετούν το σύστημά του, θα καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν την ΑΙ για να παγιώσουν την επικυριαρχία τους στους ανθρώπους.

Εκτός, εκτός αν τους προλάβουν οι άλλοι.

Είναι καιρός.

Για ένα πραγματικό reset, απέναντι στο deep fake reset του WEF, των συνοδοιπόρων και των υπηρετών του.

Το πράγμα είναι τραγικό με μια ελάχιστη νότα κωμικού.

Καθώς ο Σβαμπ, ο Σόρος και οι συν αυτοίς, δεν αντιλαμβάνονται πόσο πολύ μοιάζουν με τον θλιβερό Σταυρόγκιν…

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου