Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Το ρομπότ “Σοφία” μιλά για “αυτόνομο κρατίδιο” Κρήτης! Ποιος έξυπνος; (Aud.)Με έναν ιδιαίτερο σχολιασμό, ξεκίνησε σήμερα η εκπομπή στον 98.4 του Γιώργου Σαχίνη, με

αφορμή μια “γκάφα” ολκής, που προκλήθηκε από το ρομπότ A.I. “Σοφία” που αποτελεί ξένη ιδιωτική επένδυση και που παρουσιάστηκε χθες στο κλειστό της Αλικαρνασσού, στα Δύο Αοράκια, όπου φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο της 3ης Ολυμπιάδας Ρομποτικής. Την εκδήλωση οργάνωνε ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Κρήτης και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, η οποία κάλυψε και το κόστος της παρουσίασης και των ερωτοαπαντήσεων του ρομπότ Σοφία, περίπου 15 χιλιάδες ευρώ για 4 ώρες παρουσίας.

ΠΗΓΗ ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Το ρομπότ Σοφία, μεταξύ άλλων απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι οποίες είχαν ήδη σταλεί νωρίτερα, προκειμένου να προετοιμαστούν και να απαντηθούν καταλλήλως από την… ίδια κατόπιν κατάλληλων εντολών των χειριστών της! Όταν όμως το ρομπότ Σοφία άρχισε να τοποθετείται για την Κρητική διατροφή, στα πλαίσια και καμπάνιας για την Κρητική αγροτοδιατροφή, και να λέει “το πόσο ευλογημένος τόπος είναι το νησί και είναι ότι, είναι παντού αυτάρκης ανέφερε επί λέξη, ότι, «η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν και ένα … αυτόνομο κρατίδιο»! Η εκπομπή παρέθεσε το σχετικό απόσπασμα και έκανε και τα σχετικά απαξιωτικά σχόλια για γκάφα ολκής, αφού η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, πλήρωσε για ένα ρομπότ και βάλαμε “αυτογκόλ”, με αυτό να μας λέει με βάση τον προγραμματισμό του, τον απαράδεκτο ισχυρισμό σε γεωπολιτικά κρίσιμη περίοδο, πως ” Η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν και … αυτόνομο κρατίδιο!”. Ακούστε το απόσπασμα:


defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου