Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΤΟΥ “ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Η τραγωδία των Τεμπών, η ανθρώπινη τραγωδία της σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής

αμαξοστοιχίας, ο άδικος χαμός τόσων νέων αθώων ανθρώπων, ταρακούνησε συθέμελα την ελληνική κοινωνία και την συνειδητοποίησε επιτέλους, πως ένοχοι δηλαδή, αυτής της ανθρώπινης τραγωδίας είναι οι πολιτικοί ταγοί της χώρας μας και συμμέτοχα τα Συστημικά τους όργανα, οι δημοσιογράφοι υπάλληλοι των μεγαλοεπιχειρηματιών ιδιοκτητών πάσης φύσεως Μέσου “Ενημέρωσης”!

Η ανθρώπινη τραγωδία των Τεμπών, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανεκτικής συνείδησης του λαού μας! Ήταν η σπίθα που άναψε το φιτίλι της οργής του ελληνικού λαού κατά των δυναστών του, πολιτικών και δημοσιογράφων! Σε μια προσπάθεια επίρριψης ευθυνών των κυβερνητικών οργάνων σε όλους εκτός των ιδίων που νέμονται την Εξουσία! Οι δε μεγαλόσχημες δημοσιογράφοι, ακόμη και αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία των Τεμπών προσπάθησαν να ωραιοποιήσουν προς χάριν της κυβέρνησης και της ιδιοκτησίας των Μέσων που εργάζονται, εξυπηρετώντας τα επαγγελματικά τους συμφέροντα!

Έντιμη δημοσιογραφία, σαν τη μύγα μες το γάλα…

Όμως σε αυτούς τους πολύ χαλεπούς καιρούς, λίγοι είμασταν εκείνοι που ορθώσαμε ανάστημα κατά αυτής της διαπλοκής που ως ομφάλιος λώρος έσφιγγε και θρυμμάτιζε το κορμί και το μυαλό των Ελλήνων!

Ας θυμηθούμε λοιπόν, τι έγραφα στις 6 Μαΐου 2022 σε άρθρο μου με τίτλο: “Ο ομφάλιος λώρος κυβέρνησης – ΜΜΕ καταργεί τη Δημοκρατία και την Ελευθερία…”:

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ισχυρίστηκε πως, Ελευθερία και Δημοκρατία δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς την ελευθεροτυπία!

Υπάρχει όμως ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα; Δηλαδή το κύριο συστατικό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στις ελεύθερες δημοκρατικές ευρωπαϊκές χώρες!

Αφού τα όργανα της ΕΕ καταγγέλλουν την Ελλάδα!

Αφού στην λίστα των “Δημοσιογράφων χωρίς σύνορα” για το 2022 το World Press Freedom Index αναφέρει πως, ο δείκτης ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα είναι στην 108η θέση, από τις 180 χώρες και περιοχές του πλανήτη!

Αλλ΄ όμως, το φοβερό, το τραγικό, δεν είναι ότι η Ελλάς είναι με τον χειρότερο δείκτη στην Ευρώπη, αλλά το γεγονός ότι σε ένα χρόνο επί κυβερνήσεως τρίτου χρόνου Μητσοτάκη κατρακύλησε 38 θέσεις! Κι από την 70η θέση βρέθηκε στην 108η θέση!

Προπαγανδισμός και σκοταδισμός των ΜΜΕ…

Απίστευτο κι όμως αληθινό, για τους Ευρωπαίους βεβαίως, γιατί για τους Έλληνες είναι μια πιστοποιημένη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους επί δεκαετίες!

Όταν η Ελευθερία του Τύπου και των ΜΜΕ στην Πατρίδα μας είναι προβληματική!

Ήταν πάντα προβληματική, μα ιδιαίτερα στα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελευθερία του Τύπου και των ΜΜΕ “δολοφονήθηκε”, με τις λίστες Πέτσα της τρομοκράτησης του λαού, με τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες και δημοσιογράφων που τα ΜΜΕ ξεχνούν και προσπερνούν γρήγορα προβάλλοντας άλλα υποδεέστερα ζητήματα!

Όπου τα Συστημικά κανάλια Πανελλήνιας εμβέλειας παπαγαλίζουν ότι ακριβώς εξυπηρετεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Αυτά τα φιλοκυβερνητικά Μέσα ξέχασαν γρήγορα τον Covid-19 όταν η κυβέρνηση έπρεπε να αποπροσανατολίσει τον λαό, επειδή “έπρεπε” να πάρει πίσω την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού! Έτσι στα γρήγορα “θεραπεύτηκε” ο Covid-19!

Ακολούθως το ενδιαφέρον τους στράφηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, συντασσόμενοι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, πως βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Κάνοντας γαργάρα, ότι η ρωσική εισβολή προκλήθηκε από την ειλημμένη Αμερικανική και Νατοϊκή απόφαση, ένταξης της Ουκρανίας στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας!

Και στις δυο περιπτώσεις απαγορευόταν να ακουστεί η αντίθετη άποψη από τα Συστημικά ΜΜΕ!

Στη συνέχεια έπρεπε τα βλέμματα του ελληνικού λαού να μην βλέπουν τα οικονομικά σκάνδαλα των αγαπημένων κυβερνητικών παιδιών, δεν έπρεπε να θυμούνται τα χαράτσια της ΔΕΗ, τις αυξήσεις των ειδών πρώτης ανάγκης, του πετρελαίου θέρμανσης  κίνησης και της βενζίνης!

Έτσι επί πολλές εβδομάδες, μήνες ολόκληρους είχαν ως πρώτα θέματα στα δελτία τους, εγκλήματα της Πάτρας, του Λιγνάδη, των Γλυκών Νερών και πάει λέγοντας!

Η Μεταπολίτευση εξέθρεψε δαίμονες…

Αλλά αυτό έκαναν πάντα τα ΜΜΕ από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα!

Από τα χρόνια της επονομαζόμενης Μεταπολίτευσης και ακόμη περισσότερο στα χρόνια των Μνημονίων, τα ΜΜΕ της Πατρίδος μας “πλέουν σε αχαρτογράφητα νερά”! Σ΄ αυτές τις δεκαετίες ανδρώθηκαν πολιτικά τζάκια, διαπλοκής και διαφθοράς! Τα οποία στηρίχτηκαν, προωθήθηκαν και μεγαλούργησαν από κάποιους κατ΄ όνομα και μόνο μεγάλο-δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν ως μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών τους, από τη στιγμή που αυτοί δεν ήταν μόνο εκδότες εφημερίδων, ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και ραδιοφώνων, αλλά κατά καιρούς αναλάμβαναν και μεγάλα έργα του Ελληνικού Δημοσίου μέσω των επιχειρήσεών τους.

Επακόλουθη βεβαίως, ήταν και η προσωπική προβολή αυτών των δημοσιογράφων, που κάποια στιγμή εκμεταλλευόμενοι αυτήν την προβολή, μεταπηδούσαν στον πολιτικό στίβο για να ασχοληθούν με την “επίλυση” των προβλημάτων μας.

Έτσι, μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας, δημιουργήθηκε ένας ομφάλιος λώρος που σφιχταγκάλιασε το κορμί του Ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα να το θρυμματίσει!

Κατασκευαστές της είδησης…

Αυτοί οι μεγάλο-καναλάρχες και οι μεγάλο-δημοσιογράφοι υπάλληλοί τους, ποτέ δεν ανέδειξαν τα θεσμικά και δομικά προβλήματα της χώρας μας! Ποτέ δεν πρόλαβαν το κακό που φαινόταν ότι ερχόταν! Ποτέ δεν ενημέρωσαν το λαό για το ποιοι φταίνε για την ολοσχερή καταστροφή μας! Ποτέ δεν μίλησαν με ονοματεπώνυμα για τις εγκληματικές πολιτικές φιγούρες που κατέστρεψαν τη ζωή μας!

Γιατί, ως σκοπό δεν είχαν και δεν έχουν την ενημέρωση του λαού, αλλά διά μέσω της τεχνικής πολιτικής πόλωσης και της διασποράς της κατασκευασμένης είδησης, σκοπό έχουν να γεμίζουν τους “κρυφούς” αλλά και φανερούς προσωπικούς λογαριασμούς στις τράπεζες και τις offshore εταιρείες τους…

Αυτό το Σύστημα πολιτικής και δημοσιογραφίας, λειτούργησε και εν μέσω της επιδημίας του Covid-19! Έντεκα ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν – αρχικά – για σποτάκια και μακέτες στην τηλεόραση και τον Τύπο, τα οποία πήραν οι μεγαλοεκδότες για να μας διακηρύσσουν από το πρωί έως το βράδυ, πως πρέπει να μένουμε στο σπίτι! Ολόκληρο το 24ωρο και ειδικότερα τα δελτία ειδήσεων αυτών των Συστημικών καναλιών και ραδιοφώνων, ήταν αφιερωμένα στον κορονοϊό! Απόλυτη πλύση εγκεφάλου του ελληνικού λαού, προς αποφυγή σκέψης από όλα τα άλλα κορυφαία προβλήματα που τον απασχολούσαν και τον απασχολούν! Λίγα έως καθόλου λεπτά για τα εθνικά μας θέματα!

Οι “Νονοί” του Συστήματος…

Αυτοί “οι φρουροί του καθεστώτος της Μεταπολίτευσης και των Μνημονίων”, σιωπούν για την παράνομη μετανάστευση που “πνίγει” την Ελλάδα, αλλοιώνοντας την Εθνική της σύσταση και την αμιγώς Ορθόδοξη οντότητά της!

Όπως σιώπησαν και απέκρυψαν τους ενόχους που συμμετείχαν σε τόσα μεγάλα πολίτικο-οικονομικά σκάνδαλα! Του χρηματιστηρίου, των Ομολόγων, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, των οικονομικών σκανδάλων της Siemens και της Novartis και τόσων άλλων!

Γιατί πίσω από αυτά τα σκάνδαλα είναι όλα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που με τους ιδιοκτήτες αυτών των δημοσιογραφικών Ομίλων έχουν δημιουργήσει μια παράξενη σχέση. Τους διέπει μια ομερτά που δεν θα σπάσει ποτέ! Και αν κάποια στιγμή ρίχνουν στην πυρά ένα πολιτικό πρόσωπο, είναι κατόπιν ανώτατης εντολής! Όταν πρέπει να δοθεί “μπροστά” ένα εξιλαστήριο θύμα για να σωθούν οι μεγαλύτεροι “Νονοί” του Συστήματος!

Αφού “χέρι που σε ταΐζει δεν το κόβεις”, από τη στιγμή που αρκετοί από αυτούς τους “αντικειμενικούς” κονδυλοφόρους έχουν διορίσει τα σόγια τους στη Βουλή και το Δημόσιο και πολλοί από τους ίδιους είναι έμμισθοι υπάλληλοι των κομμάτων και των ιδρυμάτων τους, που τα πληρώνει ο ίδιος ο λαός! Ναι όλοι αυτοί, είναι το μακρύ χέρι της κρίσεως, το μακρύ χέρι της Εξουσίας!

Μπροστά στο συμφέρον τους θυσιάζουν τα εθνικά μας θέματα…

Αυτό το μακρύ χέρι της Εξουσίας, οι ιδιοκτήτες των Συστημικών ΜΜΕ και τα φερέφωνά τους οι μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι, “έκρυψαν” επιμελώς από τον ελληνικό λαό, το εθνικό έγκλημα της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία εισηγήθηκε θετικά στην γνωμοδοτική της έκθεση στο αίτημα του Κοσσυφοπεδίου, ώστε να ενταχθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας, την Τρίτη 16 Απριλίου 2024! Εισήγηση, που η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης την ψήφισε με ευρεία πλειοψηφία!

Όμως αυτή η προδοτική ενέργεια εκ μέρους της αντιπροσωπίας της ΝΔ είναι μια de jure αναγνώριση του κράτους του Κοσσυφοπεδίου, που κατά το παρελθόν καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν είχε καν διανοηθεί να προβεί σε έμμεση αναγνώριση κράτους Κοσσυφοπεδίου, αφού κάτι τέτοιο θα υποδήλωνε την απόσχιση εδάφους της Σερβίας από το σερβικό εθνικό κορμό! Γι΄ αυτό αυτή η προδοτική ενέργεια της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως της Οικογένειας Μητσοτάκη, υπονομεύει την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Κύπρου μας, αφού ανοίγει και ενισχύει την όρεξη του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν για την αναγνώριση του Τοτρκοκυπριακού ψευδοκράτους, ως κυρίαρχου κράτους, από τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκία ήταν εγγυήτρια δύναμη στο Νησί!

Επίσης αυτή η αντεθνική ενέργεια διέρρηξε τους διαχρονικούς φιλικούς δεσμούς της Ελλάδας και με τη Σερβία!

Και μπροστά στη γενικευμένη κατακραυγή από τη Σερβία και την Κύπρο, το Μαξίμου, αλλά και ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης προσπάθησαν να αναδιπλωθούν, τονίζοντας πως δεν θα αναγνωριστεί το Κόσσοβο ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος!

Όμως, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά! Και ο καπνός που αναδύεται από την αντεθνική ενέργεια της Ντόρας Μπακογιάννη είναι πολύ δύσοσμος!

Αλλά επίσης, αυτά τα ΜΜΕ της ελληνικής συμφοράς, αντί να συχτιρίζουν την ελληνική κυβέρνηση, που ανέχεται την φυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας από το αλβανικό καθεστώς, θριαμβολογούν για την τοποθέτηση του Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ!

Δηλαδή αντί ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει φροντίσει να ελευθερωθεί από την αλβανική φυλακή ο Φρέντη Μπελέρη, τον τοποθετεί ως υποψήφιο στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, αδυνατίζοντας περαιτέρω τον Βορειοηπειρωτικό αγώνα των καταπιεσμένων συμπατριωτών μας στη Βόρειο Ήπειρο και ενισχύοντας τα φασιστικά και επεκτατικά σχέδια του Έντι Ράμα!

Ανοίγοντας ταυτόχρονα και ενισχύοντας την όρεξη του καθεστωτικού Αλβανού Πρωθυπουργού για το μεγαλόπνοο σχέδιό του, της δημιουργίας δηλαδή της Μεγάλης Αλβανίας! Σχέδιο που καλοβλέπει και η Τουρκία!

Στοχοποιούν όποια ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη φωνή…

Προ ολίγων 24ωρων τα ίδια Συστημικά Μέσα παραπληροφόρησης στοχοποίησαν διαστρεβλώνοντας ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων, Βουλευτή του κόμματος Νίκη! Του καρδιοχειρουργού Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος εκτός από σπουδαίος επιστήμονας, ο οποίος χαίρει εκτιμήσεως στην ιατρική κοινότητα, εξελίσσεται και σε ένα σπουδαίο πολιτικό, από τη στιγμή που ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας!

Έτσι ο κ. Παπαδόπουλος θεώρησε χρέος του να τοποθετηθεί:

«…Δεν θεωρώ ότι οφείλω να ανακαλέσω κάτι από όσα είπα, από τη στιγμή που έγινε στοχευμένη διαστρέβλωση των λεγομένων μου. Δήλωσα και δηλώνω για ακόμη μία φορά πως δεν είμαι υπέρ της οποιασδήποτε μορφής βίας από όπου κι αν προέρχεται. Δεν προκύπτει καμία διάθεση εκ μέρους μου να προκαλέσω, αντίθετα έδειξα την δυσαρέσκεια μου για το γεγονός που έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό στην Καβάλα…»!

Αλλά η κακεντρέχεια των Συστημικών ΜΜΕ δεν σταμάτησε εκεί, αναγκάζοντας τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης να πει:

«…Όσο για τις στοχευμένες ανακρίβειες, ότι ο πρόεδρος του κινήματος κ. Δημήτρης Νατσιός με κάλεσε να δώσω εξηγήσεις στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για όσα είπα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στις 22/04/2024, αυτές είναι απλά στη σφαίρα της φαντασίας αυτών που τις επινόησαν με σκοπό να βλάψουν για άλλη μια φορά την ενότητα της  “ΝΙΚΗΣ”, την προσωπική μου υπόληψη ως Βουλευτού, αλλά και την ανερχόμενη δημοσκοπική εκτίναξη του κινήματος “ΝΙΚΗ”. Βεβαιώνω όλα εκείνα τα Μέσα, που μεταχειρίστηκαν fake news, πως κάθε παρόμοια άθλια προσπάθειά τους, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να κάνει πιο δυνατή την πατριωτική, δημοκρατική προσπάθειά του κινήματός μας»!

Έρχεται το τέλος της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποίησης…

Θα κλείσω με το τελείωμα ενός πονήματος του κ. Νίκου Νικολόπουλου, πρώην Βουλευτή και Πρόεδρο του “Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος”:

«…Στις ευρωεκλογές θα κριθούν αυτές οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν στην φτώχεια και την διάλυση του κοινωνικού κράτους. Οι αλαζόνες της πράσινο-κόκκινης – με ελάχιστο μπλε – διεφθαρμένης πολιτικής  εξουσίας θα υποστούν το σοκ της “προσγείωσης” και θα είναι ένα σοκ αιφνιδιαστικό που θα προκαλέσει … ίλιγγο!

Οι δημοσκοπήσεις εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου θα καταδειχθούν για άλλη μια φορά “μαϊμουδίσιες”… Όπως στην Ευρώπη, έτσι και στην Ελλάδα, θα τερματιστεί ο ανίερος μεγάλος συνασπισμός της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ του καθεστώτος της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ και της ατζέντας WOKE που ιστορικά κυριαρχούσε στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Αντ’ αυτού, θα δημιουργηθεί μια ισχυρή ΔΕΞΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα κατέχει τις κορυφαίες θέσεις και επιτέλους θα αλλάξει την πολιτική ρότα προς όφελος των πολλών, των αδύνατων, προς όφελος της απαιτούμενης ισορροπίας ανάμεσα στους ψυχρούς αριθμούς και οικονομικούς δείκτες και τις ανάγκες και το αυτονόητο δικαίωμα των ανθρώπων, να ζουν, να εργάζονται και να διαβιούν αξιοπρεπώς»!

egerssi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου