Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Ο Katz λέει ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί απευθείας στο Ιράν εάν τα αντίποινα για την επίθεση στο προξενείο ξεκινήσουν εκεί./Είμαστε τώρα "στο παράθυρο" για την επίθεση με πυραύλους Ιράν - Ισραήλ.

 Μια ιρανική επίθεση στο Ισραήλ από το δικό του έδαφος, και όχι μέσω ομάδων πληρεξουσίων, θα προκαλούσε ισραηλινά αντίποινα, απειλεί ο υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς στο Χ.
«Εάν το Ιράν επιτεθεί από το έδαφός του, το Ισραήλ θα απαντήσει και θα επιτεθεί στο Ιράν», έγραψε ο Κατς στο Twitter στα εβραϊκά και τα περσικά, προσθέτοντας ετικέτα στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.

Η απειλή έρχεται λίγες στιγμές αφότου ο Χαμενεΐ είπε σε ένα πλήθος στην Τεχεράνη ότι «το κακό καθεστώς έκανε ένα λάθος και πρέπει να τιμωρηθεί και θα γίνει», αναφερόμενος στην επίθεση την 1η Απριλίου στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό που φέρεται να πραγματοποιήθηκε από το Ισραήλ.

timesofisrael.com

Είμαστε τώρα "στο παράθυρο" για την επίθεση με πυραύλους Ιράν - Ισραήλ.

Το Ιράν εξέδωσε ειδοποίηση προς τις αεροπορικές αποστολές (NOTAM) Κλείνοντας ορισμένους ιρανικούς εναέριους χώρους για «Εκτοξεύσεις πυραύλων» (πιθανώς κατά του Ισραήλ) κατά τη διάρκεια παραθύρου 55 ωρών αυτή την εβδομάδα. Αυτό το παράθυρο είναι τώρα ανοιχτό.

Στο NOTAM του, το Ιράν είπε στους πιλότους εμπορικών και ιδιωτικών αεροσκαφών ότι πρέπει να αποφεύγουν συγκεκριμένες περιοχές του Ιράν λόγω των εκτοξεύσεων πυραύλων. Εδώ είναι το NOTAM:


Με τους όρους του Layman, η περίοδος ισχύος είναι από τις 10 Απριλίου 2024, στις 03:30 π.μ. έως τις 12 Απριλίου 2024, στις 10:30 π.μ. (τοπική ώρα). Οι εκκινήσεις θα γίνονται καθημερινά κατά τη διάρκεια αυτού του παραθύρου.

Εάν ο κόσμος δεχθεί το Ιράν στα λόγια του, οι εκτοξεύσεις πυραύλων ΘΑ πραγματοποιηθούν εντός 55 ΩΡΩΝ.

Οι συντεταγμένες που αναφέρονται στο NOTAM αντιστοιχούν (περίπου) στην κίτρινη περιοχή στον παρακάτω χάρτη:
Υπήρξε πολύ διαδεδομένη εικασία ότι έχει γίνει μια «συμφωνία» μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ ή/και του Ισραήλ για να αποφευχθεί μια ιρανική πυραυλική επίθεση. Για παράδειγμα, μια εικασία είναι ότι το Ιράν συμφώνησε να αποφύγει μια στρατιωτική απάντηση στον ισραηλινό βομβαρδισμό του συγκροτήματος της Πρεσβείας του στη Δαμασκό, εάν ο Ισραηλινός Στρατός έφευγε από τη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ έκανε ακριβώς αυτό, το Σαββατοκύριακο, χωρίς λογική εξήγηση. Το Ισραήλ **υποστήριξε** ότι τα στρατεύματα χρειάζονται ξεκούραση.

Υπάρχουν επιπλέον εικασίες ότι το Ιράν ΔΕΝ θα επιτεθεί στο Ισραήλ υπό τον φόβο μιας ισραηλινής αντεπίθεσης, και έτσι, σύμφωνα με τη θεωρία, το Ιράν θα χρησιμοποιήσει πληρεξούσιους όπως η Χεζμπολάχ στον Λίβανο για να κάνει μια επίθεση. Αυτή η εικασία σβήνει με επανειλημμένες δηλώσεις από το Ιράν ότι θα είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν το Ισραήλ για την επίθεση στην Πρεσβεία.

Υπάρχει τραγική εικασία ότι «το Ισραήλ δεν θα τολμούσε να επιτεθεί στο Ιράν από φόβο μήπως πυρηνωθεί». Αυτό είναι εντελώς παράλογο. Το Ισραήλ γνωρίζει ότι εάν χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο εναντίον του Ιράν, ολόκληρη η χώρα του Ισραήλ θα πυρηνωθεί από άλλες χώρες. Επομένως, αυτή η θεωρία δεν είναι μια αρχή. . . τουλάχιστον για λογικούς ανθρώπους.

Όλα αυτά μας αφήνουν εκεί που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή: Στο πραγματικό παράθυρο για εκτόξευση, από το Ιράν.

Το στοίχημά μου: Το Ιράν **ΘΑ** ξεκινήσει. Πιστεύω επίσης ότι θα κάνουν μια πολύ σημαντική επίθεση.

Τότε είναι που τα πράγματα γίνονται ζόρικα. Ανάλογα με το μέγεθος, το εύρος και την επιτυχία οποιασδήποτε ιρανικής επίθεσης, το Ισραήλ θα απαντήσει - αν και το Ισραήλ είναι το μέρος που προκάλεσε όλο αυτό το χάος βομβαρδίζοντας το συγκρότημα της Πρεσβείας του Ιράν.

Προφανώς δεν έχει περάσει από το μυαλό του Ισραήλ ότι μπορούν και θα «χτυπηθούν» όταν χτυπήσουν άλλες χώρες!

Ίσως το Ισραήλ να δεχθεί το χτύπημα και να προχωρήσει, τερματίζοντας έτσι αυτό που θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε μεγάλη σύγκρουση.

Όλα αυτά μένει να φανούν, αλλά είμαστε, πλέον, επίσημα, «στο παράθυρο» για εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν.

 halturnerradioshow.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Το κρατος του σατανα εχει ξεφυγει τελειως.ειναι η ωρα να το ισοπεδωσουν να ησυχασει η μεση ανατολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή