Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Αποδοκίμασαν τον Αδωνι στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.

Ένταση επικράτησε στην τελετή των εγκαινίων με τους διαδηλωτές μια ανάσα από τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ να φωνάζουν συνθήματα. «Πάτε να κάντε καμιά δουλειά» απάντησε απαξιωτικά στους εργαζόμενους ο Υπουργός

Αποδοκίμασαν τον Αδωνι στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης

Στο σημείο που πραγματοποιήθηκε τη  Μεγάλη Τρίτη το μεσημέρι, η τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, με την παρουσία του Υπουργείου Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, βρέθηκαν διαδηλωτές - εργαζόμενοι των δημόσιων δομών υγείας της Λέσβου, και μέλη του Εργατικού Κέντρου, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν ήταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο βρισκόταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σχηματίσει κλοιό για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν.

Ιδιαίτερα προκλητικός στο λόγο του ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος με απαξιωτικό τρόπο αναφέρθηκε στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται λέγοντας ότι δεν εκπροσωπούν κανέναν.

Στην πρόκληση Γεωργιάδη ότι κανείς από τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται δεν τολμά να μιλήσει απάντησαν οι διαδηλωτές και η γνωστή γιατρός και στέλεχος της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Ζήνα Κακναβάτου πήρε το λόγο. Μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι κάφροι όπως είπε ο Υπουργός αλλά δεν αντέχουν άλλο την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας με στρατιώτες οδηγούς ΕΚΑΒ, ελλείψεις στα νοσοκομεία, ελλείψεις ακτινολόγων στα Κέντρα Υγείας και τόσα άλλα.

Η απάντηση του Υπουργού ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, όμως είπε ότι αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και αναζητούνται λύσεις. Συνέχισε να είναι προκλητικός και στο τέλος της ομιλίας του λέγοντας στους εργαζόμενους «Άντε πηγαίνετε να κάνετε καμιά δουλειά». 

Δείτε ζωντανά τι συμβαίνει στο βίντεο που ακολουθεί 

stonisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου